Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Τρίτη 22-11-2016 07.30 πμ….. Για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κατά το Σχολικό Έτος 2016-17, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργεί απογευματινές ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε σχολικές αίθουσες με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών και δασκάλων. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία των γονέων, προβλήματα υγείας και αναπηρίες γονέων. Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο γραφείο Δημάρχου (α’ όροφος Δημαρχείου Ξυλοκάστρου) Υπεύθυνη : κ. Δημητρακοπούλου Αναστασία, Τηλ: 2743360200 για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημοτικό Κατάστημα Δερβενίου, Υπεύθυνος : κ. Καḯτσας Κώστας, Τηλ: 2743360101 …..




Για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κατά το Σχολικό Έτος 2016-17, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργεί απογευματινές ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε σχολικές αίθουσες με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών και δασκάλων. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία των γονέων, προβλήματα υγείας και αναπηρίες γονέων. Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο γραφείο Δημάρχου (α’ όροφος Δημαρχείου Ξυλοκάστρου) Υπεύθυνη : κ. Δημητρακοπούλου Αναστασία, Τηλ: 2743360200 για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημοτικό Κατάστημα Δερβενίου, Υπεύθυνος : κ. Κατσας Κώστας, Τηλ: 2743360101

Στο Κλειστό Γήπεδο Λουτρακίου (Γ. Γαλανόπουλος), από  σήμερα  έως και  το Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kickboxing 2016. Σήμερα, στις 11 το πρωί, θα γίνει η τελετή έναρξης του πρωταθλήματος και, αμέσως μετά, θα ξεκινήσουν οι αγώνες, που θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από τις 10.00 έως τις 19.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Με 36 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε  χθες   το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και τα θέματα: 2.- Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2017- Κατανομή ΣΑΤΑ. 3.- Συζήτηση για τον τρόπο εκτέλεσης των έργων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (αίτημα μείζονος μειοψηφίας). 4.- Συζήτηση – ενημέρωση για τη λειτουργία ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).

Ομορφότερη η πλατεία της Μ. Σ. Τρικάλων, μετά την ολοκλήρωση της ασφλατόστρωσης. του δημοτικού οδικού δικτύου από την Κάτω Συνοικία Τρικάλων έως την Άνω Συνοικία Τρικάλων (Μονή Αγίου Βλασίου).

Η νέα σκηνή του θεάτρου ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, παρουσιάζει και πάλι την ξέφρενη κωμωδία «Οίκος Ενοχής», σε  Σκηνοθεσία: Αλέκου Ξανθάκη, με τους Ηθοποιούς: Μαρία Γεωργίου, Άρη Κατσαβριά, Νικολέτα Παρασκευοπούλου, Μπάμπη Τσόγκα, Νίκο Δημητρακόπουλο, Μυρτώ Κόρκα, Βασιλική Μπερτσιά, Νίκο Δεσποτάκη, Μπάμπη Ορκόπουλο και guest star Ηλία Λέκκα. Οι Παραστάσεις στις 23, 26 και 27 Νοεμβρίου στις 8μιση το βραδύ. Η είσοδος για την ενίσχυση και διατήρηση του χώρου είναι 7 ευρώ. Τηλέφωνα για κράτηση θέσεων: 27410 86330, 6977408956. Για τα παιδάκια του Δημοτικού είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση. Προλάβετε αυτή την υπέροχη κωμωδία που γελάει κι ο κάθε πικραμένος. Στο τέλος έχει και κέρασμα.

Την Κυριακή από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ο Σύνδεσμος Λουτρακιωτών - Περαχωριτών  "Ο ΙΒΥΚΟΣ"  ανοίγει τις πόρτες του, στην αίθουσα του συλλόγου ( Αγίου Ιωάννου 10 και Κολοκοτρώνη γωνία ), στο Λουτράκι,  σε μια ξεχωριστή ημέρα γνωριμίας, με σκοπό να σας παρουσιάσει τις δραστηριότητες αλλά και τους χοροδιδασκάλους του.

«Το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Θεάτρου στα πλαίσια των πολιτιστικών δρώμενων 2016 - 2017. Τους επόμενους μήνες το Κιάτο θα φιλοξενήσει θεατρικές ομάδες δίνοντας στους δημότες την ευκαιρία να δουν θέατρο. Η περσινή πρώτη διοργάνωση άφησε πολύ καλές εντυπώσεις αλλά και την επιθυμία του κοινού το φεστιβάλ να γίνει στον Δήμο μας μόνιμος θεσμός. Για το λόγο αυτό όποια θεατρική ομάδα επιθυμεί να παρουσιάσει τη δουλειά της μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέχρι  25 Νοεμβρίου. Επικοινωνία: email : mikoni.ds@gmail.com  Τηλ: 2742021921». Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από το 1% του ΑΕΠ με φόρους 2.5 δις ευρώ και κονδύλια για την κοινωνική προστασία, προβλέπει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός για το 2017 που κατατέθηκε στη Βουλή.

Μετά από ολονύχτιες συνομιλίες ολοκληρώθηκαν στις 5.30 τα ξημερώματα οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης. Αναχωρούν σήμερα οι δανειστές - τοκογλύφοι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Πολύ κοντά σε συμφωνία κυβέρνηση, πιστωτές – τοκογλύφοι, για τα κόκκινα επιχειρηματικά  δάνεια, δήλωσε ο Γιώργος Στάθηκες. Αφορούν σε επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 50 000 ευρώ.

Παραμένουν οι διαφωνίες στα εργασιακά. Θα περάσουμε τη 2η αξιολόγηση χωρίς υποχωρήσεις, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Συστράτευση όλων των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, απέναντι στην καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

24ωρη απεργία εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ για μεθαύριο  Πέμπτη. Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια της χώρας την Πέμπτη, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ)

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι η νεκρώσιμη ακολουθία για τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο στον Άγιο Δημήτριο Παλαιού Ψυχικού, η  ταφή στο 1ο Νεκροταφείο της Πάτρας. Μηνύματα εκτίμησης στην προσωπικότητα και το έργο του από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Με μια λιτή δήλωση ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες στο Mont Pelerin οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο αφού οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο εδαφικό, κάτι που θα άνοιγε το δρόμο για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων. Επιστρέφουν στην Κύπρο Αναστασιάδης και Ακιντζί.

Σε ένα 13χρονο Προσφυγόπουλο στο Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα, στον Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια και σε σχολικές τάξεις και τμήματα, τα βραβεία Γιούνισεφ 2016

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη σήμερα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, χθες κάτοικοι πέταξαν σκουπίδια στο Δημαρχείο

Χωρίς ΜΕΤΡΟ και Τραμ σήμερα 12 με 4 το απόγευμα

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 45 τραυματίστηκαν μετά από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σε σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ του Αφγανιστάν. Ο εκπρόσωπος τύπου των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουζαχίντ, δήλωσε πως πίσω από την επίθεση δεν βρίσκονται οι Ταλιμπάν.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, στις 5.59 το πρωί της Τρίτης τοπική ώρα (22.59 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για σεισμό μεγέθους 7,3 βαθμών

Ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα το πρωί και στην κεντρική Νέα Ζηλανδία, λίγες ημέρες μετά από έναν ισχυρό σεισμό που είχε συγκλονίσει τη χώρα και είχε κοστίσει τη ζωή σε δύο άτομα.

Κύμα ψύχους πλήττει το Καζακστάν, όπου οι θερμοκρασίες έπεσαν περίπου 30 βαθμούς κάτω από τις φυσιολογικές για την εποχή. Στην Αστάνα, την πρωτεύουσα αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, η θερμοκρασία στη διάρκεια της ημέρας έπεσε έτσι στους -34 βαθμούς Κελσίου κατά το σαββατοκύριακο που πέρασε, ενώ η φυσιολογική θερμοκρασία γι' αυτή την περίοδο στην περιοχή είναι -5 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενής βροχή, νεφώσεις, με Βορειοανατολικούς ανέμους 4 - 5 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου