Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Πέμπτη 25-2-2015/07.30 πμ…. Αποχώρισαν, οι αγρότες της Κορίνθου από τον Ισθμό στον οποίο βρίσκονταν για σχεδόν ένα μήνα και δηλώσαν πως θα προβούν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Εν τω μεταξύ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη σε έγγραφο της ζητά παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών για διερεύνηση του αν συντελείται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων. Στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες της Λακωνίας και της Αρκαδίας παραμένουν στα μπλόκα και τα ενισχύουν, μεταφέροντας στη Νεστάνη τα τρακτέρ που βρίσκονταν στον Ισθμό και περιμένουν διευκρινίσεις σε επιμέρους ζητήματα από τα αρμόδια υπουργεία για θέματα που συζητήθηκαν και ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα….




Αποχώρισαν, οι αγρότες της Κορίνθου από τον Ισθμό στον οποίο βρίσκονταν για σχεδόν ένα μήνα και δηλώσαν πως θα προβούν σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων. Εν τω μεταξύ η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη σε έγγραφο της ζητά παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελικών αρχών για διερεύνηση του αν συντελείται το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων. Στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες της Λακωνίας και της Αρκαδίας παραμένουν στα μπλόκα και τα ενισχύουν, μεταφέροντας στη Νεστάνη τα τρακτέρ που βρίσκονταν στον Ισθμό και περιμένουν διευκρινίσεις σε επιμέρους ζητήματα από τα αρμόδια υπουργεία για θέματα που συζητήθηκαν και ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα.

«Η Οργανωτική Επιτροπή Καρναβαλιού για τις «ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2016» σας καλεί να δηλώσετε την συμμετοχή σας για την παρέλαση του Καρναβαλιού στο Λουτράκι την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 στα email: info@loutraki.gr , sylas20@hotmail.com έως και αυριο τελευταια μερα. Επίσης όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στην παρέλαση Καρναβαλιού δεν ανήκει σε κάποια ομάδα ή σύλλογο, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στα τηλ. 2744360145-6948-545827

Το  ΝΠΔΔ  "Η ΜΗΚΩΝΗ" του Δήμου Σικυωνίων. Καλεί, όσους, Φορείς, Συλλόγους, Σχολεία η και Ελεύθερα Γκρουπ, να συμμετάσχουν στο "ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ" την  13η  Μαρτίου, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως την Πέμπτη 10 Μαρτίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Κιάτο η στο τηλέφωνο 2742022573. "ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!"
+++++++++++++


Σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό που λαμβάνει διαστάσεις χιονοστιβάδας, προχώρα η κυβέρνηση.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την άσκηση Βέτο στην ΕΕ από τον πρωθυπουργό στην ομιλία του στη Βουλή. Η Ελλάδα προσέρχεται με σκληρή στάση στη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου, θα ζητήσει την υποχρεωτική αναλογική μετακίνηση των προσφύγων από όλες τις χώρες της Ένωσης. Κατήγγειλε την Αυστρία που συγκαλεί παρασυσκέψεις για το προσφυγικό, χωρίς τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων χωρών. Της ομιλίας στη Βουλή  είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα Μέρκελ.

Από τη μια ζητεί συνεννόηση και από την άλλη βρίζει, απαντά η ΝΔ στην ομιλία του πρωθυπουργού.

Επικριτική προς την κυβέρνηση η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Για εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αύριο η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, σύμφωνα με το Γερμανικό υπουργείο Άμυνας. Υπάρχει μια μόνο Ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό, επανέλαβε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας.

Η λύση στο προσφυγικό μπορεί να είναι μόνο Ευρωπαϊκή, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με βαρείς χαρακτηρισμούς σχολιάζει η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην προσφυγική κρίση. Συγκεκριμένα, η Διεθνής Αμνηστία χαρακτηρίζει ως «επονείδιστη» την αντίδραση των χωρών της Ευρώπης.

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός με αφορμή τη διαχείριση από την κυβέρνηση Σαμαρά της λίστας Μπόργιανς

Κάλεσμα στους Αγρότες για συνέχιση  του διαλόγου ώστε να βρεθούν λύσεις, απηύθυνε από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, σήμερα στις 10:30 το πρωί, θα συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών από τη Νίκαια και από άλλα μπλόκα

Παρέμβαση των εισαγγελέων όλης της χώρας να ανοίξουν τα μπλόκα των Αγροτών, ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ανοιχτά τα Τέμπη, η Γέφυρα του Πηνειού, ο Προμαχώνας και η Εθνική Αθηνών Κορίνθου στον Ισθμό. Κλειστοί δρόμοι σε  πολλά σημεία σε όλη τη χώρα από Αγρότες

Μνημόνιο για την ανάπτυξη αγωγού Φυσικού Αερίου, μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας για τον ανεφοδιασμό με Ρωσικό αέριο, υπεγράφει στη Ρώμη.

Υπεγράφει συμφωνία για την αγορά 30000 τόνων Ελληνικών  καπνών από την εταιρεία  Fillip Morris, παρουσία του πρωθυπουργού 

Ενεργοποιείτε σήμερα η 8η δόση της κάρτας σίτισης, αύριο η καταβολή του επιδόματος ανοικείου στους δικαιούχους 

Το αριστερό κόμμα Podemos της Ισπανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διακόπτει τις διαπραγματεύσεις με τους Σοσιαλιστές (PSOE) για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, μετά τη συμφωνία που έκαναν οι τελευταίοι με το φιλελεύθερο, κεντρώο Ciudadanos.

Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας αρμόδιας για την επιτήρηση της εφαρμογής της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία ανάμεσα στον στρατό και τις οργανώσεις των ανταρτών, όπως γνωστοποίησε  ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι

Oι σημαντικότερες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσαν  ότι δεσμεύονται σε μια «προσωρινή εκεχειρία διάρκειας δύο εβδομάδων». Παραλληλα, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών πραγματοποίησε για πρώτη φορά αεροπορικώς ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του επιβατικού αεροσκάφους Twin Otter των αερογραμμών Tara Air, που εξαφανίστηκε χθες το πρωί στο Νεπάλ. Νεκροί και οι 23 επιβαίνοντες του αεροσκάφους που εκτελούσε πτήση από την Ποχάρα (125 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού) προς την Τζομσόμ.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Νότιους, Ανατολικούς ανέμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.  
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου