Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Τρίτη 14-3-2017/07.30 πμ…. Το Λύκειο Επιδαύρου προετοιμάζεται για τη λειτουργία του το καλοκαίρι. Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα: http://greekfestival.gr/gr/epidaurus_lyceum έως τις 15 Απριλίου. O καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος όρισε το νεοσύστατο λύκειο ως ένα διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος, που θα λειτουργεί κάθε χρόνο αρχής γενομένης από 14 έως 19 Ιουλίου 2017, στη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου/Δήμου Ασκληπιείου….


Το Λύκειο Επιδαύρου προετοιμάζεται για τη λειτουργία του το καλοκαίρι. Οι ενδιαφερόμενοι σπουδαστές μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα: http://greekfestival.gr/gr/epidaurus_lyceum έως τις 15 Απριλίου. O καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος όρισε το νεοσύστατο λύκειο ως ένα διεθνές θερινό σχολείο αρχαίου δράματος, που θα λειτουργεί κάθε χρόνο αρχής γενομένης  από 14 έως 19 Ιουλίου 2017, στη διάρκεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου/Δήμου Ασκληπιείου.

Μετά την Κυριακάτικη αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, η Εθελουσία Αιμοδοσία θα επαναληφτεί  και αύριο  από τις 4 το απόγευμα στα Γραφεία του Συλλόγου, επί της Αγίου Βλασίου 20. Στην αιμοδοσία συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου. Μη λείψει κανείς

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στα πλαίσια του σχεδιασμού του για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, τη μείωση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος, ξεκίνησε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση στους μπλε κάδους. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, έχει την έγκριση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και περιλαμβάνει καμπάνιες ενημέρωσης στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο εβδομάδων και με ενέργειες όπως:  Η ενημέρωση των μαθητών για την ανακύκλωση, τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την οικονομία, τα υλικά και ο τρόπος που ανακυκλώνονται,....

Με 20 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε  χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα:  1. Συζήτηση λήψη απόφασης επί αιτήματος συλλόγων Γονέων 1ου και 2ου Γυμνασίου Ξυλοκάστρου σχετικά με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για την Υλοποίηση στα Γυμνάσια Θεματικής Εβδομάδας και του άξονα Έμφυλες Ταυτότητες.

«Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ανακοινώνει ότι, από την 6η Μαρτίου 2017 έως και την 8η Σεπτεμβρίου 2017, υπάρχει στη διάθεση των δημοτών Γεωπόνος Π.Ε. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2743360256»

Την Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Κορινθίας, θα παρουσιαστεί στην Κόρινθο, το νέο βιβλίο  «Οράματα και Χίμαιρες», διαδρομές ενός Διπλωμάτη του πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρου Μαλλιά. Ένα βιβλίο αυτοβιογραφικό, μέσα από το οποίο διακρίνεται έντονα η ικανότητα σύνθεσης και κριτικής ανάλυσης του συγγραφέα καθώς και το θάρρος της γνώμης και η παρρησία της ψυχής που το διακρίνει και τον ξεχωρίζει. Αρετές οι οποίες τον υποχρεώνουν να «απολογηθεί» ενώπιον της νέας γενιάς για τις αστοχίες και τις παραλείψεις της δικής του. Όχι καλοπιάνοντας τους νέους με λόγους βαρύγδουπους και θωπευτικούς αλλά φέρνοντάς τους ενώπιον των μεγάλων προκλήσεων της σύγχρονης εποχής.

Την Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο Θέατρο ‘Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, η Κουκλοθεατρική ομάδα του ΚΑΠΗ του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στο πλαίσιο της ημέρα Κουκλοθέατρου, παρουσιάζει, «Το Μόνον της Ζωής του Ταξίδι» του Γεωργίου Βιζυηνού. Ένα ταξίδι για μικρούς και μεγάλους, από 5 έως 95 ετών  

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης δημοτών, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου, θα παρατείνει τη διεξαγωγή δωρεάν διαγνωστικών καρδιολογικών εξετάσεων το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 και την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, με ώρα έναρξης 8.30 π.μ. στο ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ. Τηλ. επικοινωνίας: 6976 414 224 (κα Βλαστάρη Ρούλα)

Το Σάββατο στις 8μιση το βράδυ, ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Περιγιαλίου-Σταυρούλα Γιαννακοπούλου”, διοργανώνει στο "ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ", ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ.  " «Εδώ λοιπόν στον ιερό χώρο της πολιτιστικής δημιουργίας, η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ο ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ και ο συνθέτης ΚΩΣΤΗΣ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ (στο πιάνο), θα μας παρουσιάσουν μια συναυλία αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίηση, τιμής ένεκεν στους μεγάλους μας ποιητές και συνθέτες που άφησαν το στίγμα τους στη ψυχή μας καθώς και στη πνευματική μας κληρονομιά.» Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα των: ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΛΥΤΗ, ΜΑΡΙΑΣ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ, ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΒΑΦΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ, ΤΑΣΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ, ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ, ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ, ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ και ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ. Τηλ. για κρατήσεις θέσεων 2741086330 - 6977408956

Έκθεση ζωγραφικής με πίνακες του ποιητή Αργύρη Χιόνη έως τις 24 Μαρτίου. Η συγκεκριμένη έκθεση ζωγραφικής, με επιλεγμένους πίνακες του ποιητή Αργύρη Χιόνη, αναδεικνύει την παράλληλη, και ελάχιστα γνωστή, ενασχόλησή του με τον χρωστήρα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Μαρτίου στις Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό), τηλ.210-3228839


Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη. Διπλωματικός πόλεμος  Άγκυρας, Χάγης. Η Άγγελα Μέρκελ χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ο οποίος αποκάλεσε τους Ολλανδούς, κατάλοιπο των Ναζί και Φασίστες. Στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, εναντίον της απαγόρευσης των Ολλανδικών αρχών στις εμφανίσεις Τούρκων υπουργών, θα προσφύγει η Τουρκία. Η Άγκυρα διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις  με το Άμστερνταμ, καθώς δεν επέτρεψε την επιστροφή του Ολλανδού Πρέσβη στην Τουρκία.  

Με τηλεδιασκέψεις συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης και δανειστών – τοκογλύφων, με ορίζοντα το Γιούρωγκρουπ της 20ης Μαρτίου.

Τα αντίμετρα θα ισχύσουν από το 2018 σε περίπτωση που η Ελλάδα πετύχει τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα και θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα με τα δημοσιονομικά μετρά επιβάρυνσης, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση

Την ανάγκη να ψηφιστούν τα μέτρα από αυξημένη πλειοψηφία, τονίζει ο Πάνος Σκουρλέτης

Δεν θα ψηφήσουμε κανένα μέτρο, λένε ΝΔ,   Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Εκλογές ζήτησε από το Ηράκλειο Κρήτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την άμεση και πλήρη φορολογική εναρμόνιση των συνολικών αποδοχών των βουλευτών με όσα ισχύουν για όλους τους φορολογουμένους προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Αύριο η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει 4ωρη Στάση Εργασίας 11.00 με 15.00 στην Αττική και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια. Την ίδια μέρα, στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη

Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, μεταφέρθηκαν 127 Σύριοι Πρόσφυγες, που απομακρύνθηκαν από την κατάληψη της οδού Αλκιβιάδου. 7 προσαγωγές κατά την επιχείρηση εκκένωσης της Βίλλας Ζωγράφου. 

Προφυλακιστέος ο ειδικός φρουρός που κατηγορείτε για τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί στην Καστοριά

Σχεδόν 100 μετανάστες άρχισαν απεργία πείνας σε ένα κέντρο κράτησης στην Ουγγαρία, με αίτημα να τους επιτραπεί να φύγουν από τη χώρα, γνωστοποίησε η ουγγρική υπηρεσία μετανάστευσης.

Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το «Σχέδιο Νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το νομοσχέδιο που δίνει στην κυβέρνηση και στην πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, την εξουσιοδότηση να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τουλάχιστον 1.546 παιδιά βρίσκονται ανάμεσα στους 7.700 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια στην Υεμένη, μετά από την επέμβαση της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τη UNICEF.

Νεφώσεις, με Νότιους, Δυτικούς ανέμους  2  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.   
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου