Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Πέμπτη 24-11-2016 07.30 πμ….. Μεγάλη ένταση χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη. Ικανοποιημένος ο Περιφερειάρχης, αποχώρησαν οι δήμαρχοι όταν δεν τους δόθηκε ο λόγος. Η παρουσία των δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν άτυπη, ωστόσο η απόφαση του προεδρείου του συμβουλίου να μην τους δώσει τον λόγο για ένα ζήτημα το οποίο είναι μείζον αποτέλεσε τη σπίθα για να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση. Οι δήμαρχοι μέσα σε υψηλούς τόνους αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι με τον Δημήτρη Παυλή, δήμαρχο Τρίπολης, να κάνει λόγο για πραξικόπημα! "Μεγάλη νίκη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση της ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων" χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την υπερψήφιση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου χθες βράδυ. Η ΣΜΠΕ συνάδει απόλυτα με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και το χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, ανέφερε ο Περιφερειάρχης….




Μεγάλη ένταση χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη. Ικανοποιημένος ο Περιφερειάρχης, αποχώρησαν οι δήμαρχοι όταν δεν τους δόθηκε ο λόγος.  Η παρουσία των δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν άτυπη, ωστόσο η απόφαση του προεδρείου του συμβουλίου να μην τους δώσει τον λόγο για ένα ζήτημα το οποίο είναι μείζον αποτέλεσε τη σπίθα για να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση. Οι δήμαρχοι μέσα σε υψηλούς τόνους αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι με τον Δημήτρη Παυλή, δήμαρχο Τρίπολης, να κάνει λόγο για πραξικόπημα!  "Μεγάλη νίκη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση της ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων" χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την υπερψήφιση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου χθες βράδυ. Η ΣΜΠΕ συνάδει απόλυτα με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και το χωροταξικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Σε ανακοίνωση της η “Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΕ” αναφέρει μεταξύ άλλων. «Η νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου και στην τιμολόγηση των διοδίων ακολουθεί με συνέπεια την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι εθνικοί εργολάβοι «βαράνε το ζουρνά» και οι πρωθυπουργοί «χορεύουν». Είναι απαράδεκτο: 1) Πριν καν παραδοθεί ολόκληρος ο περιφερειακός της Καλαμάτας να επιβάλλει ο ΜΟΡΕΑΣ αυξήσεις 35,7% στα διόδια (Αρφαρών, Θουρίας, Βελιγοστής, Παραδεισίων) και η κυβέρνηση να υπογράφει. 2) Να πληρώνουν οι πολίτες που θα πηγαίνουν στο Νοσοκομείο και στα κτήματά τους ή στα σπίτια τους από την Καλαμάτα διόδια….   Η ΛΑΕ Μεσσηνίας καταγγέλλει την κυβέρνηση για την απαράδεκτη αυτή πολιτική της…. και απαιτεί: α) Να ακυρωθούν οι αυξήσεις των διοδίων…. β) Να μην πληρώνουν διόδια οι πολίτες που κινούνται προς το Νοσοκομείο και οι πολίτες που κινούνται καθημερινά για την εργασία τους εντός του Νομού…..»

Την Κυριακή στις 7.30 το βράδυ στο Θέατρο "Άγγελος Σικελιανός" στο Ξυλόκαστρο ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  Ένα μουσικό ταξίδι, μέσα από διεθνείς σύγχρονες pop-rock επιτυχίες, αλλά και μουσικά θέματα από κορυφαίες κινηματογραφικές ταινίες, Σας περιμένουμε!

Για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κατά το Σχολικό Έτος 2016-17, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργεί απογευματινές ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε σχολικές αίθουσες με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών και δασκάλων. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το οικογενειακό εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία των γονέων, προβλήματα υγείας και αναπηρίες γονέων. Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου. Για τη Δημοτική Ενότητα Ξυλοκάστρου στο γραφείο Δημάρχου (α’ όροφος Δημαρχείου Ξυλοκάστρου) Υπεύθυνη : κ. Δημητρακοπούλου Αναστασία, Τηλ: 2743360200 για τη Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης στο Δημοτικό Κατάστημα Δερβενίου, Υπεύθυνος : κ. Κατσας Κώστας, Τηλ: 2743360101

Στο Κλειστό Γήπεδο Λουτρακίου (Γ. Γαλανόπουλος), έως και  το Σάββατο, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kickboxing 2016. Οι αγώνες, καθημερινά, από τις 10.00 έως τις 19.00. Η είσοδος για το κοινό είναι Ελεύθερη.

Η νέα σκηνή του θεάτρου ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, παρουσιάζει και πάλι την ξέφρενη κωμωδία «Οίκος Ενοχής», σε  Σκηνοθεσία: Αλέκου Ξανθάκη, με τους Ηθοποιούς: Μαρία Γεωργίου, Άρη Κατσαβριά, Νικολέτα Παρασκευοπούλου, Μπάμπη Τσόγκα, Νίκο Δημητρακόπουλο, Μυρτώ Κόρκα, Βασιλική Μπερτσιά, Νίκο Δεσποτάκη, Μπάμπη Ορκόπουλο και guest star Ηλία Λέκκα. Οι Παραστάσεις το Σάββατο και την Κυριακή στις 8μιση το βραδύ. Η είσοδος για την ενίσχυση και διατήρηση του χώρου είναι 7 ευρώ. Τηλέφωνα για κράτηση θέσεων: 27410 86330, 6977408956. Για τα παιδάκια του Δημοτικού είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση. Προλάβετε αυτή την υπέροχη κωμωδία που γελάει κι ο κάθε πικραμένος. Στο τέλος έχει και κέρασμα.

Την Κυριακή από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ο Σύνδεσμος Λουτρακιωτών - Περαχωριτών  "Ο ΙΒΥΚΟΣ"  ανοίγει τις πόρτες του, στην αίθουσα του συλλόγου ( Αγίου Ιωάννου 10 και Κολοκοτρώνη γωνία ), στο Λουτράκι,  σε μια ξεχωριστή ημέρα γνωριμίας, με σκοπό να σας παρουσιάσει τις δραστηριότητες αλλά και τους χοροδιδασκάλους του.

«Το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Θεάτρου στα πλαίσια των πολιτιστικών δρώμενων 2016 - 2017. Τους επόμενους μήνες το Κιάτο θα φιλοξενήσει θεατρικές ομάδες δίνοντας στους δημότες την ευκαιρία να δουν θέατρο. Η περσινή πρώτη διοργάνωση άφησε πολύ καλές εντυπώσεις αλλά και την επιθυμία του κοινού το φεστιβάλ να γίνει στον Δήμο μας μόνιμος θεσμός. Για το λόγο αυτό όποια θεατρική ομάδα επιθυμεί να παρουσιάσει τη δουλειά της μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή  25 Νοεμβρίου. Επικοινωνία: email : mikoni.ds@gmail.com  Τηλ: 2742021921». Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Ρεαλιστικό και αναγκαίο, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης σύντομα, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα κατά της ΝΔ, υποστήριξε ότι, η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αποτυχία της διαπραγμάτευσης ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε αδιέξοδο και να φέρει αυτός το 4ο μνημόνιο.

Αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στη γείτονα. Δεν θα δεχτούμε τον απαράδεκτο ιστορικό αναθεωρητισμό. Η Τουρκία τόνισε, πρέπει να κατανοήσει ότι, η συνθήκη της Λοζάννης δεν αμφισβητείτε από κανένα στη διεθνή κοινότητα.

Πολιτική αλλαγή, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, καθυστερεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και εξέφρασε την ανησυχία του για τις διεθνείς εξελίξεις και για τα Εθνικά θέματα.

Οι οικονομικές εξελίξεις και ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας στο επίκεντρο της συνομιλίας Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον εκλεγμένο Πρόεδρο τον Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν προγραμματίζεται συνάντηση υπουργών της Ευρωζώνης με το ΔΝΤ αύριο στο Βερολίνο για το Ελληνικό χρέος, ξεκαθάρισε το Γερμανικό υπουργείο οικονομικών. Δεν σχολιάζουμε διαρροές στον τύπο, λέει η Κομισιόν.

Γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ σήμερα και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στην Ομόνοια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν Νοσοκομεία, Κ.Υ και το ΕΚΑΒ

Δεμένα θα μείνουν στα λιμάνια σήμερα τα πλοία, λόγο απεργίας της ΠΝΟ

Οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν υποχρέωση να κρατούν αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016, διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι ελεγκτές της εφορίας δεν θα μπορούν να εισέρχονται για έλεγχο στην κατοικία των φορολογούμενων, διευκρινίζει εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Απόφαση «βόμβα» της Δικαιοσύνης για «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ» και «ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ» περί καρτέλ σε δημόσια έργα

Απορρίφτηκε από το εφετείο και η 3η αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί  στην πόλη Άδανα, στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας, ενώ υπάρχουν περισσότεροι από 20 τραυματίες, με τους 2 από αυτούς αρκετά σοβαρά. Η έκρηξη συντάραξε το κτίριο, όπου βρίσκεται το γραφείο του κυβερνήτη.

Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί από την κατάρρευση πλατφόρμας που βρίσκονταν υπό κατασκευή, στις εγκαταστάσεις σταθμού παραγωγής ενέργειας στην επαρχία Τσιανγκσί, στα ανατολικά της Κίνας. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες διάσωσης.

Τοπικές νεφώσεις, με Βορειοανατολικούς, Νοτιοανατολικούς ανέμους 2 - 3 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου