Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Πέμπτη 2-3-2017/07.30 πμ…. Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε το μεγαλύτερο ανεύρυσμα (όπως προκύπτει από την βιβλιογραφία) που έχει αναφερθεί ποτέ στον κόσμο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Η ομάδα της χειρουργικής κλινικής μαζί με τούς αναισθησιολόγους, του νοσηλευτικού προσωπικού του χειρουργείου και με την ενεργό συμμετοχή του διακεκριμένου Διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Αθηνών, κ. Γεωργίου Κούστα, MD, PhD και της ομάδας του, αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία τεραστίων διαστάσεων ανεύρυσματα στις έσω λαγόνιες αρτηρίες (στην κοιλιά). Η διάμετρος ξεπερνούσε τα 13 εκ. στην δεξιά έσω λαγόνιο αρτηρία και 10 εκ. στην αριστερά έσω λαγόνιο. Δεν έχει περιγραφεί ουδέποτε παγκόσμια, επιβίωσης ανθρώπου με τόσο μεγάλα ανευρύσματα στις ανωτέρω περιοχές. Η επέμβαση έγινε σε άτομο ηλικίας 86 ετών με άριστα αποτελέσματα……




Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε το μεγαλύτερο ανεύρυσμα (όπως προκύπτει από την βιβλιογραφία) που έχει αναφερθεί ποτέ στον κόσμο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Η ομάδα της χειρουργικής κλινικής μαζί με τούς αναισθησιολόγους, του νοσηλευτικού προσωπικού του χειρουργείου και με την ενεργό συμμετοχή του διακεκριμένου Διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Αθηνών, κ. Γεωργίου Κούστα, MD, PhD και της ομάδας του, αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία τεραστίων διαστάσεων ανεύρυσματα στις έσω λαγόνιες αρτηρίες (στην κοιλιά). Η διάμετρος ξεπερνούσε τα 13 εκ. στην δεξιά έσω λαγόνιο αρτηρία και 10 εκ. στην αριστερά έσω λαγόνιο.   Δεν έχει περιγραφεί ουδέποτε παγκόσμια, επιβίωσης ανθρώπου με τόσο μεγάλα ανευρύσματα  στις ανωτέρω περιοχές. Η επέμβαση έγινε σε άτομο ηλικίας 86 ετών με άριστα αποτελέσματα.

«Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε προσλήψεις 1.314 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων (Ημερήσιοι Φύλακες, Νυχτοφύλακες, Προσωπικό Καθαριότητας, κ.α.), με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για διάστημα επτά μηνών, προκειμένου να λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία, κυρίως με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, με διευρυμένο ωράριο. Η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού στις ανωτέρω Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. θα γίνει με εποπτεία του ΑΣΕΠ. Για την Κορινθία προβλέπονται συνολικά 40 προσλήψεις, 24 για την Κόρινθο και 16 για τη Νεμέα.

Το Σάββατο στις 6:30 το απόγευμα στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, Κολιάτσου 112 στην Κόρινθο, ο μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΣΥΝ. ΠΕ.» διοργανώνει, ομιλία/συζήτηση με τον καθηγητή αστροφυσικής Δρ. Μάνου Δανέζη με θέμα "Στο δρόμο ενός Νέου Πολιτισμού - τα Πρώτα βήματα". Θα ακολουθήσει συζήτηση. Είσοδος ελεύθερη!

Με 2 θέματα:  1.Εκλογή μελών Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.
2.Εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής & της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής,  στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει,  την Κυριακή στις  12:00 το μεσημέρι, σε ειδική Συνεδρίαση, στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Ανάλογη συνεδρίαση την Κυριακή και στο Δήμο Σικυωνίων

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 από ώρα 09:30-10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Λ. Φραντζή 2 - Ξυλόκαστρο) φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην Τ.Κ. Συκιάς, εντός του αισθητικού δάσος "Πευκιάς". Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τη διακήρυξη από το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες Σ. Παπαδημητρίου τηλ. 2743 360244). Επίσης μπορούν να λάβουν γνώση της διακήρυξης στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.xylokastro.gov.gr.
+++++++++++++


Στην εξειδίκευση μέτρων και αντιμέτρων προχωρούν πλέον κυβέρνηση και  θεσμοί – τοκογλύφοι. Στο τραπέζι των συναντήσεων θα τεθούν σήμερα  ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και ζητήματα του υπουργείου εργασίας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο οι τελικές απαιτήσεις να είναι μικρότερες από 3,6 δισ. ευρώ για το δημοσιονομικό κενό 2018 και 2019, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Απολύτως εφικτό να έχουμε τεχνική συμφωνία με τους δανειστές, μέχρι το Γιούρωγκρουπ στις 20 Μαρτίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με τον ομόλογο του της Μάλτας. Η ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το Δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο, εγκλωβισμένη στα μαθηματικά της λιτότητας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση φέρνει το 4ο μνημόνιο από το παράθυρο και η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή χθες το απόγευμα, έξω από το ξενοδοχείο που διεξάγονται οι συνομιλίες με τους δανειστές – τοκογλύφους, πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ και η ΛΑΕ

Έως το τέλος Μαρτίου στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, δήλωσε Δημήτρης Παπαδημητρίου στα εγκαίνια του 1ου γραφείο εξυπηρέτησης δανειοληπτών.

«Είμαι ο πιο δημοφιλής Ευρωπαίος πολιτικός στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου

24ωρη απεργία σήμερα των Νοσοκομειακών γιατρών, με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία. Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο εργασίας στη μια το μεσημέρι.

Από χθες σε εφαρμογή η ρύθμιση για «πάγωμα» των οφειλών μέχρι 500 ευρώ προς τη ΔΕΗ, που εξασφαλίζει έκπτωση 10% στο κόστος της ενέργειας με προϋπόθεση την εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών.

Οι ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα της 336 Μοίρας της 116ης Πτέρυγας Μάχης του Αράξου, πρώτευσαν σε τομείς της εκπαίδευσης, μεταξύ των πληρωμάτων των χωρών του ΝΑΤΟ, που διεξήχθη από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 24 Φεβρουαρίου, στην αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας χθες, στην ΑΕΠΙ στο Μαρούσι, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελία για την οικονομική διαχείριση της εταιρείας.

Ιστιοφόρο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 85 μετανάστες, εντοπίστηκε στη διάρκεια της νύχτας σε επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου. Οι μετανάστες περισυνελέγησαν με ασφάλεια από παραπλέον πλοίο και μεταφέρονται στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Δεν παραιτείται από την κούρσα για την Γαλλική Προεδρία ο Φρανσουά Φιγιόν. Στις 15 Μαρτίου θα κληθεί από τη δικαιοσύνη για να του απαγγελθούν κατηγορίες, σχετικά με την υπόθεση αργομισθίας της συζύγου του. 

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 104 ακόμη τραυματίστηκαν από δύο επιθέσεις βομβιστών–καμικάζι που έπληξαν  την πρωτεύουσα Καμπούλ, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργού Υγείας

«Έκτακτη επίσκεψη» του Έβο Μοράλες στην Κούβα, για ιατρικές εξετάσεις, δήλωσε ο υπουργός Προεδρίας της Βολιβίας Ρενέ Μαρτίνες, προσθέτοντας ότι θα υποβληθεί σε μια «συνηθισμένη εξέταση».

Τοπικές νεφώσεις,  με  ισχυρούς Δυτικούς  ανέμους  4 - 7  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.   
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου