Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Παρασκευή 4-11-2016 07.30 πμ….. Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο καφέ Ανεμολόγιο στο παραλιακό δρόμο Ξυλοκάστρου από την πλευρά του δάσους. Η Αλληλεγγύη Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στην πρώτη εκδήλωση για φέτος το χειμώνα. Πρόκειται για την προβολή της ταινίας με τίτλο ""ακόμα και τη βροχή"". Αφορά τις αντιδράσεις των Βολιβιανών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού εκεί. Μας αφορά και εμάς αυτό το πρόβλημα. Μαζί θα προβάλουμε και μια ταινία 15 λεπτών για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Ελλάδα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη Κοπιάστε να τα πούμε. Περιμένουμε!!! ….


Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο καφέ Ανεμολόγιο στο παραλιακό δρόμο Ξυλοκάστρου από την πλευρά του δάσους. Η Αλληλεγγύη Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στην πρώτη εκδήλωση για φέτος το χειμώνα. Πρόκειται για την προβολή της ταινίας με τίτλο ""ακόμα και τη βροχή"". Αφορά τις αντιδράσεις των Βολιβιανών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού εκεί. Μας αφορά και εμάς αυτό το πρόβλημα. Μαζί θα προβάλουμε και μια ταινία 15 λεπτών για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Ελλάδα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη Κοπιάστε να τα πούμε. Περιμένουμε!!!

«Δεν μας προξενούν εντύπωση οι προκλητικές δηλώσεις του κ. Τατούλη, ο οποίος ενοχλήθηκε σφόδρα από το κάλεσμα των πλέον των 150 αυτοδιοικητικών ενάντια στην «Ελληνογερμανική συνέλευση» και στην προκλητική παρουσία του κ. Φούχτελ την Πέμπτη στο Ναύπλιο. Και δεν μας προξενεί εντύπωση γιατί είναι γνωστός ο ρόλος του κ. Τατούλη. Είναι αυτός που από το 2011 ήταν υπέρ το να μετατραπεί η Πελοπόννησος σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, αυτό δηλαδή το οποίο θέλουν οι Γερμανοί. Είναι μαζί με τον κ. Μπουτάρη από τους ένθερμους υποστηρικτές του κ. Φούχτελ και των επιδιώξεών του στο να μετατραπεί η Πελοπόννησος και όλη η Ελλάδα σε μια Ειδική Οικονομική Ζώνη, ώστε οι εργαζόμενοι να μην έχουν δικαιώματα και να λεηλατηθεί όλος ο φυσικός πλούτος της Πελοποννήσου και όλης της χώρας. Είναι προκλητικό να χαρακτηρίζει λαϊκιστές ο κ. Τατούλης τους συναδέλφους του και τις πολιτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις που αντιδρούν στα οικονομικά και πολιτικά σχέδια της Γερμανίας….» Απαντά με μεταξύ άλλων  με ΔΤ. ο Θανάσης Πετράκος στις δηλώσεις Τατούλη.
«Η «Αλληλεγγύη – Αντίσταση στο Κιάτο» παρτάρει και φέτος στο Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου, Κλεισθένους 57, αύριο στις 9:00μμ. Αφορμή, αυτή τη φορά, εκτός από την ανάγκη μας να ξαναμαζευτούμε, είναι ένα παιδί που αντιμετωπίζει θέματα υγείας. Τα έσοδα λοιπόν θα διατεθούν για αυτό το σκοπό. Γιατί δεν αφήνουμε κανέναν να παλεύει μόνος… Γιατί μπορούμε αλλιώς…Μπορούμε και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον! Στο πάρτι θα παίξουν αφιλοκερδώς μουσική οι dj’s: Φάγκρα Μαρία, Σπούλος Ρωμανός, Σταματόπουλος Άκης και Αποστόλου Δημήτρης (hurricane) …» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση εξήντα δύο (62) έργων αποκατάστασης ζημιών, βελτίωσης της λειτουργικότητας και  αντιμετώπισης προβλημάτων ασφάλειας σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια όλης της χώρας. Στις  επενδύσεις που αποφασίστηκαν για το 2016 περιλαμβάνεται και ο Δήμος   Σικυωνιών με τίτλο έργου: «Επισκευή και αποκατάσταση παραλιακής γέφυρας στον ποταμό Κύριλλο, Δήμου Σικυωνίων» και με χρηματοδότηση προϋπολογισμού ύψους 30.687,23€ .

Τη Δευτέρα  στις 12:00 το μεσημέρι, η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι βουλευτές Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο γραφείο της οργάνωσης στην Κόρινθο.


Ψηφίστηκαν στη Βουλή οι τροπολογίες για τις τηλεοπτικές άδειες, αναστέλλεται το άρθρο 2α του νόμου Παππά, ενώ για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ . ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΑΝΕΛ ψηφίσαν και τις 3 τροπολογίες, το Ποτάμι ψήφισε τις 2, ενώ καταψήφισαν ΝΔ και ΧΑ, παρών δήλωσε το ΚΚΕ, ενώ η Ένωση Κεντρώων καταψήφισε τις 2 και δήλωσε παρών στην 3η.

Δεν υπάρχει πλέον ούτε φύλο συκής, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι η διάσκεψη των προέδρων πρέπει να προχωρήσει στη συγκρότηση ΕΣΡ.

Δεν υπάρχουν πλέον προσχήματα για τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ, ανέφερε στο twitter η Όλγα Γεροβασίλη.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια για επικείμενο ανασχηματισμό.

Ελάφρυνση του χρέους το Δεκέμβριο, ζήτησε από τους εταίρους ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Ευρωαραβική Σύνοδο.

Η χώρα χρειάζεται μια νέα αποτελεσματική κυβέρνηση αποφασισμένη για μεταρρυθμίσεις, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να ξεχωρίσει ένα Διεθνές κοινό Επενδυτών από μια συνάθροιση κομματικών φίλων της ΝΔ, απαντά το Μαξίμου.

Στο 2% τοποθετεί το ρυθμό ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας για το 2017 η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να εξειδικεύσουν τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, τόνισε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.  

Απορρίφθηκε από τον Πάνο Σκουρλέτη η αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει τον Σεπτέμβριο η «Ελληνικός Χρυσός» ζητώντας να ανακληθεί προηγούμενη απόφαση του υπουργού σχετικά με την επένδυση στις Σκουριές.

Την έγκριση όλων των προγραμματικών συμβάσεων για τα υδατοδρόμια στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

Ως τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν αντικατασταθεί από οικίσκους όλες οι σκηνές στη δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό, δήλωσε στη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας.

Νεκρός  τελικά ο ένας από τους δύο μετανάστες που είχαν πέσει από λέμβο, στην οποία επέβαιναν άλλα 47 άτομα, στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Σάμου. Και οι δύο εντοπίστηκαν αργότερα από ελικόπτερο Super Puma και σκάφος της Frontex, όμως ο ένας δεν είχε τις αισθήσεις του.

Επτακόσιοι εξήντα έξι μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν χθες νότια της Σικελίας, στο πλαίσιο επτά ξεχωριστών επιχειρήσεων τις οποίες συντόνισε από τη Ρώμη η Ιταλική Ακτοφυλακή. Ενώ περισσότεροι από 239 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους σε δύο ναυάγια που σημειώθηκαν στα ανοικτά της Λιβύης, ανακοίνωσε  ο ΟΗΕ. Η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), δήλωσε ότι η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από δύο επιζώντες που μεταφέρθηκαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα.

Τουλάχιστον 30 είναι οι άμαχοι στο Αφγανιστάν που έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επιδρομή που διεξήγαγε το ΝΑΤΟ στην πόλη Κουντούζ, όπου δρουν οι Ταλιμπάν.

Τουλάχιστον 12 νεκροί και 200 τραυματίες σημειώθηκαν ανάμεσα στους αμάχους στις δυτικές συνοικίες του Χαλεπιού, οι οποίες ελέγχονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος και επλήγησαν από ρουκέτες που εκτόξευσαν αντάρτες, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA

Τοπικές νεφώσεις,  με  Δυτικούς, Ανατολικούς ανέμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου