Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Παρασκευή 19-2-2015/07.30 πμ…. Αύριο στις 7 το απόγευμα, στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, η "Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου" καλεί όλους σε ανοιχτή συνέλευση, σε μια γιορτή αλληλεγγύης και διεκδίκησης. για το Κέντρο Νέων για το μέλλον του χώρου. «Αυτό το Σάββατο ξανανοίγουμε το Κέντρο Νέων, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε κάθε αδύναμο και αδικημένο-η! Ο αγώνας για ζωή κι αξιοπρέπεια δεν γνωρίζει σύνορα και εθνικότητες. Φτου ξελευθερία για όλους»…




Αύριο στις 7 το απόγευμα, στο  Κέντρο Νέων Κορινθίας,  η  "Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου" καλεί όλους σε ανοιχτή συνέλευση, σε μια γιορτή αλληλεγγύης και διεκδίκησης. για το Κέντρο Νέων για το μέλλον του χώρου. «Αυτό το Σάββατο ξανανοίγουμε το Κέντρο Νέων, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε κάθε αδύναμο και αδικημένο-η! Ο αγώνας για ζωή κι αξιοπρέπεια δεν γνωρίζει σύνορα και εθνικότητες. Φτου ξελευθερία για όλους»


Την Κυριακή στις 10 το πρωί στο κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου, ο Γυμναστικός Σύλλογος «ΑΠΟΛΛΩΝ», ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, συνδιοργανώνουν. «Διασυλλογικό Τουρνουά Μίνι  Βόλλευ Κοριτσιών». Συμμετέχουν οι  Ομάδες : Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – Α.Σ.Π. ΚΟΡΙΝΘΟΥ – Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ – ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΠΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – Γ.Σ.Ξ. ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΗΣ.
 
Σύμφωνα με σχετικό Δ.Τ. «Την κυβερνητική ολιγωρία στο θέμα κατάθεσης τροπολογίας που να ρυθμίζει την παράταση της δυνατότητας απόσυρσης παλαιών οχημάτων, επισημαίνει ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας καταθέτοντας σχετική ερώτηση στον υπουργό οικονομικών.»

Η Δημοτική πινακοθήκη Κορίνθου θα φιλοξενήσει από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου την έβδομη ατομική έκθεση του Νεκτάριου Αποσπόρη. Ο καλλιτέχνης μέσα από ένα σύνολο 40 έργων θα παρουσιάσει στο κοινό τη νέα του δουλειά καθώς και έργα από προηγούμενες περιόδους. Εγκαίνια Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου Ώρα 19:00. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα –Σάββατο 09:00-13:00 και Παρασκευή 09:00-13:00 και 18:00-20:00
+++++++++++++


Έκτακτη τριμερής συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό, την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο σήμερα στις 11 το πρωί στις Βρυξέλλες. Το θέμα της συνάντησης, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, όμως πιθανότατα οι τρεις ηγέτες θα ασχοληθούν με το προσφυγικό ζήτημα.

Η προσφυγική κρίση αλλά και το θέμα της επαπειλούμενης αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ένωση, στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες

Στην παρέμβαση του ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της ανάγκης συνολικών  και συλλογικών λύσεων για την Ευρώπη. Αν η κάθε χώρα βάζει στο τραπέζι ότι τη συμφέρει και την εξυπηρετεί, αργά η γρήγορα η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η λύση στο προσφυγικό δεν είναι οι φράκτες, διεμήνυσε εισερχόμενος στη Σύνοδο ο πρωθυπουργός. Σε συνάντηση με τον Τσέχο ομόλογο του, ζήτησε να δοθεί το απαραίτητο περιθώριο στην Ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό να αποδώσει καρπούς.

Για το προσφυγικό οι 28 υιοθέτησαν ένα κείμενο συμπερασμάτων σύμφωνα με το οποίο, πρέπει καταρχήν να υλοποιηθεί το λεγόμενο σχέδιο δράσης, Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Η ΕΕ πρέπει να λύσει από κοινού το πρόβλημα με την Τουρκία με έξυπνο τρόπο, επεσήμανε ο Ζαν Κλόντ Γιουνγκέρ

Συνάντηση Μέρκελ Μητσοτάκη στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η Ελλάδα κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Για ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους με αντάλλαγμα την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, κάνει λόγο  ο Γερμανός Αντικαγκελάριος

Μεγάλες δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της  ενέργειας, διαπιστώθηκαν στη συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη με τον υπουργό εξωτερικών της Ιταλίας.

Δεν τίθεται θέμα επιβολής έκτακτης εισφοράς στη φορολογία εισοδήματος, τονίζει το υπουργείο οικονομικών.

Κλειστά, τα Τέμπη, η Αθηνών Κορίνθου και η Παλιά Εθνική στον Ισθμό,  η Αντιρρίου Ιωαννίνων στο    Κεφαλόβρυσο και ο κόμβος Καλού Νερού. Ουρές χιλιομέτρων σε Προμαχώνα και Εξοχή, λόγο του μπλόκου που έστησαν Βούλγαροι στην άλλη πλευρά των συνόρων

Οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία σε «ανταπόδοση διασυνοριακών πυρών», ανέφερε πηγή στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γκάνα, από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό.

Περισσότεροι από 10.000 πολίτες εκκένωσαν χθες τα πολυκαταστήματα στο κέντρο της Μόσχας έπειτα από απειλή για τοποθέτηση βόμβας.

Τοπικές νεφώσεις,  με Δυτικούς, Βορειοδυτικούς  ανέμους  5 - 6  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου