Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Παρασκευή 18-11-2016 07.30 πμ….. Αύριο στις 7μιση το βράδυ στο Επιμελητήριο Κορινθίας στην Κόρινθο, η "Ελληνορωσική Λέσχη" και το Επιμελητήριο Κορινθίας , διοργανώνουν εκδήλωση - διάλεξη με θέμα "Γεωπολιτική Δυναμική στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις Αμερικανικές Εκλογές". Ομιλητής, ο Καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης. Είσοδος Ελεύθερη…..


Αύριο στις 7μιση το βράδυ στο Επιμελητήριο Κορινθίας στην Κόρινθο, η "Ελληνορωσική Λέσχη" και το Επιμελητήριο Κορινθίας , διοργανώνουν εκδήλωση - διάλεξη με θέμα "Γεωπολιτική Δυναμική στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις Αμερικανικές Εκλογές". Ομιλητής, ο Καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιωάννης Μάζης. Είσοδος Ελεύθερη.

Με 36 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  την Δευτέρα  στις  7μιση   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα θέματα: 2.- Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2017- Κατανομή ΣΑΤΑ. 3.- Συζήτηση για τον τρόπο εκτέλεσης των έργων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (αίτημα μείζονος μειοψηφίας). 4.- Συζήτηση – ενημέρωση για τη λειτουργία ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).

«Υλοποιούμε μεγάλα έργα για την Πελοπόννησο, με αποφασιστικότητα και αυστηρή προσήλωση στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, και ικανοποιούμε αιτήματα δεκαετιών των πολιτών», τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της ένταξης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 των δρόμων Σκούρα – Γεράκι στη Λακωνία και Βέλο – Στιμάγκα – Νεμέα στην Κορινθία.

Στην Καλαμάτα  αυριο οι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης για να επιθεωρήσουν την εξέλιξη των έργων στην ευρύτερη περιοχή.

Με 9 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Δευτέρα   στις  2 το μεσημέρι  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Η νέα σκηνή του θεάτρου ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, παρουσιάζει και πάλι την ξέφρενη κωμωδία «Οίκος Ενοχής», σε  Σκηνοθεσία: Αλέκου Ξανθάκη, με τους Ηθοποιούς: Μαρία Γεωργίου, Άρη Κατσαβριά, Νικολέτα Παρασκευοπούλου, Μπάμπη Τσόγκα, Νίκο Δημητρακόπουλο, Μυρτώ Κόρκα, Βασιλική Μπερτσιά, Νίκο Δεσποτάκη, Μπάμπη Ορκόπουλο και guest star Ηλία Λέκκα. Οι Παραστάσεις στις 19, 20, 23, 26 και 27 Νοεμβρίου στις 8μιση το βραδύ. Η είσοδος για την ενίσχυση και διατήρηση του χώρου είναι 7 ευρώ. Τηλέφωνα για κράτηση θέσεων: 27410 86330, 6977408956. Για τα παιδάκια του Δημοτικού είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση. Προλάβετε αυτή την υπέροχη κωμωδία που γελάει κι ο κάθε πικραμένος. Στο τέλος έχει και κέρασμα.

«Το ΝΠΔΔ «Η ΜΗΚΩΝΗ» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Θεάτρου στα πλαίσια των πολιτιστικών δρώμενων 2016 - 2017. Τους επόμενους μήνες το Κιάτο θα φιλοξενήσει θεατρικές ομάδες δίνοντας στους δημότες την ευκαιρία να δουν θέατρο. Η περσινή πρώτη διοργάνωση άφησε πολύ καλές εντυπώσεις αλλά και την επιθυμία του κοινού το φεστιβάλ να γίνει στον Δήμο μας μόνιμος θεσμός. Για το λόγο αυτό όποια θεατρική ομάδα επιθυμεί να παρουσιάσει τη δουλειά της μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέχρι  25 Νοεμβρίου. Επικοινωνία: email : mikoni.ds@gmail.com  Τηλ: 2742021921». Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Με την πολυπληθή Πορεία κορυφώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Επεισόδια με ρίψη χημικών και μολότοφ χθες βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, μετά τη λήξη της πορείας. Eεπεισόδια και σε άλλες πόλεις, ενώ στα Γιάννενα τραυματίστηκε ο αστυνομικός διευθυντής. 13 συλλήψεις, 5 προσαγωγές στην Αθήνα

Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από τη χθεσινή ψηφοφορία του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017, θεωρώντας μη ικανοποιητική την τελική συμβιβαστική πρόταση.

Να προστατευτεί το κεκτημένο της ΕΕ, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα στη συνάντηση με την Άγγελα Μέρκελ.

Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ, ΗΠΑ πρέπει να προχωρήσει, επισήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Στη Γερμανική πρωτεύουσα Ολάντ, Ρέντσι, Ραχόι και Τερέζα Μέι για άτυπη σύνοδο με Μερκελ και Ομπάμα

Δημοσιονομικά,  εργασιακά και κόκκινα δάνεια στο σημερινό ραντεβού κυβέρνησης δανειστών – τοκογλύφων. 

Να μεταφέρουν πλήρως το Εθνικό τους δίκαιο στη νομοθεσία της ΕΕ για τα ενυπόθηκα δάνεια, ζήτησε η Κομισιόν από 9 κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων  και η Ελλάδα

Νέα ένταση στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο. Τραυματίστηκαν 2 αλληλέγγυοι. Την ανάγκη να αδειάσει άμεσα ο Προσφυγικός καταυλισμός, επεσήμανε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος του νησιού.

Χωρίς ΜΕΤΡΟ και τραμ σήμερα ως τις 10 το πρωί., χωρίς Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο 12 με 4 το απόγευμα.

Τουλάχιστον 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε μετά την ανατροπή βυτιοφόρου στη Μοζαμβίκη. Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό, οι τραυματίες ανέρχονται σε 110

Τουλάχιστον 30 τζιχαντιστές της οργάνωσης Φάτεχ αλ Σαμ σκοτώθηκαν από τους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται επικεφαλής των τζιχαντιστών που ήταν αρμόδιοι «για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή νέας επίθεσης στο Χαλέπι»

Βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε γαμήλια τελετή στην πόλη Αμεριγιάτ Φαλούτζα, περίπου 40χλμ δυτικά της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι και να τραυματιστούν 35.

Nεφώσεις, με Νοτιοανατολικούς,  Ανατολικούς ανέμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου