Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Παρασκευή 25-11-2016 07.30 πμ….. Παράδειγμα προς μίμηση. Μπράβο στα παιδιά. Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης υιοθέτησαν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Κορώνης. Ειδικότερα, στο κυλικείο τους τοποθετήθηκε ένας μαυροπίνακας, όπου αναγράφονται τα «είδη σε αναμονή» για τους μαθητές του σχολείου. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πληρώνει στο ταμείο ένα προϊόν αμέσως αναγράφεται στον πίνακα π.χ. 5 κουλούρια, 1 σπανακόπιτα κ.λπ.. Στη συνέχεια, όταν στο κυλικείο βρεθεί ένας μαθητής που δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει κάποιο είδος, του παραχωρείται δωρεάν και άμεσα αυτό σβήνεται από τη λίστα…..




Παράδειγμα προς μίμηση. Μπράβο στα παιδιά. Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης υιοθέτησαν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Κορώνης. Ειδικότερα, στο κυλικείο τους τοποθετήθηκε ένας μαυροπίνακας, όπου αναγράφονται τα «είδη σε αναμονή» για τους μαθητές του σχολείου. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος πληρώνει στο ταμείο ένα προϊόν αμέσως αναγράφεται στον πίνακα  π.χ. 5 κουλούρια, 1 σπανακόπιτα κ.λπ.. Στη συνέχεια, όταν στο κυλικείο βρεθεί ένας μαθητής που δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει κάποιο είδος, του παραχωρείται δωρεάν και άμεσα αυτό σβήνεται από τη λίστα.

Με 18 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα στις μιάμιση το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Την Κυριακή στις 7.30 το βράδυ στο Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  Ένα μουσικό ταξίδι, μέσα από διεθνείς σύγχρονες pop-rock επιτυχίες, αλλά και μουσικά θέματα από κορυφαίες κινηματογραφικές ταινίες, Σας περιμένουμε!

Για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κατά το Σχολικό Έτος 2016-17, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργεί απογευματινές ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε σχολικές αίθουσες με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών και δασκάλων. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία των γονέων, προβλήματα υγείας και αναπηρίες γονέων. Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο γραφείο Δημάρχου (α’ όροφος Δημαρχείου Ξυλοκάστρου) Υπεύθυνη : κ. Δημητρακοπούλου Αναστασία, Τηλ: 2743360200 για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημοτικό Κατάστημα Δερβενίου, Υπεύθυνος : κ. Κατσας Κώστας, Τηλ: 2743360101

Στο Κλειστό Γήπεδο Λουτρακίου (Γ. Γαλανόπουλος), έως και  αύριο, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kickboxing 2016. Οι αγώνες, καθημερινά, από τις 10.00 έως τις 19.00. Η είσοδος για το κοινό είναι Ελεύθερη.

Η νέα σκηνή του θεάτρου ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, παρουσιάζει και πάλι την ξέφρενη κωμωδία «Οίκος Ενοχής», σε  Σκηνοθεσία: Αλέκου Ξανθάκη, με τους Ηθοποιούς: Μαρία Γεωργίου, Άρη Κατσαβριά, Νικολέτα Παρασκευοπούλου, Μπάμπη Τσόγκα, Νίκο Δημητρακόπουλο, Μυρτώ Κόρκα, Βασιλική Μπερτσιά, Νίκο Δεσποτάκη, Μπάμπη Ορκόπουλο και guest star Ηλία Λέκκα. Οι Παραστάσεις το Σάββατο και την Κυριακή στις 8μιση το βραδύ. Η είσοδος για την ενίσχυση και διατήρηση του χώρου είναι 7 ευρώ. Τηλέφωνα για κράτηση θέσεων: 27410 86330, 6977408956. Για τα παιδάκια του Δημοτικού είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση. Προλάβετε αυτή την υπέροχη κωμωδία που γελάει κι ο κάθε πικραμένος. Στο τέλος έχει και κέρασμα.

Την Κυριακή από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ο Σύνδεσμος Λουτρακιωτών - Περαχωριτών  "Ο ΙΒΥΚΟΣ"  ανοίγει τις πόρτες του, στην αίθουσα του συλλόγου ( Αγίου Ιωάννου 10 και Κολοκοτρώνη γωνία ), στο Λουτράκι,  σε μια ξεχωριστή ημέρα γνωριμίας, με σκοπό να σας παρουσιάσει τις δραστηριότητες αλλά και τους χοροδιδασκάλους του.

Με 13 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Δευτερα  στις  7   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

«Το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Θεάτρου στα πλαίσια των πολιτιστικών δρώμενων 2016 - 2017. Τους επόμενους μήνες το Κιάτο θα φιλοξενήσει θεατρικές ομάδες δίνοντας στους δημότες την ευκαιρία να δουν θέατρο. Η περσινή πρώτη διοργάνωση άφησε πολύ καλές εντυπώσεις αλλά και την επιθυμία του κοινού το φεστιβάλ να γίνει στον Δήμο μας μόνιμος θεσμός. Για το λόγο αυτό όποια θεατρική ομάδα επιθυμεί να παρουσιάσει τη δουλειά της μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέχρι και σήμερα τελευταία μέρα. Επικοινωνία: email : mikoni.ds@gmail.com  Τηλ: 2742021921». Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Έκρηξη, που σημειώθηκε πιθανότατα από φιάλη υγραερίου είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μια γυναίκα 66 ετών και ένα 6χρονο παιδί. Στους 3 είναι οι τραυματίες με εγκαύματα, δύο ανήλικοι και ένας ενήλικας που μεταφέρθηκαν  με C-130 στην Αθήνα

Η περιφερειακή ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη Θράκη, σε καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής περιοδείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει εκτός απρόοπτου μέσα στο Σαββατοκύριακο με τους επικεφαλείς των θεσμών – τοκογλύφων ο  Ευκλείδης Τσκαλώτος, στρέφεται το ενδιαφέρον για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Εφικτή η συμφωνία μέχρι το Γιούρωγκρουπ στις 5 Δεκεμβρίου, εκτιμά αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών. 

Άδικο να συνεχίζουν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί να επιμένουν στη λιτότητα για την Ελλάδα, εκτιμούν σε άρθρο τους η  Φινάνσιαλ Τάιμς

Άρχισε στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού. Για νέα πορεία προς ανάκαμψη της οικονομίας μιλά η κυβέρνηση. Για την υπερφορολόγηση αντιδρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Με μεγάλη πλειοψηφία ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο, μη δεσμευτικό ψήφισμα, ζητώντας το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Την αθώωση των κατηγορουμένων για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση Γιακουμάκη, πρότεινε η εισαγγελέας, ανάμεσα τους και πρώην Βουλευτής της ΝΔ Χρίστος Μαρκογιαννάκης

Το περιφερειακό κυβέρνηση είχε στόχο η χθεσινή επίθεση στα Άδανα της Νότιας Τουρκίας με 2 νεκρούς και 33 τραυματίες, σύμφωνα με τον υπουργό Ευρωπαϊκών υποθέσεων

Τους 80 φτάνουν οι νεκροί από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε πρατήριο καυσίμων στην πόλη αλ Χίλα, 100 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης. Το πρατήριο ήταν γεμάτο με λεωφορεία τα οποία μετέφεραν σιίτες προσκυνητές, που επέστρεφαν από την ιερή πόλη Κερμπάλα (νοτιοδυτικό Ιράκ).

Οκτώ στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από βομβιστική επίθεση αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται πηγές του αιγυπτιακού στρατού.

Στους 74 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση πλατφόρμας σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στα ανατολικά της Κίνας.

Νεφώσεις, με Νοτιοανατολικούς, Δυτικούς ανέμους 1 - 2 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου