Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Τρίτη 8-11-2016 07.30 πμ….. «Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την παρουσία του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου στην έναρξη των εργασιών του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να μετατραπούν σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να μη γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη...... Ενδεικτικές του κλίματος και της ανάπτυξης που πρεσβεύουν είναι και οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Οι Περιφέρειες θα πρέπει να μπορούν να δημιουργούν μόνοι τους ΣΔΙΤ και όχι να απευθύνονται στην κεντρική κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει «να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και οι Ελεύθερες Τελωνειακές Ζώνες» Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχει πάρει επανειλημμένα ομόφωνες αποφάσεις κατά των σχεδίων αυτών και αυτό θα πρέπει να το θυμάται πάντα ο Δήμαρχός μας….» Αναφέρονται μεταξύ άλλων σε σχετικό ΔΤ της ¨Συμπολιτείας¨……


«Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την παρουσία του Δημάρχου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου στην έναρξη των εργασιών του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να μετατραπούν σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να μη γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη...... Ενδεικτικές του κλίματος και της ανάπτυξης που πρεσβεύουν είναι και οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Οι Περιφέρειες θα πρέπει να μπορούν να δημιουργούν μόνοι τους ΣΔΙΤ και όχι να απευθύνονται στην κεντρική κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει «να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και οι Ελεύθερες Τελωνειακές Ζώνες» Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έχει πάρει επανειλημμένα ομόφωνες αποφάσεις κατά των σχεδίων αυτών και αυτό θα πρέπει να το θυμάται πάντα ο Δήμαρχός μας….» Αναφέρονται μεταξύ άλλων σε σχετικό ΔΤ της ¨Συμπολιτείας¨.

Το ζήτημα των θέσεων του νέου Υπουργού Οικονομίας και  Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναδεικνύει με ερώτηση του ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας και αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετικό ΔΤ.  «Παρά το γεγονός, ότι μέσα σε δύο γραμμές κατά τη συνέντευξη Τύπου της διαδικασίας παραλαβής του Υπουργείου, ο ίδιος ο κ. Παπαδημητρίου απαρνείται την επιστημονική του δραστηριότητα.... Εύλογα λοιπόν, το ερώτημα που προκύπτει είναι πως ο Πρωθυπουργός κ.Τσίπρας επιλέγει για μια τόσο κορυφαία θέση και υπό τις παρούσες συνθήκες ένα πρόσωπο με τέτοιες τις θέσεις. Προφανώς ο κ.Τσίπρας δεν έχει μάθει από τα λάθη του και το αποτέλεσμα της «περήφανης» διαπραγμάτευσης του Γ.Βαρουφάκη που μας κόστισε 86 δισ....»

Η νέα σκηνή του θεάτρου ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, παρουσιάζει και πάλι την ξέφρενη κωμωδία «Οίκος Ενοχής», σε  Σκηνοθεσία: Αλέκου Ξανθάκη, με τους Ηθοποιούς: Μαρία Γεωργίου, Άρη Κατσαβριά, Νικολέτα Παρασκευοπούλου, Μπάμπη Τσόγκα, Νίκο Δημητρακόπουλο, Μυρτώ Κόρκα, Βασιλική Μπερτσιά, Νίκο Δεσποτάκη, Μπάμπη Ορκόπουλο και guest star Ηλία Λέκκα. Οι Παραστάσεις στις 12, 13, 16, 19, 20, 23, 26 και 27 Νοεμβρίου στις 8μιση το βραδύ. Η είσοδος για την ενίσχυση και διατήρηση του χώρου είναι 7 ευρώ. Τηλέφωνα για κράτηση θέσεων: 27410 86330, 6977408956. Για τα παιδάκια του Δημοτικού είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση. Προλάβετε αυτή την υπέροχη κωμωδία που γελάει κι ο κάθε πικραμένος. Στο τέλος έχει και κέρασμα.

Με 4 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Παρασκευή   στις  2 το μεσημέρι  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


Ορόσημο για τις εξελίξεις στη χώρα μας το Eurogroup τις 5ης Δεκεμβρίου. Για πρόοδο στις  διαπραγματεύσεις έκανε λόγο ο Γέρουν Ντάισεμπλουν.

Σε καλό κλίμα, το χθεσινό Eurogroup για την Ελλάδα, όπου επαναβεβαιώθηκε το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την εξεύρεση λύσης στο θέμα του χρέους τον Δεκέμβριο,   αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι φυσικά και διατυπώθηκαν ορισμένες διαφορετικές προσεγγίσεις κατά τη συνεδρίαση.

«Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που προετοιμάζει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), θα παρουσιαστούν στο Eurogroup του Δεκεμβρίου», ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ

Τον Δεκέμβριο «έδειξε» για το χρέος και ο Πιέρ Μοσκοβισί, συνδέοντας τις συζητήσεις με την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης, ενώ ανακοίνωσε, επίσκεψη στην Αθήνα πριν το τέλος του Νοεμβρίου, που θα συμβάλει στην «επιτυχία» των συζητήσεων

Δεν θα υπάρξει συζήτηση για Μεσοπρόθεσμα η Μακροπρόθεσμα μέτρα πριν το 2018, επέμεινε ο Βόλφγκαν Σόιμπλε

Την αποσύνδεση του χρέους από την ένταξη της χώρας μας στην ποσοτική χαλάρωση, προανήγγειλε στενός συνεργάτης του Μάριο Ντράγκι.

Ξεκίνησαν χθες, στο Mont Pelerin της Ελβετίας, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Το πρωί πραγματοποιήθηκε τελετουργική έναρξη της πενθήμερης διαδικασίας, παρουσία του γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν

Το πρώτο του briefing ως κυβερνητικός εκπρόσωπος στους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες θα πραγματοποιήσει στις 12μιση το μεσημέρι,  ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Το ασφαλιστικό έκλεισε στην πρώτη αξιολόγηση και η διαπραγμάτευση που ακολουθεί για τα εργασιακά θα είναι σκληρή», τόνισε η νέα υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου 

Επιστολή παραίτησης προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Γιάννης Σούκος, στην οποία αφήνει αιχμές για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Προσέλκυση επενδύσεων με σεβασμό στο ευρώ και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετεγκατάστασης Προσφύγων, επισημαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε επιστολές του προς τα κράτη μέλη της ΕΕ

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν από τις 11 πμ έως τις 4 μμ,  οι συρμοί του Ηλεκτρικού, λόγω της στάσης εργασίας που κήρυξε το σωματείο των ηλεκτροδηγών. Αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό και το τραμ.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 11 από τους 20 κατηγορούμενους για συμμετοχή στις δυο συνδεόμενες μεταξύ τους εγκληματικές οργανώσεις, των οποίων τα μέλη είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια δεκάδες ληστείες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας

Σύγχρονο «τείχος του Βερολίνου», ύψους 4 μέτρων, σηκώνουν στο Μόναχο, προκειμένου να διαχωρίζονται οι πρόσφυγες από τους κατοίκους. Το τείχος θα είναι ψηλότερο κατά 0,4 εκατοστά από το «Σιδηρούν Παραπέτασμα» που για δεκαετίες χώριζε το Βερολίνο, ενώ θα κατασκευαστεί κατά μήκος του κέντρου ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην περιοχή του Νεουπέρλαχ.

Ομαδικό τάφο με τουλάχιστον 100 σορούς προσώπων εντόπισαν οι ιρακινές δυνάμεις, σε κοινότητα την οποία ανέκτησαν από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.) νότια της Μοσούλης.

Σύμφωνα με αξιωματικούς, τουλάχιστον 25 στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν σε νέες μάχες στην πόλη Γκαλκάγιο ανάμεσα σε δυνάμεις δύο περιοχών που έχουν αυτοανακηρυχθεί ημιαυτόνομες στη βόρεια Σομαλία.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Βορειοανατολικούς, Βόρειους ανέμους  2 - 4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου