Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Πέμπτη 10-11-2016 07.30 πμ….. 22 χρόνια ενασχόλησης με την Αυτοδιοίκηση για τον Ανδρέα Ζάρρο και με άρθρο του αναφέρει μεταξύ άλλων και προτείνει, μόνο μια 5ετια για τον Δήμαρχο… «Συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από τότε που έγινε μέσα μου το πρώτο κλικ με την αυτοδιοίκηση. Ήταν Οκτώβρης του 1994 και μόλις είχαν γίνει οι δημοτικές εκλογές, μαζί με τις πρώτες νομαρχιακές (μέχρι τότε οι νομάρχες διορίζονταν από την κυβέρνηση). Στο Ξυλόκαστρο είχε επανεκλεγεί για τρίτη φορά ο Τάκης Σκούρας και στην Κορινθία πρώτος νομάρχης εκλέχθηκε ο Άγγελος Μανωλάκης.... Παρακολουθώντας στενά όλα αυτά τα χρόνια τα αυτοδιοικητικά δρώμενα, μεταξύ πολλών άλλων σκέψεων, θέλω να πω μία που πιστεύω ότι θα έλυνε πολλά προβλήματα, όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα και τη φυσιογνωμία των τοπικών διακυβερνήσεων. Η πρόταση αυτή είναι η εξής: κάθε δήμαρχος μπορεί να εκλέγεται μία μόνο φορά. Μία θητεία και μόνο!....» Ολόκληρο το άρθρο στο… http://armoniki.blogspot.gr/2016/11/22.html ….




22 χρόνια ενασχόλησης με την Αυτοδιοίκηση για τον Ανδρέα Ζάρρο και με άρθρο του αναφέρει μεταξύ άλλων και προτείνει, μόνο μια 5ετια για τον Δήμαρχο «Συμπληρώθηκαν 22 χρόνια από τότε που έγινε μέσα μου το πρώτο κλικ με την αυτοδιοίκηση. Ήταν Οκτώβρης του 1994 και μόλις είχαν γίνει οι δημοτικές εκλογές, μαζί με τις πρώτες νομαρχιακές (μέχρι τότε οι νομάρχες διορίζονταν από την κυβέρνηση). Στο Ξυλόκαστρο είχε επανεκλεγεί για τρίτη φορά ο Τάκης Σκούρας και στην Κορινθία πρώτος νομάρχης εκλέχθηκε ο Άγγελος Μανωλάκης.... Παρακολουθώντας στενά όλα αυτά τα χρόνια τα αυτοδιοικητικά δρώμενα, μεταξύ πολλών άλλων σκέψεων,  θέλω να πω μία που πιστεύω ότι θα έλυνε πολλά προβλήματα, όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα και τη φυσιογνωμία των τοπικών διακυβερνήσεων. Η πρόταση αυτή είναι η εξής: κάθε δήμαρχος μπορεί να εκλέγεται μία μόνο φορά. Μία θητεία και μόνο!....» Ολόκληρο το άρθρο στο… http://armoniki.blogspot.gr/2016/11/22.html

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης εγκαινίασε χθες την έκθεση των Επιμελητηρίων “Πελοπόννησος Expo” στη ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης. Παρόντες μεταξύ άλλων στην τελετή εγκαινίων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Φώφη Γεννηματά, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, καθώς και βουλευτές και δήμαρχοι από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 13 Νοεμβρίου.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων θα διοργανώσει το 26ο Συνέδριο του από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Στο Συνέδριο με θέμα "Περιβάλλον και πλαστικό. Η πλαστική σακούλα" θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στις σοβαρές επιπτώσεις που προκύπτουν από την αυξημένη χρήση της πλαστικής σακούλας

Η νέα σκηνή του θεάτρου ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, παρουσιάζει και πάλι την ξέφρενη κωμωδία «Οίκος Ενοχής», σε  Σκηνοθεσία: Αλέκου Ξανθάκη, με τους Ηθοποιούς: Μαρία Γεωργίου, Άρη Κατσαβριά, Νικολέτα Παρασκευοπούλου, Μπάμπη Τσόγκα, Νίκο Δημητρακόπουλο, Μυρτώ Κόρκα, Βασιλική Μπερτσιά, Νίκο Δεσποτάκη, Μπάμπη Ορκόπουλο και guest star Ηλία Λέκκα. Οι Παραστάσεις στις 12, 13, 16, 19, 20, 23, 26 και 27 Νοεμβρίου στις 8μιση το βραδύ. Η είσοδος για την ενίσχυση και διατήρηση του χώρου είναι 7 ευρώ. Τηλέφωνα για κράτηση θέσεων: 27410 86330, 6977408956. Για τα παιδάκια του Δημοτικού είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση. Προλάβετε αυτή την υπέροχη κωμωδία που γελάει κι ο κάθε πικραμένος. Στο τέλος έχει και κέρασμα.

Με 4 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει αύριο στις  2 το μεσημέρι  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων


Επίθεση με χειροβομβίδα σημειώθηκε στις 4:45 τα ξημερώματα στη γαλλική πρεσβεία, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν τη χειροβομβίδα περνώντας μπροστά από την πρεσβεία. Η χειροβομβίδα εξερράγη στην είσοδο, με αποτέλεσμα από θραύσματα να τραυματιστεί ο αστυνομικός φρουρός.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε υποσχέσεις για ενότητα σε μια διχασμένη χώρα. Αφήνουμε παρακαταθήκη το έργο μας, λέει ο Μπάρακ Ομπάμα. Συνάντηση σήμερα Ντόναλντ Τραμπ  και Μπάρακ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο. Απογοητευμένη αλλά ενωτική η Χίλαρι Κλίντον.

Με αναφορές στις κοινές αξίες της Ελευθερίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας που συνδέουν Ελλάδα και ΗΠΑ, συνεχάρη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον νεοεκλεγέντα Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν διαφαίνεται αλλαγή της Αμερικανικής πολιτικής για την Ελλάδα, εκτιμούν πηγές του Μαξίμου, επισημαίνουν την τεράστια σημασία της επίσκεψης Ομπάμα στη χρονική συγκυρία για την αξιολόγηση και το χρέος.

Οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πολύ ισχυρές, γεωπολιτικά σημαντικές και σε κάθε περίπτωση δεν θα επηρεαστούν από το εκλογικό αποτέλεσμα, τόνισε από τα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεδριάζουν εκτάκτως την Κυριακή οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόσκληση σε Έλληνες πλοιοκτήτες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες απηύθυνε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας στάθηκε στην ανάγκη μετατροπής της κρίσης σε ευκαιρία, αναφέροντας ως παράδειγμα το Brexit, το οποίο όπως είπε, πρέπει να μετατραπεί σε επενδυτική ευκαιρία για το Ναυτιλιακό κλάδο.

Tην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εντός του 2016, και ανάπτυξη  2.7% το 2017 και 3.1% το 2018, σύμφωνα με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν.

Κατάργηση της πρόβλεψης για 4 τηλεοπτικές άδειες και του άρθρου 2α, θέτει ως προϋποθέσεις η ΝΔ για τη συγκρότηση ΕΣΡ, ενόψει της σημερινής διάσκεψης των προέδρων της Βουλής.

Να ανταποκριθεί στο Συνταγματικό της καθήκον, καλεί τη ΝΔ η κυβέρνηση.

Συναίνεση για ΕΣΡ, ζητά η πλειοψηφία των πολιτών , σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco. Το 73% πιστεύει ότι, η ΝΔ πρέπει να συναινέσει στη συγκρότηση του.

Έκκληση να προχωρήσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα οι μετεγκαταστάσεις προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία απηύθυνε και πάλι σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Toν Παναγιώτη Θωμόπουλο εξέλεξε στην θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας το διοικητικό της συμβούλιο

Η εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διαβίβασε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέροντα στην επιστολή του φερόμενου ως αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, προκειμένου να ερευνηθούν όσα αναφέρονται στην επίμαχη επιστολή και στα δημοσιεύματα

Νέο αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο  Άκης Τσοχατζόπουλος, για τρίτη φορά.

Με απόφαση της ΕΠΟ, αναστέλλονται τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μετά την εμπρηστική επίθεση σε βάρος του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική.

Βασανισμούς και δολοφονίες χωρικών από τις κυβερνητικές δυνάμεις του Ιράκ, νότια της Μοσούλης, καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία. Η οργάνωση ανέφερε ότι τα θύματα συμπεριλαμβάνουν «μέχρι έξι» άτομα που βρέθηκαν τον περασμένο μήνα στις υποπεριφέρειες Σούρα και Καγιάρα και τα οποία οι δυνάμεις ασφαλείας υποψιάζονταν ότι πρόσκεινταν στη σκληροπυρηνική τζιχαντιστική οργάνωση που το 2014 κατέλαβε ένα τρίτο του Ιράκ

Τουλάχιστον πέντε είναι οι νεκροί από τον εκτροχιασμό ενός τραμ στη σήραγγα του Κρόιντον, στο νότιο Λονδίνο,  ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. Ο μηχανοδηγός του τραμ συνελήφθη.

Τοπικές νεφώσεις, με Βορειοδυτικούς, Νοτιοανατολικούς  ανέμους  3 - 4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου