Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Πέμπτη 18-2-2015/07.30 πμ…. Στην κλιμάκωση των ενεργειών τους και το κλείσιμο περισσότερων εθνικών δρόμων προχώρησαν οι αγρότες, απαντώντας στην κυβερνητική προπαγάνδα και επιμένοντας στο αίτημά τους να αποσυρθεί το σχέδιο Κατρούγκαλου, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος για το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο. Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία υποστήριξε ότι είναι «πλειοψηφικό» το κομμάτι που ανταποκρίθηκε στα κελεύσματα του Μαξίμου. Συνεχίζουν δυναμικά και τα μπλόκα της Πελοποννήσου. Το κλείσιμο επ' αόριστον του Ισθμού συνεχίζεται για 24η ημέρα στα διόδια της εθνικής οδού Κορίνθου - Αθήνας, αλλά και στην παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς. Τα μπλόκα συνεχίζονται και στις άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα…..


Στην κλιμάκωση των ενεργειών τους και το κλείσιμο περισσότερων εθνικών δρόμων προχώρησαν οι αγρότες, απαντώντας στην κυβερνητική προπαγάνδα και επιμένοντας στο αίτημά τους να αποσυρθεί το σχέδιο Κατρούγκαλου, ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος για το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο. Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία υποστήριξε ότι είναι «πλειοψηφικό» το κομμάτι που ανταποκρίθηκε στα κελεύσματα του Μαξίμου. Συνεχίζουν δυναμικά και τα μπλόκα της Πελοποννήσου.  Το κλείσιμο επ' αόριστον  του Ισθμού συνεχίζεται για 24η ημέρα στα διόδια της εθνικής οδού Κορίνθου - Αθήνας, αλλά και  στην παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς. Τα μπλόκα συνεχίζονται και στις άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα.

Το Σάββατο στις 7 το απόγευμα, στο  Κέντρο Νέων Κορινθίας,  η  "Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου" καλεί όλους σε ανοιχτή συνέλευση, σε μια γιορτή αλληλεγγύης και διεκδίκησης. για το Κέντρο Νέων για το μέλλον του χώρου. «Αυτό το Σάββατο ξανανοίγουμε το Κέντρο Νέων, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε κάθε αδύναμο και αδικημένο-η! Ο αγώνας για ζωή κι αξιοπρέπεια δεν γνωρίζει σύνορα και εθνικότητες. Φτου ξελευθερία για όλους»

Την Κυριακή στις 10 το πρωί στο κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου, ο Γυμναστικός Σύλλογος «ΑΠΟΛΛΩΝ», ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, συνδιοργανώνουν. «Διασυλλογικό Τουρνουά Μίνι  Βόλλευ Κοριτσιών». Συμμετέχουν οι  Ομάδες : Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – Α.Σ.Π. ΚΟΡΙΝΘΟΥ – Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ – ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΠΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – Γ.Σ.Ξ. ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΗΣ.   

Η Δημοτική πινακοθήκη Κορίνθου θα φιλοξενήσει από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου την έβδομη ατομική έκθεση του Νεκτάριου Αποσπόρη. Ο καλλιτέχνης μέσα από ένα σύνολο 40 έργων θα παρουσιάσει στο κοινό τη νέα του δουλειά καθώς και έργα από προηγούμενες περιόδους. Εγκαίνια Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου Ώρα 19:00. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα –Σάββατο 09:00-13:00 και Παρασκευή 09:00-13:00 και 18:00-20:00
+++++++++++++


Η σύναψη συμφωνίας με τη Βρετανία προς αποφυγή του  Brexit και το προσφυγικό επί τάπητος σήμερα και αύριο στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες

Εύσημα Γιουνγκέρ για την πρόοδο της Ελλάδας στο προσφυγικό. Τσίπρας και Γιουνγκέρ συμφώνησαν σε συνολική και συντονισμένη προσπάθεια, όχι σε μονομερείς ενέργειες

Ισχυρό μήνυμα υπέρ της από κοινού προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Κοινότητας και της συμφωνίας με την Τουρκία η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Στην Βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΝΔ, συναντήθηκε με τους προέδρους της Κομισιόν και του Ευρωκοινοβουλίου

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, για λόγους ευθιξίας. Ανοιχτό αφήνει το Μαξίμου να γίνει δεκτή η παραίτηση

Κάλεσμα για διάλογο απηύθυνε εκ νέου στους Αγρότες ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Την ίδια ώρα οι Αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, κλειστά παραμένουν τα Τέμπη και  τελωνεία, ενισχύονται και αυξάνονται τα μπλόκα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επιστημονικών Φορέων στη μια και μισή στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, όπου θα βρίσκεται ο υπουργός εργασίας

Βανδαλισμοί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι από ολιγομελή ομάδα  Αγροτών.

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε σήμερα στις 04:40, στην Κρήτη.

Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί και σε 61 οι τραυματίες της βομβιστικής επίθεσης που διαπράχθηκε  στο κέντρο της Άγκυρας, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, προσθέτοντας πως δεν υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή πληροφορίες για το ποιος ευθύνεται για την ενέργεια αυτή. «Οι επιθέσεις εξαντλούν την υπομονή της Τουρκίας» η οποία «δεν θα διστάσει να αμυνθεί, πάντα, παντού και σε κάθε περίπτωση» δηλώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε στην Άγκυρα. Ακύρωσε  την μετάβαση του στις Βρυξέλες ο Τούρκος πρωθυπουργός. Συλλυπητήρια από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Αλέξη Τσίπρα και το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών.

Μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 14 ανθρώπους και τραυμάτισε δεκάδες άλλους σε ένα στρατόπεδο του Άντεν, της μεγαλύτερης πόλης της νότιας Υεμένης.

Ένα «εξαιρετικά επικίνδυνο» ραδιενεργό υλικό το οποίο εκλάπη το περασμένο έτος αναζητούν οι αρχές στο Ιράκ, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος της χώρας και αξιωματούχους. Οι ίδιοι αξιωματούχοι εμφανίζονται ανήσυχοι πως το συγκεκριμένο υλικό θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως όπλο από το Ισλαμικό Κράτος.

Νεφώσεις,  Βροχές από το βράδυ με Νοτιοανατολικούς, Βορειοανατολικούς  ανέμους  4  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου