Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Τετάρτη 24-2-2015/07.30 πμ…. «Δεν υπάρχει καμία κόπωση και καμία απογοήτευση» δηλώνει ο Συντονιστής του Μπλόκου στον Ισθμό Παναγιώτης Φακιάς. «Για λίγες ημέρες θα επιτρέψουμε να περάσουν εποχιακά ευπαθή αγροτικά προϊόντα και αμέσως θα ενταθούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλων των αγροτών στην Πελοπόννησο, με μπλόκα στους δρόμους, στις εφορίες και στις τράπεζες.... Ενημερώνω κάθε ενδιαφερόμενο πως το Πάσχα θα μας βρει στα μπλόκα και στις αγωνιστικές επάλξεις. Να ενημερώσω ότι η Εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή επ αόριστο και η παλαιά θα ανοίγει κάποιες ώρες που θα ενημερώνουμε το κοινό.» Δηλώνει μεταξύ άλλων σε Κορινθιακή εφημερίδα, ο Συντονιστής του Μπλόκου…..





Ως «συνάντηση του απόλυτου τίποτα» χαρακτηρίζουν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών την συνάντηση που είχε  αντιπροσωπεία αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν. Μάλιστα οι αγρότες χαρακτηρίζουν «αδιάβαστους» και «ψεύτες» τους υπουργούς και «εγκλωβισμένο» τον πρωθυπουργό και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα τους, καλώντας και τους αγρότες των άλλων μπλόκων αλλά και λοιπές κοινωνικές ομάδες να πυκνώσουν τις τάξεις τους, «για την επιβίωση όλων και κυρίως της χώρας». Οι αγρότες των Τεμπών που από χθες το πρωί έχουν σκληρύνει περισσότερο την στάση τους, εξακολουθούν να διατηρούν κλειστή επ αόριστον την κοιλάδα των Τεμπών αλλά και την γέφυρα του Πηνειού. Σε συντονισμό με όλα τα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το μπλόκο του τελωνείου της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προχώρησε σε επ’ αόριστον αποκλεισμό από τις 10.00 χθες  βράδυ. 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε, χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Δερβένι,  ο απολογισμός και ισολογισμός του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2014.

Σήμερα,  στις  6μιση το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου,  Οι Επιστημονικοί Φορείς Κορινθίας καλούν τα μέλη τους, σε  ενημερωτική  εκδήλωση  με θέμα:  "Σχεδιαζόμενες  αλλαγές  στο  ασφαλιστικό  σύστημα - Ενημέρωση - Τρέχουσες Εξελίξεις". Ομιλητές  θα  είναι  οι: Δημήτριος  Βερβεσός, Δικηγόρος, Μέλος  του  Δ.Σ.  του  Δ.Σ.Α.,  Αν. Πρόεδρος  ΕΤΑΑ/ΤΑΝ  - Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Ασφάλισης. -Διονύσιος  Ρίζος, Δικηγόρος,  Ειδικός  στο  ασφαλιστικό  δίκαιο

Αύριο,  στις  6μιση το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου,  Οι Επιστημονικοί Φορείς Κορινθίας καλούν τα μέλη τους, σε  ενημερωτική  εκδήλωση  με θέμα:  "Σχεδιαζόμενες  αλλαγές  στο  ασφαλιστικό  σύστημα - Ενημέρωση - Τρέχουσες Εξελίξεις". Ομιλητές  θα  είναι  οι: Δημήτριος  Βερβεσός, Δικηγόρος, Μέλος  του  Δ.Σ.  του  Δ.Σ.Α.,  Αν. Πρόεδρος  ΕΤΑΑ/ΤΑΝ  - Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Ασφάλισης. -Διονύσιος  Ρίζος, Δικηγόρος,  Ειδικός  στο  ασφαλιστικό  δίκαιο

Με 5 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την σήμερα   στις  1μιση το μεσημέρι  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Το  ΝΠΔΔ  "Η ΜΗΚΩΝΗ" του Δήμου Σικυωνίων. Καλεί, όσους, Φορείς, Συλλόγους, Σχολεία η και Ελεύθερα Γκρουπ, να συμμετάσχουν στο "ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ" την  13η  Μαρτίου, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Πέμπτη 10 Μαρτίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Κιάτο η στο τηλέφωνο 2742022573. "ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!"
+++++++++++++


Τη διασφάλιση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, ζητά ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια του στην Ολλανδική προεδρία της ΕΕ. Κοινή δήλωση Κομισιόν, Ολλανδικής προεδρίας για Ευρωπαϊκή λύση.

Ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας στην  Αυστρία για τη διάσκεψη χωρών Δυτικών Βαλκανίων για το προσφυγικό. Απορρίπτει η Βιέννη τις επικρίσεις της Αθήνας.

Με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα συναντηθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Θετικός ο πρωθυπουργός στη σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά

Διαμαρτυρία προσφύγων που ενώ αναχώρησαν για Ειδομένη, επιστρέφουν στην Κοζάνη. 20 λεωφορεία με Αφγανούς επιστρέφουν στην Αθήνα μετά το κλείσιμο των συνόρων με απόφαση των Σκοπίων

Στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, έφτασαν σήμερα το πρωί τα πρώτα 5 λεωφορεία με πρόσφυγες, ενώ μέσα στην ημέρα υπολογίζεται ότι συνολικά θα καταφτάσουν 40 λεωφορεία, από διάφορα σημεία της Ελλάδος

Οι αρχές του Βελγίου επαναφέρουν προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορα της χώρας με τη Γαλλία προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη άφιξη μεταναστών που φεύγουν από τη «Ζούγκλα» του Καλαί, τον τεράστιο καταυλισμό στην είσοδο της σήραγγας της Μάγχης.

Στα Μπλόκα οι Αγρότες, κλειστός ο Προμαχώνας, τα Τέμπη και οι παράδρομοι της Εθνικής, νέο μπλόκο στη γέφυρα το Πηνειού

Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την παραίτηση που είχε υποβάλει ο Παναγιώτης Σγουρίδης, τέως -πλέον- υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη θέση του κ. Σγουρίδη θα τοποθετηθεί η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στη Δημόσια Διοίκηση.

Μέλη της Οργάνωσης Ρουβίκωνας, εισέβαλαν στα Στούντιο της ΕΡΤ1 και διέκοψαν το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ1 για να κάνουν παρέμβαση για το Ασφαλιστικό. Σε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ένας καμεραμάν. Το περιστατικό καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ

Ποινική δίωξη κατά του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη για υπόθεση δανειοδοτήσεων

Την Παρασκευή απολογούνται ο εκδότης και οι 2 δημοσιογράφοι για εκβίαση.

Η συμφωνία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Συρία βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA από τον βομβιστή αυτοκτονίας που σκότωσε 29 ανθρώπους στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα την περασμένη εβδομάδα δείχνουν ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν γεννηθείς στην Τουρκία

Για την 5η Ιουνίου αναβλήθηκαν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, μετά και την προ ημερών εκτίμηση της ΕΕ και των ΗΠΑ ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή τους την 24η Απριλίου.

Ένα μικρό επιβατικό αεροσκάφος με 21 επιβαίνοντες, οι δύο από τους οποίους είναι ξένοι, αγνοείται στο δυτικό Νεπάλ, όπως ανακοίνωσαν ένας αξιωματούχος του αεροδρομίου στην πόλη Ποχάρα και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας στην οποία ανήκει το αεροπλάνο.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα δυτικά του Λονδίνου.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Δυτικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους  2 - 5  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου