Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Δευτέρα 1-2-2015/07.30 πμ…. Αποφασισμένοι οι αγρότες, για 7η μέρα παραμένει το Μπλόκο του Ισθμού, ενώ από σήμερα θα απαγορευτεί και η διέλευση σε φορτηγά και αγροτικά που μεταφέρουν λαχανικά (Λαικατζήδες) κλπ. Μεγάλη είναι και η συμπαράσταση στους αγρότες από Συλλόγους, Φορείς και Ιδιώτες. Κλειστή επ αόριστον παραμένει η εθνική στα διόδια του Ισθμού, ενώ η παλιά κλείνει κατά διαστήματα. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα της Πελοποννήσου. Έκκληση του Συλλόγου Αγροτών Κορινθίας προς τα μελή του, Αγρότες, Κτηνοτρόφους αλλά και Φορείς, Συλλόγους για περαιτέρω ενίσχυση του Μπλόκου του Ισθμού. «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Η' ΤΡΑΚΤΕΡ . ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!». Αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση….


Αποφασισμένοι οι αγρότες, για 7η μέρα παραμένει το Μπλόκο του Ισθμού, ενώ από σήμερα θα απαγορευτεί και η διέλευση σε φορτηγά και αγροτικά που μεταφέρουν λαχανικά (Λαικατζήδες)  κλπ. Μεγάλη είναι  και η συμπαράσταση στους αγρότες από Συλλόγους, Φορείς και Ιδιώτες. Κλειστή επ αόριστον παραμένει η εθνική στα διόδια του Ισθμού, ενώ η παλιά κλείνει κατά διαστήματα. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα της Πελοποννήσου. Έκκληση του Συλλόγου Αγροτών Κορινθίας προς τα μελή του, Αγρότες, Κτηνοτρόφους αλλά και  Φορείς, Συλλόγους για περαιτέρω ενίσχυση του Μπλόκου του Ισθμού. «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ Η' ΤΡΑΚΤΕΡ . ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!!». Αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση

Την επαναλειτουργία του κερδοφόρου δημόσιου ΚΤΕΟ της Π.Ε. Κορινθίας ζήτησαν με παρέμβασή τους προς τον Υπουργό Μεταφορών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας. Το επιτακτικό τοπικό αίτημα για επαναλειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ του Νομού Κορινθίας, που λειτούργησε ανελλιπώς από το 1986 στην περιοχή του Λεχαίου με καθημερινές εισπράξεις άνω των 2000€, ανέδειξαν με Ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Γιώργος Τσόγκας, Μαρία Θελερίτη και Γιώργος Ψυχογιός και άλλες δύο βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ.

Με 12 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει  αύριο   στις  9 το πρωί   στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Έως τις 15 Φεβρουαρίου θα παραμείνει στο «Κέντρο Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος» Κολοκοτρώνη 4 στην Κόρινθο, η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, παρουσιάζει, Έκθεση Ζωγραφικής της Αναστασίας Τέκνου. Ανοιχτό Δευτέρα με Πέμπτη και το Σάββατο 09.00 – 15.00, Παρασκευή  09.00 – 15.00 και 18.00 – 20.00
+++++++++++++


Αμετακίνητοι οι Αγρότες, σε συνελεύσεις στα Μπλόκα αποφασίζουν για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους. Προειδοποιούν για πολύωρο αποκλεισμό των εθνικών οδών και κάθοδο με τα τρακτέρ στη Αθήνα.  


Στο Λονδίνο την Πέμπτη ο πρωθυπουργός για τη διεθνή διάσκεψη για το Συριακή κρίση. Θα έχει κατ ιδίαν συναντήσεις με Μέρκελ και άλλους ηγέτες.

Περισσότερα από 10000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα χάθηκαν στην Ευρώπη τους τελευταίους 18 με 24 μήνες. Φόβοι ότι έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης από δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος

H γνωστή πια, γιαγιά από τη Σκάλα Συκαμιάς, ο 40χρονος ψαράς Στρατής Βαλιαμός επίσης από τη Σκάλα Συκαμιάς και η γνωστή ηθοποιός και ακτιβίστρια Σούζαν Σαράντον,  προτείνονται   για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης.

Παράταση της αποχής των Συμβολαιογραφών μέχρι την Πέμπτη και των δικηγόρων μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

Αυξάνεται από σήμερα η τιμή του ενιαίοι εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες από 1.20 στο 1.40 ενώ σταθερή στα 60 λεπτά παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου. Επίσης αυξάνεται ο χρόνος  ισχύος του εισιτηρίου από τα 70 στα 90 λεπτά.

Οδηγίες από το ΚΕΛΠΝΟ για την προστασία των ταξιδιωτών από τον ιό Ζήκα.  

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν επτά κάτοικοι της Γλυφάδας, μεταξύ των οποίων δύο δημοτικοί σύμβουλοι του ομώνυμου δήμου και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος «Αστέρια Γλυφάδας».

Σε λουτρό αίματος οδήγησε τριπλή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στη μεγαλύτερη σιιτική συνοικία της Δαμασκού, κοντά στο τέμενος Σαγίντα Ζεϊνάμπ. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωση και το υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας, τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 110 τραυματίστηκαν. Κατά το πρακτορείο SANA, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις,  η μια με παγιδευμένο αυτοκίνητο και οι άλλες από δύο καμικάζι.

Δύο Αιγύπτιοι αστυνομικοί και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν  σε δύο βομβιστικές επιθέσεις στην χερσόνησο του Σινά, όπου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους επιτίθενται συχνά σε δυνάμεις ασφαλείας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν  ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν το δημοσίευμα μιας εφημερίδας της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με τον οποίο 9 Αμερικανοί υπήκοοι βρίσκονται μεταξύ των 33 υπόπτων που συνελήφθησαν για τρομοκρατία στη Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα

Είκοσι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους  στην Αίγυπτο σε τροχαία που οφείλονταν στην πυκνή ομίχλη και την πολύ περιορισμένη ορατότητα. 

Τοπικές νεφώσεις,  με Δυτικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους  4 – 6  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου