Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Τετάρτη 2-11-2016 07.30 πμ….. Σε γιορτινή και ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στις 6:00 μμ., στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός, στην εκδήλωση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως κάθε χρόνο, ο γιατρός κ. Δημήτρης Καζάνης, επιβράβευσε και φέτος με χρηματικό ποσό, τους τρεις επιτυχόντες με τη μεγαλύτερη μοριοδότηση (Αργύρης Μέλλιος, Σωκράτης Σαλλής, Άννα Ζάρρου). Παράδειγμα προς μίμηση. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε αναμνηστικό βίντεο, με στιγμές χαράς από εκδρομές και δραστηριότητες των παιδιών και ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων, στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επίσης, αναμνηστικό δίπλωμα παρέλαβαν μαθητές και μαθήτριες που με τις διακρίσεις και την προσφορά τους, ξεχώρισαν κατά τη σχολική χρονιά (FORMULA1, Γαλλοφωνία και Βουλή των Εφήβων). Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια, από τα παιδιά του Λυκείου Λυκείου Ξυλοκάστρου, Κωνσταντίνο Ρέκα και Κατερίνα Κλαδούχου. Στο πιάνο τους συνόδεψε η Μαριχρύσα Μπερτσεκά. …..


Σε γιορτινή και ιδιαίτερα χαρούμενη ατμόσφαιρα,  την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 στις 6:00 μμ., στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός, στην εκδήλωση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, βραβεύτηκαν οι επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως κάθε χρόνο, ο  γιατρός κ. Δημήτρης Καζάνης, επιβράβευσε και φέτος με χρηματικό ποσό, τους τρεις επιτυχόντες με τη μεγαλύτερη μοριοδότηση (Αργύρης Μέλλιος, Σωκράτης Σαλλής, Άννα Ζάρρου). Παράδειγμα προς μίμηση. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε αναμνηστικό βίντεο, με στιγμές χαράς από εκδρομές και δραστηριότητες των παιδιών και ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων, στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επίσης, αναμνηστικό δίπλωμα παρέλαβαν μαθητές και μαθήτριες που με τις διακρίσεις και την προσφορά τους, ξεχώρισαν κατά τη σχολική χρονιά (FORMULA1, Γαλλοφωνία και Βουλή των Εφήβων).  Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια, από τα παιδιά του Λυκείου Λυκείου Ξυλοκάστρου, Κωνσταντίνο Ρέκα και  Κατερίνα Κλαδούχου. Στο πιάνο τους συνόδεψε η Μαριχρύσα Μπερτσεκά.

Σήμερα στις 6:30 το απόγευμα στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο,  στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων με έγκριτους επιστήμονες, οικονομολόγους, κοινωνιολόγους, συνταγματολόγους κι άλλους, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Υπάρχει ζωή εκτός του Ευρώ! Διώξε το φόβο!», με  πρώτο καλεσμένο ομιλητή τον  οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη.  Θα ακολουθήσει συζήτηση. Βομβαρδιζόμαστε κάθε μέρα από τα ΜΜΕ, ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος, πως δε γίνεται τίποτα άλλο. Είναι όμως έτσι; Υπάρχει άλλος δρόμος; ....  Είσοδος ελεύθερη

Οι Ν.Ε. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ των νομών της Πελοποννήσου (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) καλούν τους πολίτες της Πελοποννήσου και όλης της Ελλάδας.  Την Πέμπτη στις 6μ.μ. στην πλ. Συντάγματος στο Ναύπλιο, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Αυτοδιοικητικές Ριζοσπαστικές δυνάμεις ενάντια στην «6η Ελληνογερμανική Συνέλευση» και την παρουσία του Γερμανού Υφυπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Για να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν η Τοπική και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να μην γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Γραμματέας της ΛΑ.Ε.

Και η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ καλεί εργάτες, αγρότες, ανέργους, νέους της Πελοποννήσου να οργανωθούν σε σωματεία, συλλόγους, επιτροπές αγώνα, τοπικές συνελεύσεις για να προετοιμαστεί άμεσα ο λαϊκός ξεσηκωμός που θα διώξει για πάντα τους ξένους εκμεταλλευτές της Ε.Ε. και τους ντόπιους ολιγάρχες για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων». Η αρχή ας γίνει στο Ναύπλιο. Όλοι και όλες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Ναύπλιο Πέμπτη στις 6:30 το απόγευμα.

«Η «Αλληλεγγύη – Αντίσταση στο Κιάτο» παρτάρει και φέτος στο Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου, Κλεισθένους 57, το Σάββατο 5 Νοέμβρη, στις 9:00μμ. Αφορμή, αυτή τη φορά, εκτός από την ανάγκη μας να ξαναμαζευτούμε, είναι ένα παιδί που αντιμετωπίζει θέματα υγείας. Τα έσοδα λοιπόν θα διατεθούν για αυτό το σκοπό. Γιατί δεν αφήνουμε κανέναν να παλεύει μόνος… Γιατί μπορούμε αλλιώς…Μπορούμε και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον! Στο πάρτι θα παίξουν αφιλοκερδώς μουσική οι dj’s: Φάγκρα Μαρία, Σπούλος Ρωμανός, Σταματόπουλος Άκης και Αποστόλου Δημήτρης (hurricane) …» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο καφέ Ανεμολόγιο στο παραλιακό δρόμο Ξυλοκάστρου από την πλευρά του δάσους. Η Αλληλεγγύη Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στην πρώτη εκδήλωση για φέτος το χειμώνα. Πρόκειται για την προβολή της ταινίας με τίτλο ""ακόμα και τη βροχή"". Αφορά τις αντιδράσεις των Βολιβιανών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού εκεί. Μας αφορά και εμάς αυτό το πρόβλημα. Μαζί θα προβάλουμε και μια ταινία 15 λεπτών για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Ελλάδα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη Κοπιάστε να τα πούμε. Περιμένουμε!!!


Η πορεία των διμερών σχέσεων στους τομείς της πολιτικής συνεργασίας, της οικονομίας, της ενέργειας και των επενδύσεων, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή θα βρεθούν στο επίκεντρο της συναντήσεων που θα έχει σήμερα  στην Αθήνα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Με τον κ. Λαβρόφ θα συναντηθεί  το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δεν τίθεται ζήτημα περικοπής των επιδομάτων ειδικών κατηγοριών, όπως τα αναπηρικά, τα οικογενειακά, ούτε του επιδόματος θέρμανσης, το κονδύλι το οποίο έχει γραφεί στον προϋπολογισμό, δήλωσαν Κατρούγκαλος και Χουλιαράκης, μετά τη σύσκεψη για τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα.

Το ασφαλιστικό έχει κλίσει με την πρώτη αξιολόγηση και εκκρεμεί έκδοση  αποφάσεων και εγκυκλίων, υπογράμμισε ο υπουργός εργασίας. Ο πρόεδρος του Γιούρωγκρουπ αναφερόταν στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, σχολίασαν κύκλοι του υπουργείου οικονομικών.

Σήμερα η πρώτη δόση της αναδρομικής παρακράτησης στις επικουρικές συντάξεις για 250000 συνταξιούχους.

Έτοιμο το Γιούρωγκρουπ να συζητήσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το Ελληνικό χρέος, δηλώνει ο Γέρουν Ντάισεμπλουμ. Είναι πιθανόν να υπάρξουν αποφάσεις μέχρι το τέλος του έτους, λέει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλιν

Αύριο η νέα διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, τον Ροδόλφο Μωρόνη προτείνει η κυβέρνηση, τον τέως πρόεδρο του Άρειου Πάγου Αθανάσιο Κουτρομάνο η ΝΔ.

Προβάδισμα 24 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής καταγράφει η εταιρεία ερευνών Public Issue, στο πολιτικό της βαρόμετρο για τον μήνα Οκτώβριο. Η Ν.Δ. συγκεντρώνει  42%, ο ΣΥΡΙΖΑ ε 18%. Δημοκρατική Συμπαράταξη και Χρυσή Αυγή  από 8%,  ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι και Πλεύση Ελευθερίας από 2,5%, ενώ ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων από 2%. Λοιπά κόμματα  7,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 30%.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα  όλα τα σχολεία της χώρας, εξαιτίας των εκλογών των εκπαιδευτικών.

Αποχή  και σήμερα των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς, μετά από σχετική απόφαση. 

Έως τις 10 Νοεμβρίου θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες Φθινοπωρινές εκπτώσεις

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8.58 χθες το βράδυ, στην θαλάσσια περιοχή νότια της Αστυπάλαιας.

Οι ιρακινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 1.100 τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και έχουν καταλάβει εκατοντάδες χιλιόμετρα γης κατά την προέλαση του ιρακινού στρατού για την ανακατάληψη της Μοσούλης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών, Σααντ Μοέν.

Σε τουλάχιστον 600.000 ανέρχεται ο αριθμός των παιδιών, τα οποία βρίσκονται μεταξύ των αμάχων που έχουν εγκλωβιστεί στη Μοσούλη, σύμφωνα με την οργάνωση Save The Children.

Τουλάχιστον 33 είναι οι νεκροί ανθρακωρύχοι από την έκρηξη που έγινε σε ανθρακωρυχείο στην πόλη Τσονγκτσίνγκ που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κίνας, καθώς τα πτώματα 15 αγνοούμενων ανθρακωρύχων ανασύρθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε πλοίο στο Πακιστάν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 12 άνθρωποι είναι νεκροί, 50 έχουν τραυματισθεί και 200 είναι εγκλωβισμένοι.

Ένα σχολικό λεωφορείο, μόλις μερικά τετράγωνα πριν από την πρώτη του στάση, χτύπησε ένα αυτοκίνητο, συγκρούστηκε με την πόρτα ενός νεκροταφείου και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε αστικό λεωφορείο στην Βαλτιμόρη. Ο τραγικός απολογισμός είναι έξι νεκροί και δέκα τραυματίες.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Βορειοανατολικούς, Δυτικούς ανέμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου