Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Δευτέρα 22-2-2015/07.30 πμ…. Και κάτι πολύ καλό στο Δήμο μας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων στα όρια του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση της μελέτης με τίτλο «Στείρωση και Εμβολιασμός Αδέσποτων Ζώων». Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος συλλέχθηκαν από υπαλλήλους του Δήμου εξήντα τέσσερα (64) αδέσποτα ζώα και μεταφέρθηκαν στο συνεργαζόμενο ιατρείο μικρών ζώων, όπου και πραγματοποιήθηκαν εργασίες στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής, εμβολιασμού και περίθαλψης τους. Μετά τις προβλεπόμενες ενέργειες, τα υγιή και στειρωμένα ζώα αφέθηκαν ελεύθερα στους χώρους του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από τους οποίους έγινε η περισυλλογή τους. Με το πρόγραμμα αυτό θέτουμε τις βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των «άστεγων» ζώων…..»




Και κάτι πολύ καλό στο Δήμο μας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων στα όρια του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση  της μελέτης με τίτλο «Στείρωση και Εμβολιασμός Αδέσποτων Ζώων». Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος συλλέχθηκαν από υπαλλήλους του Δήμου εξήντα τέσσερα (64) αδέσποτα ζώα και μεταφέρθηκαν στο συνεργαζόμενο ιατρείο μικρών ζώων, όπου και πραγματοποιήθηκαν εργασίες στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής, εμβολιασμού και περίθαλψης τους. Μετά τις προβλεπόμενες ενέργειες, τα υγιή και στειρωμένα ζώα αφέθηκαν ελεύθερα στους χώρους του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από τους οποίους έγινε η περισυλλογή τους. Με το πρόγραμμα αυτό θέτουμε τις βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των «άστεγων» ζώων…..»

Με 23 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  αύριο στις  8μιση   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν. 1.   Ενημέρωση για το αίτημα της παραχώρησης στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης του Ειρηνοδικείου Δερβενίου. 2.   Λήψη απόφασης για τη δημοπράτηση του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟ ΠΙΤΣΑ ΕΩΣ ΜΑΥΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ» (Αίτημα μείζονος μειοψηφίας).  Θα προηγηθεί στις 8 το βράδυ, συνεδρίαση με μοναδικό θέμα. Έγκριση απολογισμού και ισολογισμού Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης έτους 2014.

Συνεχίζουν τα μπλόκα της Πελοποννήσου. Στην 4η εβδομάδα το κλείσιμο επ' αόριστον  του Ισθμού που συνεχίζεται για 28η ημέρα στα διόδια της εθνικής οδού Κορίνθου - Αθήνας, αλλά και  στην παλαιά εθνική οδό κατά διαστήματα. Λόγο του μεγάλου μποτιλιαρίσματος που παρατηρήθηκε χθες, στο ύψος των διοδίων του Ισθμού και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου η ουρά των αυτοκινήτων έφτανε τα δύο χιλιόμετρα και για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση και να διευκολυνθούν οι οδηγοί, οι αγρότες από το μπλόκο του Ισθμού άνοιξαν για λίγο τη νέα εθνική οδό στον Ισθμό, στο ρεύμα προς Αθήνα. Για έκτακτα περιστατικά υγείας, οι αγρότες ανοίγουν διόδους και επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να περάσουν από τα μπλόκα.

Με 5 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Τετάρτη   στις  1μιση το μεσημέρι  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Την  Τετάρτη,  στις  6μιση το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου,  Οι Επιστημονικοί Φορείς Κορινθίας καλούν τα μέλη τους, σε  ενημερωτική  εκδήλωση  με θέμα:  "Σχεδιαζόμενες  αλλαγές  στο  ασφαλιστικό  σύστημα - Ενημέρωση - Τρέχουσες Εξελίξεις". Ομιλητές  θα  είναι  οι: Δημήτριος  Βερβεσός, Δικηγόρος, Μέλος  του  Δ.Σ.  του  Δ.Σ.Α.,  Αν. Πρόεδρος  ΕΤΑΑ/ΤΑΝ  - Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Ασφάλισης. -Διονύσιος  Ρίζος, Δικηγόρος,  Ειδικός  στο  ασφαλιστικό  δίκαιο

 Η Δημοτική πινακοθήκη Κορίνθου φιλοξένει έως τις 11 Μαρτίου την έβδομη ατομική έκθεση του Νεκτάριου Αποσπόρη. Ο καλλιτέχνης μέσα από ένα σύνολο 40 έργων θα παρουσιάσει στο κοινό τη νέα του δουλειά καθώς και έργα από προηγούμενες περιόδους. Εγκαίνια Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου Ώρα 19:00. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα –Σάββατο 09:00-13:00 και Παρασκευή 09:00-13:00 και 18:00-20:00
+++++++++++++


Στις 12 το μεσημέρι το κρίσιμο ραντεβού του πρωθυπουργού με τους Αγρότες. Με συνεννόηση βρίσκονται λύσεις, έχουμε επεξεργαστεί ουσιαστικές βελτιώσεις, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Μόνο υπό προϋποθέσεις στο διάλογο με τον πρωθυπουργό, δηλώνουν τα συντασσόμενα με τα Τέμπη μπλόκα. Χωριστό ραντεβού ζητούν όσοι συναντήθηκαν στη Νίκαια.

Να εκπροσωπηθεί η πλειοψηφία του Αγροτικού κόσμου στο Μαξίμου, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Παράλληλα από την προεδρία της Δημοκρατίας ανακοινώθηκε ότι, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα δεχθεί την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών στο προεδρικό μέγαρο στις 11 και μισή

Στην τελική ευθεία για την αξιολόγηση, σήμερα αναμένονται τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών – τοκογλύφων για να προετοιμάσουν την επιστροφή των επικεφαλείς σε περίπου 10 ημέρες.

Ασφυξία στην Ειδομένη για 4500 πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν επιτρέπεται η διέλευση στους Αφγανούς καθώς και σε όσους δεν φέρουν ταυτότητα η διαβατήριο.

Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων συγκαλεί η Αυστρία για το προσφυγικό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν διαθέτει σχέδιο Β΄ στην περίπτωση που οι Βρετανοί πολίτες ψηφίσουν υπέρ την αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και νη Κομισιόν δεν θα εμπλακεί στην εκστρατεία σχετικά με το δημοψήφισμα, διευκρίνισε  ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Λουτρό αίματος στη Συρία. Τουλάχιστον 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε μια σειρά επιθέσεων που συντάραξαν περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας, επιθέσεις για τις οποίες την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις για την κήρυξη μιας εκεχειρίας ανακοινώνοντας μιας «προσωρινή» συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών.

Αίθριος καιρός,  με Βορειοδυτικούς, Ανατολικούς  ανέμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου