Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Πέμπτη 3-11-2016 07.30 πμ….. Οι Ν.Ε. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ των νομών της Πελοποννήσου (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) καλούν τους πολίτες της Πελοποννήσου και όλης της Ελλάδας. Σήμερα στις 6μ.μ. στην πλ. Συντάγματος στο Ναύπλιο, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Αυτοδιοικητικές Ριζοσπαστικές δυνάμεις ενάντια στην «6η Ελληνογερμανική Συνέλευση» και την παρουσία του Γερμανού Υφυπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Για να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν η Τοπική και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να μην γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Γραμματέας της ΛΑ.Ε. ….




Οι Ν.Ε. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ των νομών της Πελοποννήσου (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) καλούν τους πολίτες της Πελοποννήσου και όλης της Ελλάδας.  Σήμερα στις 6μ.μ. στην πλ. Συντάγματος στο Ναύπλιο, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Αυτοδιοικητικές Ριζοσπαστικές δυνάμεις ενάντια στην «6η Ελληνογερμανική Συνέλευση» και την παρουσία του Γερμανού Υφυπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Για να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν η Τοπική και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να μην γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Γραμματέας της ΛΑ.Ε.

Και η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ καλεί εργάτες, αγρότες, ανέργους, νέους της Πελοποννήσου να οργανωθούν σε σωματεία, συλλόγους, επιτροπές αγώνα, τοπικές συνελεύσεις για να προετοιμαστεί άμεσα ο λαϊκός ξεσηκωμός που θα διώξει για πάντα τους ξένους εκμεταλλευτές της Ε.Ε. και τους ντόπιους ολιγάρχες για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων». Η αρχή ας γίνει στο Ναύπλιο. Όλοι και όλες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Ναύπλιο Σήμερα στις 6:30 το απόγευμα.

Εντατικοποίηση των μέτρων για τη φύλαξη των φυτωρίων, αποφασίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηλία Ανδρικόπουλου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου Παναγιώτης Γκιούλη και άλλων παραγόντων. «Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάστηκε ξανά το φαινόμενο της κλοπής φυτωρίων, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους φυτωριούχους της περιοχής μας. Για να μην υπάρξει εξάπλωση του φαινομένου και να σταματήσουν οι κλοπές φυτωρίων, θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα  φύλαξης τους. Στη συζήτηση που ακολούθησε αποφασίστηκε η συνεργασία όλων των φορέων (Δήμου, Αστυνομίας, Δασαρχείου και Συλλόγου Φυτωριούχων) έτσι ώστε εντατικοποιηθούν τα μέτρα προστασίας των φυτωριακών μονάδων και να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων φαινομένων»

«Η «Αλληλεγγύη – Αντίσταση στο Κιάτο» παρτάρει και φέτος στο Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου, Κλεισθένους 57, το Σάββατο 5 Νοέμβρη, στις 9:00μμ. Αφορμή, αυτή τη φορά, εκτός από την ανάγκη μας να ξαναμαζευτούμε, είναι ένα παιδί που αντιμετωπίζει θέματα υγείας. Τα έσοδα λοιπόν θα διατεθούν για αυτό το σκοπό. Γιατί δεν αφήνουμε κανέναν να παλεύει μόνος… Γιατί μπορούμε αλλιώς…Μπορούμε και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον! Στο πάρτι θα παίξουν αφιλοκερδώς μουσική οι dj’s: Φάγκρα Μαρία, Σπούλος Ρωμανός, Σταματόπουλος Άκης και Αποστόλου Δημήτρης (hurricane) …» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο καφέ Ανεμολόγιο στο παραλιακό δρόμο Ξυλοκάστρου από την πλευρά του δάσους. Η Αλληλεγγύη Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στην πρώτη εκδήλωση για φέτος το χειμώνα. Πρόκειται για την προβολή της ταινίας με τίτλο ""ακόμα και τη βροχή"". Αφορά τις αντιδράσεις των Βολιβιανών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού εκεί. Μας αφορά και εμάς αυτό το πρόβλημα. Μαζί θα προβάλουμε και μια ταινία 15 λεπτών για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Ελλάδα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη Κοπιάστε να τα πούμε. Περιμένουμε!!!


Με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Αθήνα η Ευρωαραβική Σύνοδος «Εταίροι για την Ανάπτυξη». Την εναρκτήρια ομιλία στην Ευρωαραβική Σύνοδο θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας  στο Μέγαρο Μουσικής. Το πρώτο ευρωαραβικό παγκόσμιο συνέδριο αναμένεται να θέσει τα θεμέλια για έναν δραστήριο και ουσιαστικό ευρωαραβικό διάλογο. Το συνέδριο θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Τη βούληση να συνεχιστεί η στενή   συνεργασία Ελλάδας,  Ρωσίας, ειδικότερα στους τομείς επενδύσεων και τουρισμού, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με το Σεργκέι Λαβρόφ. Ο πρωθυπουργός μίλησε για βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και ζήτησε εποικοδομητικές λύσεις στο θέμα της Συρίας και το Προσφυγικό. Εκτιμούμε τη στάση της Ελλάδας κατά της πολιτικής των κυρώσεων, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών.

Ηχηρές παρεμβάσεις του Ρώσου υπουργού εξωτερικών για Κυπριακό και Συρία. Σεβαστείτε το Διεθνές Δίκαιο και τις συνθήκες, διαμήνυσε στην Άγκυρα από την Αθήνα ο Σεργκέι Λαβρόφ. Διμερείς συμφωνίες για ενέργεια και τουρισμό.  Η Ελληνική καρδιά φτάνει μέχρι την Ινδία, αλλά δεν είναι τα σύνορα του Διεθνούς Δικαίου, διεμήνυσε  ο Νίκος Κοτζιάς κατά την κοινή συνέντευξη τύπου 

Διμερείς σχέσεις, Κυπριακό και οι δηλώσεις Ερντογάν για τη συνθήκη της Λωζάννης, συζητήθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη, Λαβρόφ

Με τον Πολωνό ομόλογό του Βίτολντ Βαστσικόφσκι θα συναντηθεί, στις 11.30 το πρωί, στο υπουργείο Εξωτερικών, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Αναγκαία η ένταξη της χώρας στο μηχανισμό Πιστωτικής Χαλάρωσης για να πετύχει ρυθμούς ανάπτυξης 2.7%, επεσήμανε ο Γιώργος Σταθάκης.

Δεν υπάρχει θέμα ασφαλιστικού στην Ελλάδα, επισήμανε ο Μισέλ Ρέιν εκπρόσωπος του Γέρουν Ντάισεμπλουν

Τη Δευτέρα το μεσημέρι η νέα διάσκεψη των  προέδρων της Βουλής για  συγκρότηση ΕΣΡ.

Θα υπάρξει συναίνεση και το όργανο θα συσταθεί, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Προϋπόθεση για συναίνεση στο ΕΣΡ η κατάργηση του νόμου Παππά, λέει η ΝΔ

Η Ελλάδα μοιάζει με ρημαγμένη χώρα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως

Για τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις εφορίες πρέπει να προσέλθουν οι δικαστικοί λειτουργοί για τροποποιητικές δηλώσεις για νέο υπολογισμό του φόρου όπως συνέβη και με τους καθηγητές. Αυτό επισημάνθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ)

Ενέργεια με προφανές Ρατσιστικό κίνητρο η κατάληψη στο χώρο του Βοτανικού, να σταματήσει το συντομότερο, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Διασωληνωμένο το ένα από τα δυο Προσφυγόπουλα που υπέστησαν εγκαύματα στο Ωραιόκαστρο, σε εξέλιξη οι έρευνες για την πυρκαγιά στο Κέντρο Φιλοξενίας.

Σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην κεντρική Ιταλία, στην ίδια περιοχή όπου καταγράφηκαν οι πρόσφατοι καταστροφικοί σεισμοί, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (USGS).

Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στο Καράτσι του Πακιστάν στη δεύτερη αιματηρή σύγκρουση τρένων που έγινε στη χώρα, σε χρονικό διάστημα, λιγότερο των δύο μηνών

Την πεποίθηση ότι το Ισλαμικό Κράτος θα νικήσει στη μάχη της Μοσούλης εξέφρασε ο αρχηγός της οργάνωσης Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, στο πρώτο του μήνυμα αφότου οι ιρακινές δυνάμεις άρχισαν την επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών

Τοπικές νεφώσεις,  με  Δυτικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους  3 - 5  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου