Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Τετάρτη 17-2-2015/07.30 πμ…. Το βασικό άξονα των αιτημάτων τους έστειλαν στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου, εκπροσωπώντας δεκατρία μπλόκα από τους έξι νομούς της Πελοποννήσου, έντεκα συνεταιρισμούς κι αγροτικούς συλλόγους, ενώ το κείμενο προσυπογράφει και ο ενιαίος αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας από την Κρήτη. Στο κείμενο αυτό οι αγρότες επισημαίνουν ότι, «ο βασικός άξονας των αιτημάτων μας είναι το ασφαλιστικό όπου ζητάμε αυτόνομο ΟΓΑ, το φορολογικό μια και συνδέεται άμεσα με το ασφαλιστικό όπου ζητάμε αλλαγές στην υφιστάμενη νομοθεσία, το ξεκαθάρισμα των αγροτών (μητρώο, κριτήρια κατά κύριο επάγγελμα) μιας και αυτό συνδέεται άμεσα και με το ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό»…..




Το βασικό άξονα των αιτημάτων τους έστειλαν στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου, εκπροσωπώντας δεκατρία μπλόκα από τους έξι νομούς της Πελοποννήσου, έντεκα συνεταιρισμούς κι αγροτικούς συλλόγους, ενώ το κείμενο προσυπογράφει και ο ενιαίος αγροτικός σύλλογος Ιεράπετρας από την Κρήτη. Στο κείμενο αυτό οι αγρότες επισημαίνουν ότι, «ο βασικός άξονας των αιτημάτων μας είναι το ασφαλιστικό όπου ζητάμε αυτόνομο ΟΓΑ, το φορολογικό μια και συνδέεται άμεσα με το ασφαλιστικό όπου ζητάμε αλλαγές στην υφιστάμενη νομοθεσία, το ξεκαθάρισμα των αγροτών (μητρώο, κριτήρια κατά κύριο επάγγελμα) μιας και αυτό συνδέεται άμεσα και με το ασφαλιστικό αλλά και το φορολογικό».

Παράλληλα, συνεχίζουν δυναμικά τα μπλόκα οι αγρότες της Πελοποννήσου. Επ' αόριστον έχουν κλείσει οι αγρότες την εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας, για 23η ημέρα στον Ισθμό, τόσο την νέα όσο και την παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς. Τα μπλόκα συνεχίζονται και στις άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα.

Το Σάββατο στις 7 το απόγευμα, στο  Κέντρο Νέων Κορινθίας,  η  "Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου" καλεί όλους σε ανοιχτή συνέλευση, σε μια γιορτή αλληλεγγύης και διεκδίκησης. για το Κέντρο Νέων για το μέλλον του χώρου. «Αυτό το Σάββατο ξανανοίγουμε το Κέντρο Νέων, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σε κάθε αδύναμο και αδικημένο-η! Ο αγώνας για ζωή κι αξιοπρέπεια δεν γνωρίζει σύνορα και εθνικότητες. Φτου ξελευθερία για όλους»

Η Δημοτική πινακοθήκη Κορίνθου θα φιλοξενήσει από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου την έβδομη ατομική έκθεση του Νεκτάριου Αποσπόρη. Ο καλλιτέχνης μέσα από ένα σύνολο 40 έργων θα παρουσιάσει στο κοινό τη νέα του δουλειά καθώς και έργα από προηγούμενες περιόδους. Εγκαίνια Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου Ώρα 19:00. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα –Σάββατο 09:00-13:00 και Παρασκευή 09:00-13:00 και 18:00-20:00
+++++++++++++


Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός στις Βρυξέλες, αύριο το πρωί θα συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση, Ελλάδας, Γερμανίας, Τουρκίας

Το κλείσιμο των συνόρων αποτελεί κίνδυνο για την ΕΕ διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Ντούσκ. Ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Σέγκεν δεν αποτελεί λύση, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αντίθετη στο κλείσιμο των συνόρων, δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ.

Έτοιμα τα 4 Κέντρα Υποδοχής και Φυλογένειας προσφύγων, εντός της εβδομάδας θα παραδοθεί και το πέμπτο, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος. Ικανοποίηση για την εξέλιξη των εργασιών στα Κέντρα Καταγραφής, εξέφρασε η Κομισιόν  

Το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι λύση, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα θα μετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλες.

Πλειοψηφικό το κομμάτι των Αγροτών που αποδέχεται την πρόσκληση για διάλογο, δηλώνει η Όλγα Γεροβασίλη, στο τέλος της εβδομάδας η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Κλειστά τα Τέμπη, άνοιξε αργά χθες βράδυ ο Μπράλος, ουρά χιλιομέτρων στο τελωνείο του Προμαχώνα

Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο παιδείας στη μια το μεσημέρι από τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ με την στήριξη της ΑΔΕΔΥ. Στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών 12 με 2 και 2 με 4

Οι τηλεοπτικές άδειες θα έχουν ένα πολύ σημαντικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, σχολίασε ο Νίκος Παπάς

Μικρό ποσοστό Βουλευτών παραμένουν μέτοχοι στον οικοδομικό συνεταιρισμό Βουλευτών, διευκρινίζει η Βουλή επισημαίνοντας το ότι ιδρύθηκε το 1949 και έκτοτε πολλοί πούλησαν η μεταβιβάσαν τα δικαιώματα τους σε ιδιώτες

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από το σεισμό των 5.2 ρίχτερ στην Ηλεία. Κλειστά και σήμερα τα σχολεία.

Παρέμβαση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο αυτό διαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Ποινική δίωξη σε βάρος υπαλλήλου της ΔΥΟ Χολαργού για υπεξαίρεση.

Την ανησυχία τους για τους βομβαρδισμούς τους οποίους πραγματοποιούν οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον των Κούρδων Μαχητών στο Βόρειο τμήμα της Συρίας, διατύπωσαν τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, χωρίς ωστόσο  να εκδώσουν επίσημη ανακοίνωση με την οποία να καταδικάζουν τους βομβαρδισμούς του Τουρκικού πυροβολικού.

Έφυγε από τη ζωή  ο πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, σε ηλικία 94 ετών, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη. Ο Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι ήταν Αιγύπτιος πολιτικός και διπλωμάτης που την περίοδο 1992 - 1996 διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Νεφώσεις,  με Ανατολικούς  ανέμους 2 - 3 μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου