Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Τετάρτη 1-3-2017/07.30 πμ…. Την άμεση ανάκληση της ανάρτησης των δασικών χαρτών για την αποτροπή των τεράστιων προβλημάτων που συνεπάγονται τα λάθη τους, έθεσαν σε προτεραιότητα και με απόλυτη ταύτιση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και οι εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής των Μανιατών, ενόψει της διαμαρτυρίας τους αύριο στην Κυβέρνηση, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου……




Την άμεση ανάκληση της ανάρτησης των δασικών χαρτών για την αποτροπή των τεράστιων προβλημάτων που συνεπάγονται τα λάθη τους, έθεσαν σε προτεραιότητα και με απόλυτη ταύτιση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και οι εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής των Μανιατών, ενόψει της διαμαρτυρίας τους αύριο στην Κυβέρνηση, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας, παρουσία της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου.

Εγκρίθηκε χθες, από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ο απολογισμός και ισολογισμός του έτους 2015, ενώ μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και τα θέματα:   1.- Εκλογή αιρετών αντιπροσώπων του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου μετά από παραιτήσεις. 2. Έγκριση μείωσης δημοτικών φόρων ή τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Το Σάββατο στις 6:30 το απόγευμα στο Κέντρο Νέων Κορινθίας, Κολιάτσου 112 στην Κόρινθο, ο μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΣΥΝ. ΠΕ.» διοργανώνει, ομιλία/συζήτηση με τον καθηγητή αστροφυσικής Δρ. Μάνου Δανέζη με θέμα "Στο δρόμο ενός Νέου Πολιτισμού - τα Πρώτα βήματα". Θα ακολουθήσει συζήτηση. Είσοδος ελεύθερη!

Την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 από ώρα 09:30-10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) θα διεξαχθεί στο δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Λ. Φραντζή 2 - Ξυλόκαστρο) φανερή, προφορική και πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου που βρίσκεται στην Τ.Κ. Συκιάς, εντός του αισθητικού δάσος "Πευκιάς". Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τη διακήρυξη από το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες Σ. Παπαδημητρίου τηλ. 2743 360244). Επίσης μπορούν να λάβουν γνώση της διακήρυξης στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου www.xylokastro.gov.gr.
+++++++++++++


Στο 2% του ΑΕΠ ορίστηκε -σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα- το σημείο εκκίνησης για τις διαθρωτικές κινήσεις, κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Κατά τον ίδιο παράγοντα, το ποσοστό αυτό μπορεί να μειωθεί στη συνέχεια της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα επίσης με τον συγκεκριμένο παράγοντα, «όποιος και εάν είναι ο αριθμός, ισχύει και για τα καλά και για τα κακά μέτρα».

Την αισιοδοξία ότι, έως το επόμενο Γιούρωγκρουπ κυβέρνηση και δανειστές – τοκογλύφοι θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία, εξέφρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής  για τα αποτελέσματα  της πρόσφατης συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης. Δεν προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε αλλά διαπραγματευτήκαμε πάνω σε αυτό που θεωρούμε μέρος της λύσης στη βάση των αρχών μας, τόνισε ο υπουργός οικονομικών

Ο υπουργός οικονομικών άδειασε το Μαξίμου, αφού παραδέχτηκε τη διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων και άρα τη λήψη μέτρων διαρκούς λιτότητας, ανέφερε η ΝΔ.

Πόνταραν τα πάντα στην κυβερνητική αποτυχία, σχολίασαν κυβερνητικές πηγές, καλώντας τη ΝΔ να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα.

Να δοθεί ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν κόκκινα δάνεια και να μην προχωρήσουν σε ομαδικές απολύσεις, ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους τραπεζίτες στη χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου.

«Είμαστε μία χώρα υπό κατοχή και την κατοχή αυτή την επικουρεί η κυβέρνηση. Είναι αποδεδειγμένο. Είναι ξεκάθαρο ότι το μνημόνιο είναι ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς». Με αυτό τον τρόπο περιέγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την πολιτική επικαιρότητα σε συνέντευξή της στον Ant1.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, θα έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις 13:45, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αρχίζει σήμερα η λειτουργία του πρώτου γραφείου ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών στου Ρέντη, ενώ από σήμερα θα είναι στη διάθεση των πολιτών και ο δικτυακός χώρος της ΕΓΔΙΧ (www.keyd.gov.gr)

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ σήμερα και την Παρασκευή  η Αθήνα, λόγω των δύο 24ωρων απεργιών που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι 

Ο Γιώργος Κιμούλης αναλαμβάνει πρόεδρος στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και ο Νίκος Μανωλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος.

Παράταση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή της προθεσμίας υπαγωγής στο πρόγραμμα παροχής «δεύτερης ευκαιρίας» για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τη ΔΕΗ ανακοίνωσε σήμερα η επιχείρηση

Την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών κατοικίας, αποφάσισε και για σήμερα, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις 154.027 δικαιούχων νοικοκυριών που αντιστοιχούν σε 354.640 ωφελούμενους, μέσα σ΄ ένα μήνα από την έναρξη του προγράμματος του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), δηλαδή το 50% όσων θα πάρουν το ΚΕΑ μέχρι το τέλος 2017, με βάση την εμπειρία, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας

Σε δίκη 11 άτομα για προμήθεια ελικοπτέρων τύπου απάτσι, μεταξύ αυτών  ο πρώην Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός, πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Άνδρας αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων βρέθηκε νεκρός μέσα σε ταξί τα μεσάνυχτα,  στην Κηφισιά. Ο άνδρας, ο οποίος ήταν στην θέση του οδηγού, φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στον δεξιό κρόταφο.

Αίτημα για την έκδοση των δύο Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία υπέβαλε σύμφωνα με πληροφορίες η Άγκυρα. Οι δύο Τούρκοι αξιωματικοί που φέρονται να συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου ως μέλη επίλεκτης ομάδας του στρατού, έφθασαν στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο και κρατούνται σύμφωνα με την ΕΛΑΣ σε ασφαλές σημείο.

Ασθενής σεισμός, μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 1:27 ώρα Ελλάδος, βορειοδυτικά της Μυτιλήνης.

Τουλάχιστον 150 Ιταλοί επέλεξαν να υποβληθούν σε ευθανασία στην Ελβετία το 2016, όπως ανακοίνωσαν οργανώσεις, καλώντας για τη νομιμοποίηση της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στην Ιταλία, σε ένα θέμα – εστία δημόσιας αντιπαράθεσης, που επανήλθε στο προσκήνιο μετά την ευθανασία σε κλινική της Ελβετίας που υποβλήθηκε χθες ο ντι τζέι Φαμπιάνο Αντονιάνι.

Η Αίτνα της Σικελίας, το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, «ξύπνησε» πάλι τις τελευταίες μέρες εκτοξεύοντας μεγάλες ποσότητες λάβας και δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα.

Τοπικές νεφώσεις,  με  Βορειοδυτικούς  ανέμους  4 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ.   
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου