Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Δευτέρα 21-11-2016 07.30 πμ….. Με 36 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 7μιση το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα θέματα: 2.- Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2017- Κατανομή ΣΑΤΑ. 3.- Συζήτηση για τον τρόπο εκτέλεσης των έργων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (αίτημα μείζονος μειοψηφίας). 4.- Συζήτηση – ενημέρωση για τη λειτουργία ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου (αίτημα μείζονος μειοψηφίας)…..




Με 36 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα στις  7μιση   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα θέματα: 2.- Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2017- Κατανομή ΣΑΤΑ. 3.- Συζήτηση για τον τρόπο εκτέλεσης των έργων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (αίτημα μείζονος μειοψηφίας). 4.- Συζήτηση – ενημέρωση για τη λειτουργία ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).

Με 9 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα  στις  2 το μεσημέρι  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία τίθεται ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και ο κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως έγινε γνωστό κατά την επίσκεψη του υπουργού υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στην Καλαμάτα, όπου μαζί με τον υπουργό επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση επισκέφθηκαν έργα που υλοποιεί η κυβέρνηση στην πόλη της Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή.

Η νέα σκηνή του θεάτρου ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, παρουσιάζει και πάλι την ξέφρενη κωμωδία «Οίκος Ενοχής», σε  Σκηνοθεσία: Αλέκου Ξανθάκη, με τους Ηθοποιούς: Μαρία Γεωργίου, Άρη Κατσαβριά, Νικολέτα Παρασκευοπούλου, Μπάμπη Τσόγκα, Νίκο Δημητρακόπουλο, Μυρτώ Κόρκα, Βασιλική Μπερτσιά, Νίκο Δεσποτάκη, Μπάμπη Ορκόπουλο και guest star Ηλία Λέκκα. Οι Παραστάσεις στις 23, 26 και 27 Νοεμβρίου στις 8μιση το βραδύ. Η είσοδος για την ενίσχυση και διατήρηση του χώρου είναι 7 ευρώ. Τηλέφωνα για κράτηση θέσεων: 27410 86330, 6977408956. Για τα παιδάκια του Δημοτικού είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση. Προλάβετε αυτή την υπέροχη κωμωδία που γελάει κι ο κάθε πικραμένος. Στο τέλος έχει και κέρασμα.

«Το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Θεάτρου στα πλαίσια των πολιτιστικών δρώμενων 2016 - 2017. Τους επόμενους μήνες το Κιάτο θα φιλοξενήσει θεατρικές ομάδες δίνοντας στους δημότες την ευκαιρία να δουν θέατρο. Η περσινή πρώτη διοργάνωση άφησε πολύ καλές εντυπώσεις αλλά και την επιθυμία του κοινού το φεστιβάλ να γίνει στον Δήμο μας μόνιμος θεσμός. Για το λόγο αυτό όποια θεατρική ομάδα επιθυμεί να παρουσιάσει τη δουλειά της μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέχρι  25 Νοεμβρίου. Επικοινωνία: email : mikoni.ds@gmail.com  Τηλ: 2742021921». Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Αργά χθες το βράδυ, εξέπνευσε σε ηλικία 90 ετών, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Ο Κ. Στεφανόπουλος είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, «με εμπύρετο και σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια» και νοσηλευόταν από επιπλοκές πνευμονίας. Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία εξέφρασε τα συλλυπητήρια της.

Κατ΄ αρχήν συμφωνία για τα δημοσιονομικά, μετά τις χθεσινές συνομιλίες κυβέρνησης θεσμών – τοκογλύφων.

Έκλεισε το θέμα του προϋπολογισμού του 2017 που κατατίθεται στη Βουλή το απόγευμα. Ανοιχτό παραμένει το εργασιακό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Παραμένουν οι διαφωνίες για  τις ομαδικές απολύσεις και στις συλλογικές συμβάσεις. Συνεχίζουμε, δήλωσε λακωνικά η υπουργός εργασίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Κυριακή το βράδυ, πριν το δείπνο εργασίας των δύο ηγετών και των διαπραγματευτικών τους ομάδων στο Μοντ Πελεράν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι τις 10 το πρωί ακινητοποιημένος ο Ηλεκτρικός, αύριο ΜΕΤΡΟ και Τραμ δεν θα κινηθούν 12 με 4 το απόγευμα.

Ο Νικόλα Σαρκοζί αναγνώρισε την ήττα του στις προκριματικές της δεξιάς και του κέντρου στις οποίες υπερίσχυσε ο Φρανσουά Φιγιόν με δεύτερο τον Αλέν Ζιπέ. Δήλωσε ότι στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσει Φρανσουά Φιγιόν του οποίου οι ιδέες είναι πιο προσφιλείς

Η Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφια καγκελάριος της Γερμανίας διεκδικώντας μία τέταρτη θητεία. Νωρίτερα δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση που εμφανίζει την Μέρκελ να λαμβάνει το 55% της εμπιστοσύνης των Γερμανών, σε μια ξαφνική άνοδο της δημοφιλίας της που μέχρι τώρα είχε υποχωρήσει.

Tουλάχιστον 119 άτομα έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 150 τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας  στην βόρεια Ινδία, όπως ανέφερε η αστυνομία της πολιτείας Ούταρ Πραντές. H υπερταχεία ταξίδευε μεταξύ της βορειοανατολικής πόλης Πάτνα και της κεντρικής πόλης Ιντόρε όταν εκτροχιάστηκε.

Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά σε δύο ξεχωριστές ενέδρες στο Σαν Αντόνιο και στο Σαιντ Λούις, στις ΗΠΑ.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε  στη δυτική Αργεντινή, στα βορειοανατολικά του Σαντιάγο, της πρωτεύουσας της γειτονικής Χιλής. Μολονότι μια δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών, λόγο του  μεγάλου εστιακού βάθους, 115,71 χιλιόμετρα, δεν αναμένονται σοβαρές ζημιές.

Τοπικές νεφώσεις, με Νοτιοανατολικούς,  Βορειοανατολικούς ανέμους   4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου