Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Τετάρτη 23-11-2016 07.30 πμ….. Καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ο Συνδυασμός “ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ¨ με επικεφαλή τον Βλάσιο Τσιώτο και αναφέρει μεταξύ άλλων τους λόγους της καταψήφισης, σε σχετικό ΔΤ. «1. Η χρηματοδότηση του τεχνικού προγράμματος ήταν αποκλειστικά από την κρατική χρηματοδότηση (ΣΑΤΑ), ύψους μόλις 310.000 ευρώ.... 2.- Το τεχνικό πρόγραμμα δεν είχε την παραμικρή σχέση με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό που πριν λίγους μήνες ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο... 3.- Το τεχνικό πρόγραμμα ήταν το αποτέλεσμα της διαβούλευσης της Δημοτικής Αρχής με τον εαυτό της.... 4.- Η διχοτόμηση των τεχνικών έργων σε μικρότερα.... Δημιουργούνται έτσι μικρά έργα τα οποία δίνονται συνήθως με απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμό, κοστίζοντας πανάκριβα στον Δήμο,... 5.- Η αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής στην υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος είναι ανύπαρκτη.... από το περυσινό τεχνικό πρόγραμμα του 2016 προϋπολογισμού 313.500 ευρώ κατάφερε να υλοποιήσει μόνο το 17% δηλαδή .... Δεν έχει την δυνατότητα να εφαρμόσει ούτε ένα κακό τεχνικό πρόγραμμα..... Ενώ στα λόγια ευαγγελίζεται την ισόρροπη ανάπτυξη, αυτό το οποίο στην πράξη υπηρετεί πιστά είναι η ανισόρροπη ανάπλαση.» ….




Καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ο Συνδυασμός “ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ¨ με επικεφαλή  τον Βλάσιο Τσιώτο και αναφέρει μεταξύ άλλων τους λόγους της καταψήφισης, σε σχετικό ΔΤ.  «1. Η χρηματοδότηση του τεχνικού προγράμματος ήταν αποκλειστικά από την κρατική χρηματοδότηση (ΣΑΤΑ), ύψους μόλις 310.000 ευρώ.... 2.- Το τεχνικό πρόγραμμα δεν είχε την παραμικρή σχέση με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό που πριν λίγους μήνες ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο... 3.- Το τεχνικό πρόγραμμα ήταν το αποτέλεσμα της διαβούλευσης της Δημοτικής Αρχής με τον εαυτό της.... 4.- Η διχοτόμηση των τεχνικών έργων σε μικρότερα....  Δημιουργούνται έτσι μικρά έργα τα οποία δίνονται συνήθως με απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμό, κοστίζοντας πανάκριβα στον Δήμο,... 5.- Η αξιοπιστία της Δημοτικής Αρχής στην υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος είναι ανύπαρκτη.... από το περυσινό τεχνικό πρόγραμμα του 2016 προϋπολογισμού 313.500 ευρώ κατάφερε να υλοποιήσει μόνο το 17% δηλαδή .... Δεν έχει την δυνατότητα να εφαρμόσει ούτε ένα κακό τεχνικό πρόγραμμα..... Ενώ στα λόγια ευαγγελίζεται την ισόρροπη ανάπτυξη, αυτό το οποίο στην πράξη υπηρετεί πιστά είναι η ανισόρροπη ανάπλαση.»  

Για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κατά το Σχολικό Έτος 2016-17, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργεί απογευματινές ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε σχολικές αίθουσες με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών και δασκάλων. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία των γονέων, προβλήματα υγείας και αναπηρίες γονέων. Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο γραφείο Δημάρχου (α’ όροφος Δημαρχείου Ξυλοκάστρου) Υπεύθυνη : κ. Δημητρακοπούλου Αναστασία, Τηλ: 2743360200 για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημοτικό Κατάστημα Δερβενίου, Υπεύθυνος : κ. Κατσας Κώστας, Τηλ: 2743360101

Στο Κλειστό Γήπεδο Λουτρακίου (Γ. Γαλανόπουλος), έως και  το Σάββατο, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kickboxing 2016. Οι αγώνες, καθημερινά, από τις 10.00 έως τις 19.00. Η είσοδος για το κοινό είναι Ελεύθερη.

Η νέα σκηνή του θεάτρου ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, παρουσιάζει και πάλι την ξέφρενη κωμωδία «Οίκος Ενοχής», σε  Σκηνοθεσία: Αλέκου Ξανθάκη, με τους Ηθοποιούς: Μαρία Γεωργίου, Άρη Κατσαβριά, Νικολέτα Παρασκευοπούλου, Μπάμπη Τσόγκα, Νίκο Δημητρακόπουλο, Μυρτώ Κόρκα, Βασιλική Μπερτσιά, Νίκο Δεσποτάκη, Μπάμπη Ορκόπουλο και guest star Ηλία Λέκκα. Οι Παραστάσεις σήμερα στις 26 και 27 Νοεμβρίου στις 8μιση το βραδύ. Η είσοδος για την ενίσχυση και διατήρηση του χώρου είναι 7 ευρώ. Τηλέφωνα για κράτηση θέσεων: 27410 86330, 6977408956. Για τα παιδάκια του Δημοτικού είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση. Προλάβετε αυτή την υπέροχη κωμωδία που γελάει κι ο κάθε πικραμένος. Στο τέλος έχει και κέρασμα.

Την Κυριακή από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ο Σύνδεσμος Λουτρακιωτών - Περαχωριτών  "Ο ΙΒΥΚΟΣ"  ανοίγει τις πόρτες του, στην αίθουσα του συλλόγου ( Αγίου Ιωάννου 10 και Κολοκοτρώνη γωνία ), στο Λουτράκι,  σε μια ξεχωριστή ημέρα γνωριμίας, με σκοπό να σας παρουσιάσει τις δραστηριότητες αλλά και τους χοροδιδασκάλους του.

«Το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Θεάτρου στα πλαίσια των πολιτιστικών δρώμενων 2016 - 2017. Τους επόμενους μήνες το Κιάτο θα φιλοξενήσει θεατρικές ομάδες δίνοντας στους δημότες την ευκαιρία να δουν θέατρο. Η περσινή πρώτη διοργάνωση άφησε πολύ καλές εντυπώσεις αλλά και την επιθυμία του κοινού το φεστιβάλ να γίνει στον Δήμο μας μόνιμος θεσμός. Για το λόγο αυτό όποια θεατρική ομάδα επιθυμεί να παρουσιάσει τη δουλειά της μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή  25 Νοεμβρίου. Επικοινωνία: email : mikoni.ds@gmail.com  Τηλ: 2742021921». Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Πολιτική βούληση από τους εταίρους για να κλείσει η αξιολόγηση, ζητά η κυβέρνηση. Όχι σε νέα μέτρα λιτότητας, ούτε υποχωρήσεις στα εργασιακά, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση κάλεσε το ΔΝΤ να μην βάζει εμπόδια και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός του χρονοδιαγράμματος

Ικανοποίηση της Κομισιόν για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές – τοκογλύφους. Έγινε καλή πρόοδος τόνισαν οι εκπρόσωποι των θεσμών – τοκογλύφων.

Παραμένει η διάσταση για Συλλογικές διαπραγματεύσεις  και ομαδικές απολύσεις. Σε τεχνικό επίπεδο και με τηλεδιάσκεψη η συνέχεια των συνομιλιών πριν το Γιουρωγόρκιν Γκρούπ της Δευτέρας.

Οι υπουργοί οικονομικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας θα συναντηθούν την Παρασκευή με εκπροσώπους του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο Βερολίνο για το Ελληνικό πρόγραμμα.

Πλαν Β΄ χωρίς το ΔΝΤ σχεδιάζουν οι Ευρωπαίοι, γράφει Γερμανικό πρακτορείο. Στο μεταξύ ο οίκος Μούντις αναβάθμισε σε σταθερές από αρνητικές τις προοπτικές του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος.

Αύριο στην αρμόδια επιτροπή ο προϋπολογισμός για το 2017, στην Ολομέλεια στις 6 Δεκεμβρίου. Προβλέπει πλεόνασμα 2%, ανεργία 22.6%, φόρους 2.5δις ευρώ

Αύριο συζητείται και το νομοσχέδιο για τα εναλλακτικά καύσιμα, προαπαιτούμενο της 2ης αξιολόγησης.

Η συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι ιερό κείμενο, λέει ο Ταγίπ Ερντογάν. Η θέση της Ελλάδας και της παγκόσμιας κοινότητας είναι γνωστή, απαντά η κυβέρνηση

Προϋπόθεση της Ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας, τόνισε ο πρωθυπουργός σε επικοινωνία με τον Αλβανό ομόλογο του. 

Στη γενέτειρα του Πάτρα κηδεύεται σήμερα με τιμές αρχηγού κράτους ο Κωστής Στεφανόπουλος

Με ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σήμερα στις 13.30, θα ανοίξει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Περιοδεία στη Θράκη θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας την προσεχή Παρασκευή και την επόμενη μέρα,  Σάββατο, θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, όπου και θα γίνει η έναρξη λειτουργίας του εκεί Γραφείου της ΓΓ Πρωθυπουργού

Την ανάγκη εξεύρεσης δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, επανέλαβε ο υπουργός εξωτερικών στον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ. Να συνεχίσουν τις συνομιλίες κάλεσε τις 2 πλευρές σε παρέμβαση του ο Μάρτιν Σούλτς.  

Η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε αποχή και σήμερα από τη διενέργεια πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Στις 24 Φεβρουαρίου ξεκινά η δίκη της Siemens. Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια της μετάφρασης του ογκώδους παραπεμπτικού βουλεύματος για τους αλλοδαπούς κατηγορούμενους

Να παγώσουν οι διαπραγματεύσεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, λόγο καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζητούν επικεφαλείς πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβούλιο.

Η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa ανακοίνωσε ότι ακυρώνει περισσότερες από το ένα τρίτο των πτήσεών της που είναι προγραμματισμένες για σήμερα  λόγω της απεργίας των πιλότων οι οποίοι βρίσκονται σε διαμάχη με τη διοίκηση για μισθολογικά ζητήματα.

Το Ακυρωτικό Δικαστήριο της Αιγύπτου ακύρωσε  μία από τις δύο καταδίκες σε ισόβια που έχουν επιβληθεί στον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι μετά την ανατροπή του το 2013 από τον στρατό. Το δικαστήριο ακύρωσε επίσης τις θανατικές ποινές που είχαν επιβληθεί σε υψηλόβαθμα στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 37 τραυματίστηκαν σε καραμπόλα 56 αυτοκινήτων σε εθνική οδό στη βόρεια Κίνα. Το δυστύχημα οφείλεται κυρίως στην κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα. Η καραμπόλα έγινε στην επαρχία Σανσί, νοτιοδυτικά του Πεκίνου λόγω βροχής και χιονιού.

Τοπικές νεφώσεις, με Βορειοανατολικούς ανέμους 3 - 4 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου