Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Δευτέρα 7-11-2016 07.30 πμ….. «Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος παραβρέθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, στις 18:30μμ., στο Βουλευτικό Ναυπλίου (Πρώτη Βουλή των Ελλήνων), όπου πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, με θέμα «Η Αυτοδιοίκηση ενωμένη με το βλέμμα στο μέλλον της Ευρώπης». Να θυμίσουμε την ίδια ώρα τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον των «Γερμανών Κατακτητών, Φούχτελ κλπ.» που πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα στο Ναύπλιο από πολλούς Δημάρχους, Αυτοδιοικητικούς και πλήθος κόσμου. …..




«Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος παραβρέθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, στις 18:30μμ., στο Βουλευτικό Ναυπλίου (Πρώτη Βουλή των Ελλήνων), όπου πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης,  με θέμα «Η Αυτοδιοίκηση ενωμένη με το βλέμμα στο μέλλον της Ευρώπης». Να θυμίσουμε την ίδια ώρα τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον των «Γερμανών Κατακτητών, Φούχτελ κλπ.» που πραγματοποιήθηκε  την ίδια ώρα στο Ναύπλιο  από πολλούς Δημάρχους, Αυτοδιοικητικούς και πλήθος κόσμου.

Σήμερα  στις 12:00 το μεσημέρι, η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο γραφείο της οργάνωσης στην Κόρινθο.

Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση εξήντα δύο (62) έργων αποκατάστασης ζημιών, βελτίωσης της λειτουργικότητας και  αντιμετώπισης προβλημάτων ασφάλειας σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια όλης της χώρας. Στις  επενδύσεις που αποφασίστηκαν για το 2016 περιλαμβάνεται και ο Δήμος   Σικυωνιών με τίτλο έργου: «Επισκευή και αποκατάσταση παραλιακής γέφυρας στον ποταμό Κύριλλο, Δήμου Σικυωνίων» και με χρηματοδότηση προϋπολογισμού ύψους 30.687,23€ .


Η 2η αξιολογηση του Ελληνικου προγραμματος, αλλα και η στυριξης διαρθροτικων μεταρυθμισεων, θα βρεθουν στο επικεντρο της συνεδριασης του Γιούρωγκρουπ που είναι προγραμματισμενη για τις 3 το απογευμα.

Η κυβερνητική πολιτική οφείλει να παραμένει ενιαία και αδιαίρετη, σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου και διεμήνυσε ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει στην ώρα της. Μήνυμα και προς  ΜΜΕ ότι κανείς δεν πρόκειται να συνεχίζει να εκπέμπει ως καταληψίας δημόσιων συχνοτήτων και θα μπει τέλος στο πολυετές καθεστώς της διαπλοκής και της ασυδοσίας. Καλωσορίζοντας όλα τα μέλη -νέα και παλιά- του νέου υπουργικού συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ο ρόλος τους τώρα είναι κρισιμότερος και δυσκολότερος από πριν».

Τα ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης και του προϋπολογισμού του 2017 απασχόλησαν, σε μια καταρχήν σύντομη συζήτηση, το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ ο προϋπολογισμός θα συζητηθεί ενδελεχώς στα κυβερνητικά όργανα και πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τον προϋπολογισμό.

Αναλαμβάνουν και επισήμως σήμερα τα καθήκοντά τους τα μέλη της νέας κυβέρνησης μετά την ορκωμοσία και την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα σύνθεσή του. Από τις 9 το πρωί έχει οι τελετές παράδοσης – παραλαβής

Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα κηρύξει σήμερα,  στην Ελβετία, την έναρξη των εντατικών συνομιλιών μεταξύ των ηγετών των δύο πλευρών της Κύπρου, με βασικό αντικείμενο το «καυτό» ζήτημα του εδαφικού. Οι συνομιλίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.

Για την Πέμπτη μετατέθηκε τελικά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, με αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Πρόκειται για την έκτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με στόχο τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ανέφεραν σε σχέση με το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, πως η ΝΔ πρέπει να μπει στη συζήτηση για τα πρόσωπα και να μετακινηθεί από τη θέση του «παρών» στο «ναι» για τη συγκρότηση του συμβουλίου.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα συνεδρίασε χθες, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η «Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους», η οποία επέστρεψε με νέα νομική μορφή, ως σωματείο. Η Επιτροπή επανασυγκροτήθηκε ως σωματείο με απόφαση των μελών της τον περασμένο Μάρτιο, στις Βρυξέλλες, και – όπως ενημερώνουν – πριν από λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκε η δικαστική της αναγνώριση κατά το ελληνικό δίκαιο. Για σήμερα,  στις 12 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση.

Τέσσερα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, συνελήφθησαν στον Πειραιά από αστυνομικούς. Πρόκειται για δύο Αφγανούς, ηλικίας 31 ετών και δύο Έλληνες, 32 και 36 ετών.

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέληξαν σε οριστική συμφωνία με τον διεθνή συνασπισμό (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) ότι δεν θα υπάρξει κανένας ρόλος για την Τουρκία, ούτε για τους αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα, στην επιχείρηση Οργισμένος Ευφράτης», για την απελευθέρωση της Ράκα, τόνισε ένας εκπρόσωπος του αραβοκουρδικού συνασπισμού, ο Ταλάλ Σέλο.

Βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει σε δύο ασθενοφόρα με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να σκοτωθούν και δεκάδες να τραυματιστούν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε δύο ιρακινές πόλεις. Οι δίδυμες επιθέσεις σημειώθηκαν στην Τικρίτ και τη Σαμάρα. Δέκα Ιρανοί προσκυνητές σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην ιερή πόλη Σαμάρα, περίπου 125 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης.

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε αργά χθες το απόγευμα την ευρύτερη περιοχή της Ρώμης. Δυο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στα προάστια της Αιώνιας Πόλης Τσεζάνο και Λαντίσπολι, εξαιτίας πτώσης δέντρου και κατάρρευσης κτιρίου, η οποία προκλήθηκε από ανεμοστρόβιλο

Τοπικές νεφώσεις,  με  Βορειοανατολικούς, Ανατολικούς ανέμους  2 - 4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου