Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Παρασκευή 3-3-2017/07.30 πμ…. Έκθεση ζωγραφικής με πίνακες του ποιητή Αργύρη Χιόνη από σήμερα έως τις 24 Μαρτίου. Η συγκεκριμένη έκθεση ζωγραφικής, με επιλεγμένους πίνακες του ποιητή Αργύρη Χιόνη, αναδεικνύει την παράλληλη, και ελάχιστα γνωστή, ενασχόλησή του με τον χρωστήρα. Η συγγραφέας και εικαστικός Ηρώ Νικοπούλου θα μιλήσει στα εγκαίνια (σήμερα, στις7μμ) για τη σχέση του Αργύρη Χιόνη με τη ζωγραφική. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Μαρτίου στις Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό), τηλ.210-3228839 …..


Έκθεση ζωγραφικής με πίνακες του ποιητή Αργύρη Χιόνη από σήμερα  έως τις 24 Μαρτίου. Η συγκεκριμένη έκθεση ζωγραφικής, με επιλεγμένους πίνακες του ποιητή Αργύρη Χιόνη, αναδεικνύει την παράλληλη, και ελάχιστα γνωστή, ενασχόλησή του με τον χρωστήρα. Η συγγραφέας και εικαστικός Ηρώ Νικοπούλου θα μιλήσει στα εγκαίνια (σήμερα, στις7μμ) για τη σχέση του Αργύρη Χιόνη με τη ζωγραφική. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Μαρτίου στις Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό), τηλ.210-3228839

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, που θα αποτελέσει το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων όπως προβλέπεται από τον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ, συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ κατά την τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017.

Την Κυριακή στις  7 το απόγευμα, στο Εργατικό  Κέντρο  Κορίνθου. Η ΛΑΕ Κορινθίας επιθυμώντας να συμμετάσχει ενεργά στη δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και οφειλών, διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με θέμα  '' Γερμανικές  Αποζημιώσεις''  με εισηγητές τον Κώστα Ήσυχο, πρώην  ΑΝΥΕΘΑ και μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ  και τον δικηγόρο Σαράντο  Θεοδωρόπουλο, μέλος της ΛΑΕ...  Καίτοι ο ίδιος ο σημερινός  Πρόεδρος της Δημοκρατίας  μίλησε για ''αυτονόητο δικαίωμα'' της  Ελλάδας αναφορικά με το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις τονίζοντας ότι είναι ''νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες'', το θέμα αυτό δεν  κρατήθηκε στην επικαιρότητα από τους κυβερνώντες προκειμένου να αντιπαρατεθούν στους δυνάστες  μας τόσο σε πολιτικό - διπλωματικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Αύριο στις 6:30 το απόγευμα στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, Κολιάτσου 112 στην Κόρινθο, ο μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΣΥΝ. ΠΕ.» διοργανώνει, ομιλία/συζήτηση με τον καθηγητή αστροφυσικής Δρ. Μάνου Δανέζη με θέμα "Στο δρόμο ενός Νέου Πολιτισμού - τα Πρώτα βήματα". Θα ακολουθήσει συζήτηση. Είσοδος ελεύθερη!

«Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε προσλήψεις 1.314 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων (Ημερήσιοι Φύλακες, Νυχτοφύλακες, Προσωπικό Καθαριότητας, κ.α.), με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για διάστημα επτά μηνών, προκειμένου να λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία, κυρίως με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, με διευρυμένο ωράριο. Η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού στις ανωτέρω Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. θα γίνει με εποπτεία του ΑΣΕΠ. Για την Κορινθία προβλέπονται συνολικά 40 προσλήψεις, 24 για την Κόρινθο και 16 για τη Νεμέα.

Με 2 θέματα:  1.Εκλογή μελών Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. 2.Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής & της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,  στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει,  την Κυριακή στις  12:00 το μεσημέρι, σε ειδική Συνεδρίαση, στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Ανάλογη συνεδρίαση την Κυριακή και στο Δήμο Σικυωνίων

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 από ώρα 09:30-10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Λ. Φραντζή 2 - Ξυλόκαστρο) φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην Τ.Κ. Συκιάς, εντός του αισθητικού δάσος "Πευκιάς". Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τη διακήρυξη από το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες Σ. Παπαδημητρίου τηλ. 2743 360244). Επίσης μπορούν να λάβουν γνώση της διακήρυξης στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.xylokastro.gov.gr.

Την Δευτέρα 6η Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα στον α΄ όροφο του Επιμελητηρίου Κορινθίας  (αίθουσα εκδηλώσεων),   η εταιρεία Financial Business Systems, υπό την αιγίδα του Επιμελητήριου Κορινθίας, στο πλαίσιο των δράσεων τους, για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας  κατά την περίοδο της ύφεσης,  διοργανώνουν ειδική ημερίδα με τίτλο: «Η  εξυγίανση και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων εν μέσω κρίσης και η ανάπτυξη τους σε άλλες αγορές». Στο τέλος των θεματικών θα δοθεί χρόνος για τοποθετήσεις και ερωτήσεις των συμμετεχόντων. 
+++++++++++++


Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, θα έχει σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός  Μπερνάρ Καζέφ στην Αθήνα

Τα δημοσιονομικά και τι ακριβώς θα πρέπει να προνομοθετήσει η κυβέρνηση, θα τεθούν τις επόμενες κρίσιμες μέρες στην πορεία της διαπραγμάτευσης

Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με τους θεσμούς για την εφαρμογή μέτρων από το 2018. Ταυτόχρονα θα εφαρμοστούν τα μέτρα και τα θετικά αντίμετρα από το 2019, εφόσον η Ελλάδα πιάσει τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η ενίσχυση της απασχόλησης ήταν ακόμα ένα ζήτημα που τέθηκε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων του υπουργείου εργασίας με τους δανειστές – τοκογλύφους. Στόχος να δημιουργηθούν 100000 θέσεις εργασίας κατ΄ έτος

Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει το πακέτο των δημοσιονομικών μέτρων, λέει ο Βασίλης Κικίλιας. Τζάμπα μαγκιά να λες όχι εκ του ασφαλούς, σχολίασε ο Βαγγέλης Μειμαράκης. Ο κ. Μειμαράκης αναφερόταν σε δηλώσεις του κ. Βορίδη για το 3ο μνημόνιο, ανέφεραν πηγές της ΝΔ.   

Οξεία αντιπαράθεση Καμμένου, Θεοχαρόπουλου στη Βουλή, με αιχμή τα Ελληνοτουρκικά και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ

Διαψεύδει η Λευκωσία, ότι η Τουρκία ενδέχεται να προκαλέσει θερμό επεισόδιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου τον Ιούνιο.

Νέα 24ωρη απεργία σήμερα των εργαζόμενων σε ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικό και Τραμ.

Με κυρώσεις απειλεί η Κομισιόν τα κράτη μέλη που αρνούνται να δεχτούν Πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης. Αυστηρό μήνυμα Αβραμόπουλου.

Σε κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, φιλοξενούνται προσωρινά οι 87 παράτυποι μετανάστες (64 άνδρες, 8 γυναίκες και 15 ανήλικα παιδιά) που περισυνελέγησαν χθες από παραπλέον πλοίο νοτιοδυτικά της Πύλου καθώς το ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε σε δυσχερή θέση.

Στο 23% διαμορφώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2016, σταθερό σε σχέση με τον Οκτώβριο σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την δίκη του σκανδάλου της Siemens και την απονομή δικαιοσύνης σε αυτή, εξέφρασε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε  συνέντευξη Τύπου. Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι με βάση την εμπειρία της περασμένης Παρασκευής, όταν υπήρξε νέα αναβολή της δίκης, φαίνεται ότι κάποιοι έχουν συμφωνήσει, αν όχι να ρίξουν στα μαλακά, να απαλλάξουν από κάθε ποινική ευθύνη όσους εμπλέκονται στο «σκάνδαλο των σκανδάλων», το σκάνδαλο Siemens.

Το ίδιο όπλο χρησιμοποιήθηκε στις αιματηρές επιθέσεις κατά των δύο οδηγών ταξί στην Κηφισιά, όπως επιβεβαίωσε η ΕΛΑΣ. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Οκτώ ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν, μετά από έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει μια στοά ορυχείου στην Ουκρανία. Το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Γερμανική πόλη ανακάλεσε την άδεια εκδήλωσης, κατά την οποία ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ επρόκειτο να εκφωνήσει λόγο προς οπαδούς του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Σερβία θα διεξαχθεί στις 2 Απριλίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος του κοινοβουλίου Μάγια Γκόικοβιτς

Τοπικές νεφώσεις,  με  Δυτικούς, Βορειοδυτικούς  ανέμους  1 - 2  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.   
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου