Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Δευτέρα 15-2-2015/07.30 πμ…. Συνεχίζουν δυναμικά οι αγρότες της Πελοποννήσου. Στην 3η εβδομάδα (21η ημέρα) το Μπλόκο του Ισθμού, όπου η νέα εθνική οδός είναι κλειστή στα διόδια του Ισθμού επ΄ αόριστον, ενώ η παλιά εθνική κλείνει κατά διαστήματα και η κυκλοφορία διεξάγεται από παράδρομους μέσα από το Καλαμάκι. Τα μπλόκα συνεχίζονται και στις άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα…….




Συνεχίζουν δυναμικά οι αγρότες της Πελοποννήσου. Στην 3η εβδομάδα (21η ημέρα) το Μπλόκο του Ισθμού, όπου η νέα εθνική οδός είναι κλειστή στα διόδια του Ισθμού επ΄ αόριστον, ενώ η παλιά εθνική κλείνει κατά διαστήματα και η κυκλοφορία διεξάγεται από παράδρομους μέσα από το Καλαμάκι. Τα μπλόκα συνεχίζονται και στις άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα.

Από σήμερα θα ξεκινήσει η δωρεάν διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων Τα προϊόντα που δα διανεμηθούν είναι: νωπά κοτόπουλα και είδη καθαρισμού.   Οι δικαιούχοι, παρακαλούνται  από σήμερα στις 10 το –πρωί,  να βρίσκονται σε κάποιο από τα ακόλουθα  σημεία για να παραλάβουν τα προϊόντα που τους αναλογούν. Στο χώρο του ΚΑΠΗ Λουτρακίου (Μπολέτη και Υψηλάντου) -          Στο Δημοτικό Κατάστημα Αγ. Θεοδώρων - Στο Δημοτικό Κατάστημα Ισθμίας

Η Δημοτική πινακοθήκη Κορίνθου θα φιλοξενήσει από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου την έβδομη ατομική έκθεση του Νεκτάριου Αποσπόρη. Ο καλλιτέχνης μέσα από ένα σύνολο 40 έργων θα παρουσιάσει στο κοινό τη νέα του δουλειά καθώς και έργα από προηγούμενες περιόδους. Εγκαίνια Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου Ώρα 19:00. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα –Σάββατο 09:00-13:00 και Παρασκευή 09:00-13:00 και 18:00-20:00
+++++++++++++



Την ανάγκη Ευρωπαϊκής συνεργασίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση του με τον Ολλανδό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος από την πλευρά του συμφώνησε ότι χρειάζεται συνεννόηση.  

Έτοιμο να υποδεχτεί και να στεγάσει αξιοπρεπώς περισσότερους από 1.100 πρόσφυγες σε 75 οικισμούς είναι πλέον το hotspot στο νησί τη Χίου.

Αισιόδοξος πως σύντομα η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα, καθώς θα κλείσουν σύντομα η αξιολόγηση, το θέμα του χρέους και το προσφυγικό εμφανίστηκε, μιλώντας στην Αυγή της Κυριακής ο πρωθυπουργός. Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τους θεσμούς να λύσουν τις μεταξύ τους διαφωνίες και να πάψουν να κωλυσιεργούν, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δε θα συμφωνήσει σε μείωση των συντάξεων. Ερωτηθείς για το αγροτικό ο Αλέξης Τσίπρας καλεί και πάλι τους αγρότες σε διάλογο ώστε «να διασφαλιστούν σοβαρές βελτιώσεις»

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή», εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα, κατηγορώντας τον ότι εφαρμόζει όπως και οι πολιτικοί του αντίπαλοι παλαιότερα, τη θεωρία των «δύο άκρων».

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών σε εισοδήματα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι οι προτάσεις Τόμσεν δεν αντανακλούν την άποψη των θεσμών, ενδεχομένως, ούτε και του Δ.Ν.Τ

Στα μπλόκα αποφασίζουν σήμερα οι Αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί εθνικών οδών και τελωνείων,  επ΄ αόριστον κλειστά τα Τέμπη.

Ενώπιων του ανακριτή αύριο οι 3 Ιρακινοί που μετέφεραν οπλοστάσιο μέσω Ελλάδας

Συνεχίστηκαν χθες για 2η μέρα οι βομβαρδισμοί της Τουρκίας κατά Κουρδικών θέσεων στη Βόρεια Συρία. Να παρέμβει του Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζήτησε η Συριακή κυβέρνηση. Σε τηλεφωνική συνομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Μπάρακ Ομπάμα, συμφωνήθηκε να ενταθεί η συνεργασία τους με στόχο να τερματισθούν οι εχθροπραξίες μέσα σε μια εβδομάδα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς κουρδικών περιοχών στη Συρία,  όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Αποφασισμένη να εφαρμόσει επιθετική πολιτική η Άγκυρα. Αμετακίνητοι στις θέσεις τους οι Κούρδοι της Συρίας. Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις διεμήνυσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν,  στην Κωνσταντινούπολη κατά την διάρκεια συγκρούσεων, που ξέσπασαν μεταξύ της τουρκικής αστυνομίας και φιλοκούρδων διαδηλωτών.

Πέντε Παλαιστίνιοι, μεταξύ των και δύο έφηβοι, σκοτώθηκαν συνολικά από ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σε διαφορετικά επεισόδια, σύμφωνα με την αστυνομία και τον στρατό του Ισραήλ.

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιδέλ Κάστρο στην κατοικία του στην Αβάνα τον πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλο και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στη διατήρηση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Έξι τραυματίες ήταν ο απολογισμός κατάρρευσης οροφής κινηματογράφου στην πόλη Βαγιαδολίδ της Ισπανίας

Νεφώσεις, με Ανατολικούς ανέμους 4 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου