Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Τρίτη 16-2-2015/07.30 πμ…. Την ακύρωση του εθνικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων αλλά και το σχέδιο πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων ζητά με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και φορείς της Περιφέρειας Επικαλούνται παραβάσεις στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Σύνταγμα, αλλά και την Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, όπως και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όπως αναφέρεται στις προσφυγές τους που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η περιφέρεια Πελοποννήσου στερείται νομίμων χώρων διάθεσης των απορριμμάτων και η απόρριψή τους γίνεται σε ανεξέλεγκτους χώρους και μη ασφαλείς για το περιβάλλον. Η περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει ότι το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, κ.λπ. παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις «ως προς την υπαγωγή του σε διαδικασία στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης», ενώ έχει και σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον…..




Την ακύρωση του εθνικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων αλλά και το σχέδιο πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων ζητά με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και φορείς της Περιφέρειας Επικαλούνται παραβάσεις στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Σύνταγμα, αλλά και την Ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, όπως και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Όπως αναφέρεται στις προσφυγές τους που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο η περιφέρεια Πελοποννήσου στερείται νομίμων χώρων διάθεσης των απορριμμάτων και η απόρριψή τους γίνεται σε ανεξέλεγκτους χώρους και μη ασφαλείς για το περιβάλλον. Η περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει ότι το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων, κ.λπ. παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις «ως προς την υπαγωγή του σε διαδικασία στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης», ενώ έχει και σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Συνεχίζουν δυναμικά οι αγρότες της Πελοποννήσου. Στην 3η εβδομάδα (22η ημέρα) το Μπλόκο του Ισθμού, όπου η νέα εθνική οδός είναι κλειστή στα διόδια του Ισθμού επ΄ αόριστον, ενώ η παλιά εθνική κλείνει κατά διαστήματα και η κυκλοφορία διεξάγεται από παράδρομους μέσα από το Καλαμάκι. Τα μπλόκα συνεχίζονται και στις άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα.

Η Δημοτική πινακοθήκη Κορίνθου θα φιλοξενήσει από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου την έβδομη ατομική έκθεση του Νεκτάριου Αποσπόρη. Ο καλλιτέχνης μέσα από ένα σύνολο 40 έργων θα παρουσιάσει στο κοινό τη νέα του δουλειά καθώς και έργα από προηγούμενες περιόδους. Εγκαίνια Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου Ώρα 19:00. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα –Σάββατο 09:00-13:00 και Παρασκευή 09:00-13:00 και 18:00-20:00
+++++++++++++


Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό θα απασχολήσουν τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, πριν την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης και Παρασκευής. Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής. Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα έχει στις 10 σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ισχυρό μήνυμα από Κομισιόν και Βερολίνο κατά του κλεισίματος των συνόρων. Έκτακτη χρηματοδότηση στη χώρα μας  7 εκ. ευρώ για τη δημιουργία Hot Spot. Παραδίδονται 4 Κέντρα Καταγραφής και Φιλοξενίας Προσφύγων, εντός της εβδομάδας.

Ανοίγει ο διάλογος κυβέρνησης, Αγροτών. Συνάντηση Αγροτών από τα Τέμπη με τον πρωθυπουργό  μετά την Παρασκευή, πρόταση για διάλογο κατέθεσαν χθες στο Μαξίμου Αγρότες από 52 Μπλόκα. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι Αγρότες της Νίκαιας, ενώ συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα Μπλόκα. Ουσιαστικό και αντιπροσωπευτικό διάλογο το συντομότερο ζητά η κυβέρνηση

Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας σήμερα και αύριο, λόγω της πανλιμενικής απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ). Συνεχίζονται οι αντιδράσεις επιστημονικών φορέων και επαγγελματιών.

Στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα συνεχιστούν εκτός απρόοπτου οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης, δανειστών (τοκογλύφων), γεγονός που θα σημάνει και κλίμα προσέγγισης σε ασφαλιστικό και φορολογικό.

Προβληματικό και εσφαλμένο το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση σου με τη ΓΕΣΕΕ

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αύριο και την Πέμπτη θα έχει σειρά συναντήσεων με ηγέτες και ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ θα πάρει μέρος και στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Σήμερα, τίθεται σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα με τίτλο «Ευκαιρίες κατάρτισης και πιστοποίησης για ανέργους νέους, ηλικίας 18-24 ετών, σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας»

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησε την Πελοπόννησο χθες  βράδυ (περίπου στις 8.55).  Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός είχε διάρκεια περίπου 20 δευτερολέπτων και αναστάτωσε τους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Στρατιωτικό ελικόπτερο της Νότιας Κορέας κατέπεσε, στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, με αποτέλεσμα τρία μέλη του πληρώματος να χάσουν τη ζωή τους

Ένας πρώην υπουργός Άμυνας της Σομαλίας σκοτώθηκε  στο Μογκαντίσου όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του

Νεφώσεις, με Ανατολικούς ανέμους 4 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου