Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Τετάρτη 22-3-2017/07.30 πμ…. Με το χρυσό βραβείο, που αποτελεί την κορυφαία διάκριση των TEXSOM International Wine Awards, τιμήθηκε η Gaia Wines στην κατηγορία των κόκκινων κρασιών για το αγιωργίτικο «Κτήμα Γαίας», το οποίο παράγεται και εμφιαλώνεται στη Νεμέα, όπου βρίσκονται και οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του οινοποιείου. Αντίστοιχα, στην κατηγορία των λευκών κρασιών, το ασημένιο βραβείο έλαβαν τα προερχόμενα από τους αμπελώνες της Σαντορίνης «Θαλασσίτης» και «Ασύρτικο της Γαίας – Wild Ferment». Ο διαγωνισμός, που έλαβε χώρα στο Ντάλας του Τέξας, αποτελεί το μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού στις ΗΠΑ κι έναν από τους σημαντικότερους στον κόσμο, αφού συγκεντρώνει τους κορυφαίους Master Sommeliers και Masters of Wine απ’ όλη την Αμερική, τον Καναδά και την Ευρώπη. Συνολικά, διαρκεί τρεις μέρες, όπου περισσότεροι από 70 γευσιγνώστες αξιολογούν όλα τα κρασιά που συμμετέχουν……




Με το χρυσό βραβείο, που αποτελεί την κορυφαία διάκριση των TEXSOM International Wine Awards, τιμήθηκε η Gaia Wines στην κατηγορία των κόκκινων κρασιών για το αγιωργίτικο «Κτήμα Γαίας», το οποίο παράγεται και εμφιαλώνεται στη Νεμέα, όπου βρίσκονται και οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του οινοποιείου. Αντίστοιχα, στην κατηγορία των λευκών κρασιών, το ασημένιο βραβείο έλαβαν τα προερχόμενα από τους αμπελώνες της Σαντορίνης «Θαλασσίτης» και «Ασύρτικο της Γαίας – Wild Ferment». Ο διαγωνισμός, που έλαβε χώρα στο Ντάλας του Τέξας, αποτελεί το μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού στις ΗΠΑ κι έναν από τους σημαντικότερους στον κόσμο, αφού συγκεντρώνει τους κορυφαίους Master Sommeliers και Masters of Wine απ’ όλη την Αμερική, τον Καναδά και την Ευρώπη. Συνολικά, διαρκεί τρεις μέρες, όπου περισσότεροι από 70 γευσιγνώστες αξιολογούν όλα τα κρασιά που συμμετέχουν.

«Αντί ο κ. Τατούλης να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτει η επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη διαχείριση των απορριμμάτων,  σε ζητήματα που τον καταγγέλλουν ακόμα Δήμαρχοι και Βουλευτές του χώρου του, ακολούθησε τη γνωστή σε αυτόν τακτική των προσωπικών επιθέσεων και του αντικομμουνισμού, πιστεύοντας ότι έτσι θα καλύψει τις ενοχές του για τη στήριξη μιας διαχρονικά αντιλαϊκής και ανθυγιεινής πολιτικής, ανεξάρτητα ποια αστική κυβέρνηση είναι στο τιμόνι της εξουσίας....» Αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση η "Λαϊκή Συσπείρωση".

Σήμερα ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, θα συζητηθεί, η αίτηση υπαγωγής της  Κ/ΞΙΑΣ “ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ Α.Ε. Ο.Τ.Α. - ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. – ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΖΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ” στο άρθρο 99. επ. του Πτωχευτικού Κώδικα. Για τη θέση που θα τηρήσει ο Δήμος  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, στην αυριανή συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Κορίνθου, συνεδρίασε χθες εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου.

Με 10 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα στις  6   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», έως το μεσημέρι της Παρασκευής,  το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Πάτρα θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, μεταξύ των κόμβων Σελιανιτίκων και Ρίου. Αντίθετα, το ρεύμα κυκλοφορίας, προς Αθήνα, θα λειτουργεί κανονικά.

 «Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ανακοινώνει ότι, από την 6η Μαρτίου 2017 έως και την 8η Σεπτεμβρίου 2017, υπάρχει στη διάθεση των δημοτών Γεωπόνος Π.Ε. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2743360256»

Έκθεση ζωγραφικής με πίνακες του ποιητή Αργύρη Χιόνη έως την Παρασκευή 24 Μαρτίου. Η συγκεκριμένη έκθεση ζωγραφικής, με επιλεγμένους πίνακες του ποιητή Αργύρη Χιόνη, αναδεικνύει την παράλληλη, και ελάχιστα γνωστή, ενασχόλησή του με τον χρωστήρα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 24 Μαρτίου στις Εκδόσεις Γαβριηλίδης, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό), τηλ.210-3228839

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, στις 6.30 μ.μ., στη Συνεδριακή αίθουσα του Sikyon Coast Hotel & Resort, στο Ξυλόκαστρο, η παρουσίαση του 1ου μέρους της μελέτης με τίτλο «Στρατηγικό Πλάνο Ανάπτυξης Τουριστικού προορισμού για το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης», στα πλαίσια της προσπάθειάς του Δήμου για την ανάπτυξη του τουρισμού  και τη χάραξη στρατηγικής για την αναβάθμισή του. Η παρουσίαση του πρώτου μέρους της μελέτης,  «‘Έρευνα Πεδίου και Συγκριτική Ανάλυση Προορισμών» θα πραγματοποιηθεί από τους κ.κ. Πολύκαρπο Καρκαβίτσα, Διευθυντή Τομέα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Lever Α.Ε. (ανάδοχος μελέτης) και Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, Ειδικό Σύμβουλο


Στις Βρυξέλλες συνεχίζονται μέχρι και αύριο οι εντατικές διαβουλεύσεις, κυβέρνησης και δανειστών – τοκογλύφων με στόχο την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μέχρι το άτυπο Γιούρωγκρουπ της 7 Απριλίου. Στις Βρυξέλες μεταβαίνει και ο Γιώργος Σταθάκης

Υπέρ της επαναφοράς των Συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, τάχθηκε ο Γέρουν Ντάισεμπλουμ

Διαψεύδει το ΔΝΤ τις δηλώσεις Σαπέν, ότι ζήτησε διαβεβαιώσεις από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Το κλείσιμο της αξιολόγησης εξαρτάται από την Ελλάδα, δήλωσε ο Σόιμπλε. Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα, επιμένει η ΝΔ.

Υποκριτική και εθελόδουλη η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασαν κυβερνητικές πηγές

Μήνυμα στην Τουρκία, ότι η συνθήκη της Λωζάννης πρέπει να γίνεται απολύτως  σεβαστή, απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τις Σοφάδες Καρδίτσας

Στο Ισραήλ βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα παραστεί σήμερα το πρωί, στην τελετή παράδοσης του έργου συντήρησης, προστασίας και αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Υπεγράφη πρόγραμμα αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ για το 2017. Το Πρόγραμμα, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συμμετοχή σε κοινές αεροναυτικές ασκήσεις, καθώς και συνεκπαιδεύσεις με μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων και ειδικών δυνάμεων.

Στην Αθήνα αύριο ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών Βίλγκμαν Γκάμπριελ

Για δικαίωση κάνουν λόγο  ΝΔ και Κώστας Καραμανλής, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που αθωώνει όλους τους κατηγορουμένους στην υπόθεση Βατοπεδίου.

Ο κ. Καραμανλής μιλάει για το Βατοπέδι, όχι όμως για το διπλασιασμό των χρεών και το έλλειμμα των 35 δις, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ

Ευρωπαίους αξιωματούχους είχαν ως παραλήπτες τα 8 ύποπτα δέματα που εντοπίστηκαν στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι  

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε  τους συμπατριώτες του να ψηφίσουν υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου ως απάντηση στην «αντι-τουρκική και αντι-ισλαμική Ευρώπη».

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα πύραυλο που εξεράγει λίγο μετά την εκτόξευση, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Στρατό και το πρακτορείο Γιότο.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Νοτιοδυτικούς, Βορειοανατολικούς ανέμους  2 - 3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.      
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου