Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Τρίτη 1-11-2016 07.30 πμ….. Σήμερα και αύριο στην Τρίπολη, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Εργαστήριο Εφαρμογών Ψηφιακής Υγείας και Οικονομικών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης. Ο στόχος του συνεδρίου είναι να προωθήσει και να βελτιώσει τη συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση των ανθρώπων που συμμετέχουν ενεργά στη Δημόσια Διοίκηση και να προβάλλει τη γνώση, την εμπειρία, τη τεχνογνωσία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Το συνέδριο αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς για όλες τις εξελίξεις στους τομείς των έργων και δράσεων Πληροφορικής και Ψηφιακής Τεχνολογίας που έχουν άμεση σχέση με τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τους Οργανισμούς και τον Ιδιωτικό Τομέα. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Πληροφορίες. http://pasytod.uop.gr/images/teliko_programma_synedrioupasytod2016_new2.pdf ........




Σήμερα και αύριο στην Τρίπολη,  το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Εργαστήριο Εφαρμογών Ψηφιακής Υγείας και Οικονομικών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης. Ο στόχος του συνεδρίου είναι να προωθήσει και να βελτιώσει τη συνεχή ενημέρωση και κατάρτιση των ανθρώπων που συμμετέχουν ενεργά στη Δημόσια Διοίκηση και να προβάλλει τη γνώση, την εμπειρία, τη τεχνογνωσία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.  Το συνέδριο αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς για όλες τις εξελίξεις στους τομείς των έργων και δράσεων Πληροφορικής και Ψηφιακής Τεχνολογίας που έχουν άμεση σχέση με τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τους Οργανισμούς και τον Ιδιωτικό Τομέα. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Πληροφορίες. http://pasytod.uop.gr/images/teliko_programma_synedrioupasytod2016_new2.pdf

Αύριο στις 6:30 το απόγευμα στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο,  στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων με έγκριτους επιστήμονες, οικονομολόγους, κοινωνιολόγους, συνταγματολόγους κι άλλους, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Υπάρχει ζωή εκτός του Ευρώ! Διώξε το φόβο!», με  πρώτο καλεσμένο ομιλητή τον  οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη.  Θα ακολουθήσει συζήτηση. Βομβαρδιζόμαστε κάθε μέρα από τα ΜΜΕ, ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος, πως δε γίνεται τίποτα άλλο. Είναι όμως έτσι; Υπάρχει άλλος δρόμος; ....  Είσοδος ελεύθερη

Με 24 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε χθες   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν  και τα θέματα: 1.   Κατάρτιση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης έτους 2017. 3.   Περί προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί κατά την εκτέλεση έργων ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. στη θέση ΧΟΝΤΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ τοπικής κοινότητας Καμαρίου (εξ αναβολής).

Οι Ν.Ε. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ των νομών της Πελοποννήσου (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) καλούν τους πολίτες της Πελοποννήσου και όλης της Ελλάδας.  Την Πέμπτη στις 6μ.μ. στην πλ. Συντάγματος στο Ναύπλιο, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Αυτοδιοικητικές Ριζοσπαστικές δυνάμεις ενάντια στην «6η Ελληνογερμανική Συνέλευση» και την παρουσία του Γερμανού Υφυπουργού Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Για να μην επιτρέψουμε να μετατραπούν η Τοπική και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων, για να μην γίνει η χώρα μας ένα μεταμοντέρνο προτεκτοράτο στην Ευρώπη. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης Γραμματέας της ΛΑ.Ε.

Και η ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ καλεί εργάτες, αγρότες, ανέργους, νέους της Πελοποννήσου να οργανωθούν σε σωματεία, συλλόγους, επιτροπές αγώνα, τοπικές συνελεύσεις για να προετοιμαστεί άμεσα ο λαϊκός ξεσηκωμός που θα διώξει για πάντα τους ξένους εκμεταλλευτές της Ε.Ε. και τους ντόπιους ολιγάρχες για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων». Η αρχή ας γίνει στο Ναύπλιο. Όλοι και όλες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Ναύπλιο Πέμπτη στις 6:30 το απόγευμα.

«Η «Αλληλεγγύη – Αντίσταση στο Κιάτο» παρτάρει και φέτος στο Πολιτιστικό Κέντρο Κιάτου, Κλεισθένους 57, το Σάββατο 5 Νοέμβρη, στις 9:00μμ. Αφορμή, αυτή τη φορά, εκτός από την ανάγκη μας να ξαναμαζευτούμε, είναι ένα παιδί που αντιμετωπίζει θέματα υγείας. Τα έσοδα λοιπόν θα διατεθούν για αυτό το σκοπό. Γιατί δεν αφήνουμε κανέναν να παλεύει μόνος… Γιατί μπορούμε αλλιώς…Μπορούμε και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον! Στο πάρτι θα παίξουν αφιλοκερδώς μουσική οι dj’s: Φάγκρα Μαρία, Σπούλος Ρωμανός, Σταματόπουλος Άκης και Αποστόλου Δημήτρης (hurricane) …» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.

Την Κυριακή στις 7 το βράδυ στο καφέ Ανεμολόγιο στο παραλιακό δρόμο Ξυλοκάστρου από την πλευρά του δάσους. Η Αλληλεγγύη Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στην πρώτη εκδήλωση για φέτος το χειμώνα. Πρόκειται για την προβολή της ταινίας με τίτλο ""ακόμα και τη βροχή"". Αφορά τις αντιδράσεις των Βολιβιανών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού εκεί. Μας αφορά και εμάς αυτό το πρόβλημα. Μαζί θα προβάλουμε και μια ταινία 15 λεπτών για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Ελλάδα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη Κοπιάστε να τα πούμε. Περιμένουμε!!!


Να συγκληθεί εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων την Πέμπτη αντί για επίσπευση της νομοθετικής ρύθμισης για το προσωρινό καθεστώς, αποφάσισε η κυβέρνηση σε μια περαιτέρω προσπάθεια να καμφθεί η αδιαλλαξία της ΝΔ, δεδομένης της ευρείας πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων.

Η προσπάθεια για λύση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, πρέπει να συνεχιστεί. Η ΝΔ πάει από παρόν σε Ναι, σχολίασε ο Νίκος Παππάς

Πρόταση νόμου από τη ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες, χωρίς πλειοδοτικό διαγωνισμό. Ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στη διαπλοκή, σχολίασε το Μαξίμου.

Σχέδιο αποσταθεροποίησης καταλόγισε στη ΝΔ η κυβέρνηση, με αφορμή το αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές, μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Προ των πυλών φαίνεται πως βρίσκεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, καθώς κρίθηκαν νόμιμα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, προεδρικά διατάγματα ανασύστασης και διαχωρισμού υπουργείων. Με αυτά τα διατάγματα συγκροτούνται ξεχωριστά υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ψηφιακής Πολιτικής, υπουργείο Ενέργειας και υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (σπάει από το Εσωτερικών). Παράλληλα, γίνεται  ανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού, ενώ άλλα υπουργεία μετονομάζονται. Επίσης σημαντικό παράγοντα αποτελεί η μεταφορά του υπουργείου μεταφορών στο ναυτιλίας, όπου πλέον θα συσταθεί ως γενική γραμματεία. Δεν αποτελεί προτεραιότητα του πρωθυπουργού ο ανασχηματισμός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ατμόσφαιρα φιλίας και αμοιβαίας συμπάθειας κυριαρχεί στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, εκτιμά το ρωσικό ΥΠΕΞ, με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα, σήμερα και αύριο, του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Την παράταση για άλλους δύο μήνες, έως την 31η Δεκεμβρίου 2016, του ευνοϊκού προγράμματος διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή αποφάσισε  το ΔΣ της Επιχείρησης.

Σήμερα θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ

Έως τις 18 Νοεμβρίου η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το Ειδικό Πολυτεχνικό Επίδομα του ΟΓΑ

Στάση εργασίας για τα στεγαστικά δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών αύριο από την έναρξη του ωραρίου των εργαζομένων μέχρι τις 11:00π.μ. κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, ενώ θα πραγματοποιήσει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πλημμύρες σε Ηράκλειο και Χανιά από το μίνι τροπικό κυκλώνα χθες.

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο ο Θοδωρής Σίψας 34 ετών, και ο επίσης 34χρονος Παύλος Αντρέεβ, που ήταν κατηγορούμενοι για τον φονικό εμπρησμό της Marfinο πρώτος και τη βομβιστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός»ο δεύτερος, στα επεισόδια κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου τον Μάιο του 2010 για το πρώτο μνημόνιο

Το Μέτωπο Νόσρα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως τις αποκάλεσε ο συριακός στρατός, σκότωσαν 84 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, στο Χαλέπι, στη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών, σε βομβαρδισμό που περιελάμβανε τη χρήση χημικών όπλων και ρουκετών.

Ένα βλήμα από άρμα μάχης έπληξε το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών στο δυτικό Χαλέπι, προκαλώντας ζημιές στους επάνω ορόφους ενός κτηρίου το οποίο αποτελεί τη βάση του ΟΗΕ στη συριακή πόλη.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι  εναντίον φύλαρχων που συμμετείχαν σε μια συνάντηση στη Τζαλαλάμπαντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, γνωστοποίησαν τοπικοί αξιωματούχοι

Ένας Παλαιστίνιος πυροβόλησε και τραυμάτισε ελαφρά τρεις Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά συναδέλφων τους, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο πρώην στρατηγός Μισέλ Αούν, 81 ετών, ορκίστηκε  πρόεδρος του Λιβάνου, λίγο μετά την εκλογή του από το κοινοβούλιο, η οποία έβαλε τέλος σε ένα θεσμικό κενό 29 μηνών. Ο Αούν εξελέγη με 83 ψήφους υπέρ, 36 λευκές και οκτώ άκυρες ψήφους.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Βορειοανατολικούς, Δυτικούς ανέμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.     
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου