Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Τρίτη 2-2-2015/07.30 πμ…. Αποφασισμένοι οι Αγρότες, για 8η μέρα παραμένει το Μπλόκο του Ισθμού, Μεγάλη είναι και η συμπαράσταση στους αγρότες από Συλλόγους, Φορείς και Ιδιώτες. Κλειστή επ αόριστον παραμένει η εθνική στα διόδια του Ισθμού, ενώ η παλιά κλείνει κατά διαστήματα. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα της Πελοποννήσου…..




Αποφασισμένοι οι Αγρότες, για 8η μέρα παραμένει το Μπλόκο του Ισθμού, Μεγάλη είναι  και η συμπαράσταση στους αγρότες από Συλλόγους, Φορείς και Ιδιώτες. Κλειστή επ αόριστον παραμένει η εθνική στα διόδια του Ισθμού, ενώ η παλιά κλείνει κατά διαστήματα. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα της Πελοποννήσου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Ψηφίστηκε ομόφωνα, «Ψήφισμα συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των αγροτών, επιστημόνων και  επαγγελματιών για το ασφαλιστικό».

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο του Δήμου Άργους-Μυκηνών με πρωτοβουλία του Δημήτρη Καμπόσου, ως Δημάρχου και όχι ως Προέδρου της ΠΕΔ για το καυτό ζήτημα των απορριμμάτων. Συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος, Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, Νεμέας Κώστας Καλαντζής, Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τρίπολης Κακλαμάνος, καθώς  και οι Βουλευτές Αρκαδίας Κώστας Βλάσσης και Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Ανδριανός, ο κ. Γ.Μανιάτης έστειλε συνεργάτη του. Ενημερώθηκαν οι Βουλευτές και από την πλευρά των Δημάρχων για το θέμα των απορριμμάτων και μάλιστα και οι τρεις δήλωσαν υπέρ των θέσεων των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία είναι να αναλάβουν μόνοι τους την διαχείριση. Δόθηκε ραντεβού για την Παρασκευή στην Τρίπολη, σε μια διευρυμένη σύσκεψη μεταξύ των Δήμων και των Βουλευτών όλων των Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με 12 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει  σήμερα   στις  9 το πρωί   στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Σικυωνίων, το οποίο βρίσκεται στο τέρμα του Συνοικισμού Κανελλοπούλου στο Κιάτο, λειτουργεί κάθε Σάββατο. Τα παιδιά μπορούν να προσέρχονται με το ποδήλατό τους. Ώρες λειτουργίας : 9:30 πμ -1:30 μμ

Έως τις 15 Φεβρουαρίου θα παραμείνει στο «Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος» Κολοκοτρώνη 4 στην Κόρινθο, η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, παρουσιάζει, Έκθεση Ζωγραφικής της Αναστασίας Τέκνου. Ανοιχτό Δευτέρα με Πέμπτη και το Σάββατο 09.00 – 15.00, Παρασκευή  09.00 – 15.00 και 18.00 – 20.00
+++++++++++++


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για το Ασφαλιστικό Αγρότες και Ελεύθεροι Επαγγελματίες. Κλειστά από Αγρότες τελωνεία, συνεχίζουν και τους αποκλεισμούς στο εθνικό οδικό δίκτυο. Κλειστά σήμερα τα Τέμπη για 12 ώρες, 10 το πρωί με 10 το βράδυ. Την Πέμπτη η Πανελλαδική απεργία ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Σε απεργία διαρκείας κατέρχονται οι αυτοκινητιστές, από τις 4 Φεβρουαρίου, οπότε πραγματοποιείται η πανελλαδική κινητοποίηση.

Ακινητοποιημένα σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 12:00 έξω από το υπουργείο Μεταφορών ζητώντας αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στις αστικές συγκοινωνίες, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και προσλήψεις προσωπικού.

Σε παράταση της απαγόρευσης πώλησης κόκκινων δανείων που είναι σε  ισχύ θα προχωρήσει η κυβέρνηση, εφόσον δεν έχει υπάρξει σχετική συμφωνία με τους θεσμούς (τοκογλύφους) έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Σήμερα οι συναντήσεις των εκπροσώπων των θεσμών (τοκογλύφων) στις 11 το πρωί με τον υπουργό εργασίας για το ασφαλιστικό, στις 5 το απόγευμα με τον Γιώργο Σταθάκη για τα κόκκινα δάνεια.

Για 2η φορά η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής απέτυχε να προχωρήσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, δεν υπήρξε και πάλι η απαιτούμενη πλειοψηφία, αφού υπερψήφισαν μόνο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν, κάλεσε ο πρωθυπουργός τους Ευρωπαίους Εταίρους, στη συνάντηση του με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο Κοινοτικός Επίτροπος χαρακτήρισε θετική την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των Hot Spot  με την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας στο χαιρετισμό του κατά την παρουσίαση του προγράμματος, Δράση για την Ελλάδα.

Συγκλήσεις απόψεων και κρητική στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση του με τον Γιάννη Μουζάλα.

Τη δέσμευση ότι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, συνιστά πρωταρχική μέριμνα για την δανειοδότηση των καναλιών, έδωσε ο Νίκος Παπάς στην ΠΟΕΣΥ, σημείωσε ότι αύξησε σημαντικά τα κατώτατα όρια προσωπικού που απαιτούνται από τους υποψήφιους στο διαγωνισμό.

Στο αρχείο η διαδικασία έλεγχου για το πόθεν έσχες του Αλέκου Φλαμπουράρη  από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Παγκόσμιο συναγερμό για τον ιό Ζίκα, κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μεταδίδεται από κουνούπια και απειλεί κυρίως εγκύους και τα μωρά που κυοφορούν.

Είκοσι αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 29 άτομα τραυματίστηκαν σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε μια βάση της αφγανικής αστυνομίας στην Καμπούλ, πέντε ημέρες πριν από μια διερευνητική συνάντηση με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και τους αντάρτες


Αίθριος καιρός,  με Βορειοανατολικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους  1 – 2  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου