Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Πέμπτη 17-11-2016 07.30 πμ….. «Το σοβαρό ζήτημα του ανεξέλεγκτου και κορεσμένου ΧΥΤΑ Κιάτου έχει εξελιχθεί σε τοξική βόμβα στη περιοχή, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες στη προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα της θάλασσας που καταλήγουν τα στραγγίσματα των απορριμμάτων, καθώς και του υδροφόρο ορίζοντα.....Το σοβαρό αυτό πρόβλημα ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής Σταματόπουλος το αντιμετωπίζει με αδιαφορία και εγκληματική προχειρότητα, προκειμένου να δίνει την εντύπωση στους πολίτες ότι διαχειρίζεται το ζήτημα των απορριμμάτων.... τα αρμόδια Υπουργεία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι αρμόδιες Υπηρεσίες οφείλουν να επέμβουν για να σταματήσουν τις αυθαίρετες και επικίνδυνες αυτές ενέργειες το ταχύτερο δυνατόν .... κ. Τατούλη οφείλετε άμεσα να καλύψετε την πλήρη ανυπαρξία του Σταματόπουλου στο θέμα του ΧΥΤΑ και να δώσετε τη λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα....» Αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Σικυωνίων κ. Ν. Ζαχαρόπουλος ….




«Το σοβαρό ζήτημα του ανεξέλεγκτου και κορεσμένου ΧΥΤΑ  Κιάτου έχει εξελιχθεί σε τοξική βόμβα στη περιοχή, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες στη προστασία του  περιβάλλοντος και ιδιαίτερα της θάλασσας που καταλήγουν τα στραγγίσματα των απορριμμάτων, καθώς και του υδροφόρο ορίζοντα.....Το σοβαρό αυτό πρόβλημα ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής Σταματόπουλος το αντιμετωπίζει με αδιαφορία και εγκληματική προχειρότητα, προκειμένου να δίνει την εντύπωση στους πολίτες  ότι διαχειρίζεται το ζήτημα των απορριμμάτων.... τα αρμόδια Υπουργεία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι  αρμόδιες Υπηρεσίες οφείλουν να επέμβουν για να σταματήσουν τις  αυθαίρετες  και επικίνδυνες αυτές ενέργειες το ταχύτερο δυνατόν .... κ. Τατούλη οφείλετε άμεσα να καλύψετε την πλήρη ανυπαρξία του Σταματόπουλου στο θέμα του ΧΥΤΑ  και να δώσετε τη λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα....» Αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο πρώην αντιδήμαρχος του δήμου Σικυωνίων κ.  Ν. Ζαχαρόπουλος

Η νέα σκηνή του θεάτρου ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, παρουσιάζει και πάλι την ξέφρενη κωμωδία «Οίκος Ενοχής», σε  Σκηνοθεσία: Αλέκου Ξανθάκη, με τους Ηθοποιούς: Μαρία Γεωργίου, Άρη Κατσαβριά, Νικολέτα Παρασκευοπούλου, Μπάμπη Τσόγκα, Νίκο Δημητρακόπουλο, Μυρτώ Κόρκα, Βασιλική Μπερτσιά, Νίκο Δεσποτάκη, Μπάμπη Ορκόπουλο και guest star Ηλία Λέκκα. Οι Παραστάσεις στις 19, 20, 23, 26 και 27 Νοεμβρίου στις 8μιση το βραδύ. Η είσοδος για την ενίσχυση και διατήρηση του χώρου είναι 7 ευρώ. Τηλέφωνα για κράτηση θέσεων: 27410 86330, 6977408956. Για τα παιδάκια του Δημοτικού είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση. Προλάβετε αυτή την υπέροχη κωμωδία που γελάει κι ο κάθε πικραμένος. Στο τέλος έχει και κέρασμα.

«Το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Θεάτρου στα πλαίσια των πολιτιστικών δρώμενων 2016 - 2017. Τους επόμενους μήνες το Κιάτο θα φιλοξενήσει θεατρικές ομάδες δίνοντας στους δημότες την ευκαιρία να δουν θέατρο. Η περσινή πρώτη διοργάνωση άφησε πολύ καλές εντυπώσεις αλλά και την επιθυμία του κοινού το φεστιβάλ να γίνει στον Δήμο μας μόνιμος θεσμός. Για το λόγο αυτό όποια θεατρική ομάδα επιθυμεί να παρουσιάσει τη δουλειά της μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέχρι  25 Νοεμβρίου. Επικοινωνία: email : mikoni.ds@gmail.com  Τηλ: 2742021921». Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του  Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία. Ομιλία του πρωθυπουργού στις 11 το πρωί στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ 

Με ομιλία ύμνο για τη Δημοκρατία και τη χώρα μας, ολοκλήρωσε χθες  την επίσκεψη του στην Αθήνα ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ιστορική και πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία Ομπάμα, παράλληλα τον ευχαρίστησε για την παρέμβαση του, προκειμένου η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και να υπάρξει ρύθμιση του χρέους

Στο Βερολίνο ο Μπαράκ Ομπάμα, τελευταίο σταθμό της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του. Συναντήσεις με Άγγελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Τερέζα Μέιρ, Ματέο Ρέντσι και Ραχόι.

Παγκόσμιας σημασίας γεγονός χαρακτήρισε την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, Έχουμε πολλές πιθανότητες να έχουμε θετικές ειδήσεις για το χρέος πριν το τέλος του χρόνου. Οι συσχετισμοί είναι θετικοί για την κυβέρνηση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν ευρέως φάσματος ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο   Γερούν Ντάισελμπλουμ. Χαρακτήρισε επίσης πιο εποικοδομητικές από ποτέ τις σχέσεις Ελλάδας πιστωτών.

Τη θέση ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι βιώσιμα δημοσιονομικά και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιπερτ ξεκαθαρίζοντας ότι η θέση του Βερολίνου αναφορικά με το χρέος δεν αλλάζει.

Οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στο σύντομο τετ α τετ Ομπάμα, Μητσοτάκη

Στις συνομιλίες για το Κυπριακό τίποτα δεν συμφωνείτε αν δεν συμφωνηθεί το όλον, δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης. Έχουν παρατηρηθεί βήματα προόδου αλλά παραμένουν κρίσιμα θέματα ανοιχτά, τόνισαν μετά τη συνάντηση τους, Τσίπρας και Αναστασιάδης

Συνεχίστηκε χθες η συζήτηση για τα εργασιακά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων

Συμφωνία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό  ρύθμισης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων,  προανήγγειλε ο Γιώργος Σταθάκης.

Απόσυρση της διάταξης του νόμου που αφόρα σε απολύσεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία, ζήτησαν οι δανειστές – τοκογλύφοι από τον υπουργό παιδείας.

Κατά τρία εκατ. ευρώ είναι μειωμένος ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2017, όπως εγκρίθηκε από την Ολομέλεια με ευρεία πλειοψηφία. Καταψήφισε μόνον η ΧΑ, ενώ το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Τροπολογία με στόχο την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση 

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

«Δεν θα υποχωρήσουν, οι δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά από περιοχές που απέσπασαν από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο Ιράκ», δήλωσε ο πρόεδρος της αυτόνομης κουρδικής περιφέρειας Μασούντ Μπαρζανί

Δώδεκα μαχητές των δυνάμεων των οποίων ηγείται ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ σκοτώθηκαν σε μάχες με τζιχαντιστές στη Βεγγάζη της Λιβύης

Τελεσίγραφο να εγκαταλείψουν άμεσα τη χώρα έστειλε το Πακιστάν σε τούρκους δασκάλους που φέρονται να συνδέονται με το δίκτυο του τούρκου ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, την ώρα που ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εικοσιένα άνθρωποι πέθαναν και έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στο ανατολικό Καμερούν, έπειτα από κατανάλωση μιας τοξικής παρτίδας ενός τοπικού αποσταγμένου αλκοολούχου ποτού

Nεφώσεις,  με Δυτικούς,  Ανατολικούς ανέμους  1 - 2  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου