Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Τετάρτη 3-2-2015/07.30 πμ…. «Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ καλεί όλα τα μέλη του σε Γενική Απεργία και προχωράμε στο κλείσιμο των καταστημάτων την ΠΕΜΠΤΗ 4/2/2016 !! Αναχωρούμε την ίδια μέρα στις 09.45 από την Εθνική Τράπεζα Ξυλοκάστρου για να Συμμετάσχουμε στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΣΤΙΣ 10:30!!»….




«Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ καλεί όλα τα μέλη του σε Γενική Απεργία και προχωράμε στο κλείσιμο των καταστημάτων   την ΠΕΜΠΤΗ 4/2/2016 !! Αναχωρούμε  την ίδια μέρα στις  09.45 από  την Εθνική Τράπεζα Ξυλοκάστρου για να Συμμετάσχουμε στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΣΤΙΣ 10:30!!»

Συνεχίζουν ακούραστοι οι Αγρότες, για 9η μέρα παραμένει το Μπλόκο του Ισθμού, Μεγάλη είναι  και η συμπαράσταση από Συλλόγους, Φορείς και Ιδιώτες. Κλειστή επ αόριστον παραμένει η εθνική στα διόδια του Ισθμού, παράλληλα, οι αγρότες κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι από τις 11:00 έως τις 11:30, από τις 16:00 έως τις 16:30 και από τις 20:00 έως τις 20:30, καθημερινά, ενώ δεν επιτρέπουν να περάσουν αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα με αγροτικά προϊόντα στην Αττική. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα της Πελοποννήσου.

Λόγω της συμμετοχής του Σωματείου Εργατοτεχνιτών-Ναυτεργατών και Υπαλλήλων Διώρυγας Κορίνθου στην αυριανή πανελλαδική 24ωρη απεργία,  οι βυθιζόμενες γέφυρες Ποσειδωνίας και Ισθμίας θα παραμείνουν κλειστές από τις 06:00 της Πέμπτης  έως τις 06:00 της Παρασκευής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του, αποφάσισε ομόφωνα  σε ψήφισμα που αναφέρει μεταξύ άλλων.  "Διαφωνούμε πλήρως με το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, όπως αυτό είδε το φως της δημοσιότητας, χωρίς να έχει προηγηθεί ως όφειλε συζήτηση της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών, των επιτηδευματιών και των κοινωνικών φορέων, και χωρίς να έχουν εκπονηθεί οι αυτονόητες αναλογιστικές και επιστημονικές μελέτες....."

Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα  στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, η "ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" διοργανώνει εκδήλωση με θέμα " Η Πρόταση της Λαϊκής Ενότητας", Ομιλητής ο  Παναγιώτης Λαφαζάνης.  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. .

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Σικυωνίων, το οποίο βρίσκεται στο τέρμα του Συνοικισμού Κανελλοπούλου στο Κιάτο, λειτουργεί κάθε Σάββατο. Τα παιδιά μπορούν να προσέρχονται με το ποδήλατό τους. Ώρες λειτουργίας : 9:30 πμ -1:30 μμ

Έως τις 15 Φεβρουαρίου θα παραμείνει στο «Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος» Κολοκοτρώνη 4 στην Κόρινθο, η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, παρουσιάζει, Έκθεση Ζωγραφικής της Αναστασίας Τέκνου. Ανοιχτό Δευτέρα με Πέμπτη και το Σάββατο 09.00 – 15.00, Παρασκευή  09.00 – 15.00 και 18.00 – 20.00
+++++++++++++

Με καταλήψεις εφοριών κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, κλειστά επ αόριστον τα τελωνεία στους Κήπους, στις Καστανιές, στο Ορμένιο και στην Εξοχή. Κλειστά και σήμερα για 12 ώρες τα Τέμπη

Απεργούν σήμερα από τις 6 το πρωί οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας απαιτώντας απόσυρση της μεταρρύθμισης για το Ασφαλιστικό. Οι δημοσιογράφοι απεργούν σήμερα για να μπορέσουν να καλύψουν αύριο τη γενική απεργία και τις συγκεντρώσεις. Νεκρώνει η χώρα αύριο από την Πανελλαδική απεργία στην οποία συμμετέχουν περίπου οι πάντες. Δεμένα τα πλοία σήμερα και αύριο.

Το σύνολο των σημερινών συνταξιούχων, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των μισθωτών, των ανέργων, των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών, επωφελούνται από την πρόταση μας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της  Πολίτικης Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές ότι, ζητήθηκε από το Κουαρτέτο, μείωση των συντάξεων, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό εργασίας. Νέες συναντήσεις με τον Γιώργο Κατρούγκαλο σήμερα και αύριο.

Στη χθεσινή συνάντηση Τσακαλώτου, Σταθακή με τους θεσμούς (τοκογλύφους), συμφωνήθηκε παράταση της προστασίας για τα κόκκινα δάνεια μέχρι 15 Μαρτίου. Νέα συνάντηση αύριο.

Σενάριο για ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50% για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων εξετάζουν κυβέρνηση και δανειστές (τοκογλύφοι).

Διάλογος τέλος μέχρι να λάβουμε συγκεκριμένη πρόταση από το υπουργείο εργασίας, δηλώνουν οι επιστημονικοί φορείς.

Σταθερή η κυβέρνηση για διάλογο με τους Αγρότες χωρίς τελεσίγραφα, δηλώνει η Όλγα Γεροβασίλη

Στο Λονδίνο αύριο ο πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την υποστήριξη της Συρίας και της ευρύτερης περιοχής. Στο περιθώριο της διάσκεψης θα έχει κατ ιδίαν συναντήσεις με την Άγγελα Μέρκελ και άλλους ηγέτες. 

Ο Σταύρος Παπασταύρου, πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, κατέβαλε  το πρόστιμο των 3,3 εκατ. ευρώ του είχε επιβληθεί στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ και αφορά τα 5,4 εκατομμύρια δολάρια που φέρεται να διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα ΗSBC. ΣΥΡΙΖΑ: Ουδεμία έκπληξη για τη σιγή ιχθύος των δελτίων για Παπασταύρου & Χαρδούβελη


Έξι μήνες μετά το κίνημα οργής του καλοκαιριού του 2015, οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πτώση των τιμών των προϊόντων τους κλιμακώνονται εκ νέου στη Γαλλία, όπου χθες ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Σαουδαραβικό δικαστήριο μετέτρεψε σήμερα τη θανατική ποινή ενός Παλαιστίνιου ποιητή, ο οποίος είχε καταδικαστεί για την κατηγορία της «αποστασίας», σε οκταετή κάθειρξη και 800 μαστιγώσεις, όπως ανακοίνωσε ο συνήγορός του. Ο Άσραφ Φάγιαντ καταδικάστηκε σε θάνατο τον Νοέμβριο, παρά τη διεθνή κατακραυγή που έχει προκαλέσει η υπόθεση.

Αίθριος καιρός,  με Βορειοδυτικούς,  Ανατολικούς ανέμους  2 – 5  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου