Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Δευτέρα 28-11-2016 07.30 πμ….. Σχετικά με το πρόσφατο Δ.Σ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε Δ.Τ. η "Συμπολιτεία" αναφέρει μεταξύ άλλων. «……η Συμπολιτεία ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο θα αφορά τη συζήτηση για γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.... ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης δε θα δεχθεί καμία αλλαγή της ΜΠΕ του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, ώστε να μπορούν να έρθουν απορρίμματα και από άλλες περιοχές εκτός αυτών που ρητά αναφέρει. Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα δεκτό και παραδόθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 23/11/2016.... Η Συμπολιτεία δεν ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα για το 2017 και τόνισε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη συνεργασία στο σχεδιασμό του τεχνικού προγράμματος..... Επικροτήσαμε την πρόταση της δημοτικής αρχής για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση και πεζοδρόμηση της Π. Τσαλδάρη. Η παράταξή μας ήταν και είναι υπέρ των πεζοδρομήσεων.... Τέλος, σταθήκαμε στις επιχορηγήσεις των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων. Ζητήσαμε για ακόμα μια φορά να υπάρξει θέσπιση κριτηρίων από κοινού και προτείναμε να αναζητηθούν και άλλοι τρόποι βοήθειας στους συλλόγους, όπως είναι η προσφορά υλικοτεχνικής υποδομής και η βελτίωση των εγκαταστάσεων.» …..


Σχετικά με το πρόσφατο Δ.Σ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε Δ.Τ. η "Συμπολιτεία" αναφέρει μεταξύ άλλων.  «……η Συμπολιτεία ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο θα αφορά τη συζήτηση για γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.... ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης δε θα δεχθεί καμία αλλαγή της ΜΠΕ του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, ώστε να μπορούν να έρθουν απορρίμματα και από άλλες περιοχές εκτός αυτών που ρητά αναφέρει. Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα δεκτό και παραδόθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 23/11/2016.... Η Συμπολιτεία δεν ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα για το 2017 και τόνισε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη συνεργασία στο σχεδιασμό του τεχνικού προγράμματος..... Επικροτήσαμε την πρόταση της δημοτικής αρχής για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση και πεζοδρόμηση της Π. Τσαλδάρη. Η παράταξή μας ήταν και είναι υπέρ των πεζοδρομήσεων.... Τέλος, σταθήκαμε στις επιχορηγήσεις των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων. Ζητήσαμε για ακόμα μια φορά να υπάρξει θέσπιση κριτηρίων από κοινού και προτείναμε να αναζητηθούν και άλλοι τρόποι βοήθειας στους συλλόγους, όπως είναι η προσφορά υλικοτεχνικής υποδομής και η βελτίωση των εγκαταστάσεων

Το δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων.  «Το δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης διατυπώνει ομόφωνα, για άλλη μία φορά, την θέση του υπέρ της διαχείρισης των απορριμμάτων από το Δήμο μας και την αντίθεσή του στην προωθούμενη ένταξή του στην σύμβαση ΣΔΙΤ των σύμμεικτων απορριμμάτων.... Παράλληλα, δηλώνουμε κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση ο μικρός ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, να χρησιμοποιηθεί ως χώρος απόθεσης απορριμμάτων ή υπολειμμάτων άλλων περιοχών..... Ο Δήμος μας, είναι ο μοναδικός που τόλμησε να χωροθετήσει ΧΥΤΑ έγκαιρα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να μετατρέψει αυτή την συνέπεια σε τιμωρία..... Ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς Μονάδα Επεξεργασίας Στραγγιδίων. Ζητούμε από την Κυβέρνηση την άμεση χρηματοδότηση της κατασκευής της  Μονάδας αυτής»

Η  "Αλληλεγγύη - Αντίσταση" στο Ξυλόκαστρο, αναφέρει σε σχετικό ΔΤ. «Με την επιμονή και τις προσπάθειες της ομάδας μας και κύρια των εκπαιδευτικών που δραστηριοποιούνται σε αυτή, καταφέραμε να πείσουμε τον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης να προχωρήσει στη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Είμαστε στο τελικό στάδιο. Ευχόμαστε να λειτουργήσει σύντομα.  Θα είμαστε δίπλα του με κάθε τρόπο

Για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κατά το Σχολικό Έτος 2016-17, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργεί απογευματινές ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε σχολικές αίθουσες με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών και δασκάλων. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία των γονέων, προβλήματα υγείας και αναπηρίες γονέων. Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο γραφείο Δημάρχου (α’ όροφος Δημαρχείου Ξυλοκάστρου) Υπεύθυνη : κ. Δημητρακοπούλου Αναστασία, Τηλ: 2743360200 για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημοτικό Κατάστημα Δερβενίου, Υπεύθυνος : κ. Κατσας Κώστας, Τηλ: 2743360101

Με 13 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα  στις  7   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


Για την Κούβα αναχωρεί σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση που διοργανώνεται στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα,  ο κ. Τσίπρας θα επιστρέψει στην Ελλάδα τα ξημερώματα της Πέμπτης..

Κρίσιμο οκταήμερο σε ότι αφόρα την 2η αξιολόγηση και το χρέος, ξεκίνα σήμερα με τη συνεδρίαση του Γιουρωγόρκιν Γκρουπ. Στόχος το κλείσιμο μέχρι το Γιούρωγκρουπ της 5ης Δεκεμβρίου.

Η 2η αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της, χωρίς υποχωρήσεις αρχών στα εργασιακά και χωρίς νέα μέτρα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για νέα προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τον Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Εφικτή βλέπει τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο τις επόμενες μέρες και ο Πιέρ Μοσκοβισί που φτάνει σήμερα στην Αθήνα, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς οικονομικών και οικονομίας.

Στην Αθήνα και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Γκερέ.

Ένας νεκρός και πολλές ζημιές είναι ο τραγικός απολογισμός του πρώτους κύματος κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα, από το βράδυ του Σαββάτου, με πρώτους σταθμούς την Αττική και το Ιόνιο. Νεκρός ανασύρθηκε ο 33χρονος άνδρας, που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής κακοκαιρίας στη Ζάκυνθο μετά τις έρευνες ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ.  Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της Ζακύνθου

Δεν μπορούμε να αφήσουμε Ελλάδα και Ιταλία μόνες στο Προσφυγικό, δηλώνει ο Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ σε συνέντευξη του, ενώ παραδέχτηκε ότι, είναι γελοιωδώς ανεπαρκή τα αποτελέσματα του προγράμματος μετεγκατάστασης.

Όχι στη δημιουργία χώρου φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στον πρώην ΧΑΔΑ, είπε το Δημοτικό Συμβούλιο της Χίου, ενώ επέμεινε στην άμεση εκκένωση της Σούδας

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι η ορκωμοσία των νέων μελλών του ΕΣΡ.

Κανονικά τα δρομολόγια των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη από σήμερα, μετά τη σαφή δέσμευση του πρωθυπουργού, ότι μέχρι αύριο θα σταλούν στον Οργανισμό 3.9 εκ. ευρώ.

Χωρίς Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο σήμερα η Αθήνα, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί. 

Ο Φρανσουά Φιγιόν θα είναι υποψήφιος για την Γαλλική προεδρία, μετά τη  νίκη του στις εκλογές της κεντροδεξιάς στη Γαλλία, συγκέντρωσε 66,5 % ο δε Αλέν Ζιπέ 33,5%. Τα συγχαρητήρια του εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί

Αν οι πολίτες δεν θέλουν να δημιουργηθεί κυβέρνηση τεχνοκρατών, πρέπει να ψηφίσουν «ναι» στις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Έκρηξη έγινε στην πόλη Αλ Ράι, στα βόρεια της Συρίας. Δώδεκα τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τουρκικό νοσοκομείο. Οι τραυματίες, στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά.

Δύο ομαδικοί τάφοι μελών της κοινότητας των Γεζίντι ανακαλύφθηκαν στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Σιντζάρ. Σε 29 ανέρχεται ο αριθμός των ομαδικών ταφών που έχουν ανακαλυφθεί από τότε που οι δυνάμεις που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης

Ένοπλοι αντάρτες Νάντε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, σκότωσαν, περίπου 30 αμάχους στην πλειοψηφία τους, Χούτου σύμφωνα με τοπικές πηγές, μετά την κλιμάκωση της αιματηρής βίας μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων ομάδων, από τις αρχές του χρόνου.

Βροχές, με Ανατολικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους 3 - 4 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου