Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Τετάρτη 8-6-2016 07.30 πμ….. Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου στηρίζει την σημερινή κινητοποίηση όλου του υγειονομικού κόσμου και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 8.30 το πρωί, στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Τα αυτοδιαχειριζόμενα Κοινωνικά Ιατρεία, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι, άνεργοι, ασφαλισμένοι, ανασφάλιστοι κάτοικοι αυτού του τόπου, είμαστε ΑΥΤΟΙ που έχουν λόγο για την υγεία και την φροντίδα της. Σεβόμενοι τον εαυτό μας και τον κάθε άνθρωπο, τις ανάγκες του, τα δικαιώματα και την προσωπική ελευθερία. Μένουμε αμετακίνητοι στον αγώνα μας για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση ΟΛΩΝ των κατοίκων της χώρας (Ελλήνων, προσφύγων, μεταναστών με ή χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα) σε όλες τις δομές του δημόσιου συστήματος της υγείας. Αναγνωρίζοντας την ΑΞΙΑ της ανθρώπινης ζωής και την υγεία ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό ανεξάρτητο από κάθε οικονομική, ασφαλιστική ή εργασιακή σχέση δεν μπορούμε παρά να αντιστεκόμαστε…




Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου στηρίζει την σημερινή κινητοποίηση όλου του υγειονομικού κόσμου και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 8.30 το πρωί, στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Τα  αυτοδιαχειριζόμενα Κοινωνικά Ιατρεία, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι, άνεργοι, ασφαλισμένοι, ανασφάλιστοι κάτοικοι αυτού του τόπου, είμαστε ΑΥΤΟΙ που έχουν λόγο για την υγεία και την φροντίδα της. Σεβόμενοι τον εαυτό μας και τον κάθε άνθρωπο, τις ανάγκες του, τα δικαιώματα και την προσωπική ελευθερία. Μένουμε αμετακίνητοι στον αγώνα μας για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση ΟΛΩΝ των κατοίκων της χώρας (Ελλήνων, προσφύγων, μεταναστών με ή χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα) σε όλες τις δομές του δημόσιου συστήματος της υγείας. Αναγνωρίζοντας την  ΑΞΙΑ της ανθρώπινης ζωής και την  υγεία ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό ανεξάρτητο από κάθε οικονομική, ασφαλιστική ή εργασιακή σχέση  δεν μπορούμε παρά να αντιστεκόμαστε

Την Κυριακή στις 10:30 π.μ. στο Δημαρχείο Κιάτου, Το Παράρτημα Κορινθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης των μαθητών Δημοτικών Σχολείων Δυτικής Κορινθίας, που διακρίθηκαν στο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Μικρός Ευκλείδης  2016: Παιχνίδι και Μαθηματικά». με ομιλήτρια την κ. Τσαμπουράκη Αγγελική εκπαιδευτικό του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου και θέμα: «Σύγχρονες τάσεις της Διδακτικής των Μαθηματικών στην Αβθμια εκπαίδευση» και στη συνέχεια θα βραβευτούν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων των Δήμων: Βέλου-Βόχας, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυωνίων.

Το Σάββατο στις 7μιση το βράδυ, στην Κεντρική αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Κιάτου, η ομάδα Θεάτρου των εφήβων της «Μηκώνης», παρουσιάζει την θεατρική παράσταση του «Μικρού Πρίγκιπα.»  "Το θέατρο ήταν μια ευκαιρία  να εκφραστούμε, να μιλήσουμε για ιδέες και συναισθήματα, να παίξουμε αλλά κυρίως να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους." Παίζουν : Σοφία Αθανασίου, Αλέξανδρος Αράπης, Μάργω Βαλιμήτη, Σύλβια Ιλίεβα, Νίκη Κουτσούκου,  Αναστασία  Λαλιώτη,  Χρήστος  Σακίρης, Αλέξανδρος  Φίλης, Βασιλική Χατζησωτηρίου και οι εκπαιδευτικοί Ελένη Δημοπούλου και Νεφέλη Καραχάλιου. Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Βιργινία Φωτεινού και η παιδική ομάδα εικαστικών της «Μηκώνης».   Επιμέλεια παρουσίασης: Ευτυχία Λιβανίου. Είσοδος ελεύθερη

40 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι 3 Βουλευτές Κορινθίας, κατέθεσαν Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών σε εργάτες της επιχείρησης «PORTO FRUIT ABEE» της Αργολιδας.

Στις 14, 15 και 16 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι   σε αίθουσα του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου Βέλου, η Εκπαίδευση Μελισσοκόμων 2016. Οι εγγραφές θα γίνονται στο ΠΓΣ Βέλου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες ή μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2742032205 για την παραλαβή της αίτησης συμμετοχής υποψηφίου εκπαιδευόμενου μελισσοκόμου.

Από  18 έως και 26 Ιουνίου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον περιβάλλων χώρο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου. Η  1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις». Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά μας περιμένουν σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ στον ιδιαίτερα προβεβλημένο «πολιτισμοχώρο» της έκθεσης, η αυθεντική πολιτιστική μας παράδοση συναντιέται με την κουλτούρα των λαών μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και  ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, ως ζωντανό κομμάτι ενός πολιτισμού που ενώνει. Η Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Tο «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ» διοργανώνει το 1ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 25 & 26 Ιουνίου στην Κόρινθο. Η γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση και πώληση προϊόντων, παρουσιάσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρακτικά εργαστήρια. Παράλληλα θα πλαισιώνεται από μουσικά και θεατρικά δρώμενα και δραστηριότητες για παιδιά. Στη γιορτή θα μπορούν να συμμετέχουν: -Αγρότες που χρησιμοποιούν αειφορικές καλλιεργητικές πρακτικές. -Μεταποιητές αγροτικών προϊόντων που χρησιμοποιούν ήπιες μεθόδους κατεργασίας. -Χειροτέχνες που κατασκευάζουν αντικείμενα επεξεργαζόμενοι φυσικά υλικά.-Συλλογικότητες που ασχολούνται με ζητήματα οικολογικού περιεχομένου. -Συλλογικότητες, Ομάδες Εθελοντών και Αλληλέγγυα εγχειρήματα. Δήλωση συμμετοχής: στο email allotropon@gmail.com ή στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 μέχρι και την Τρίτη 14/06. Χώρος διεξαγωγής: τέρμα Κολιάτσου, Κόρινθος . Πληροφορίες  τηλ. 2741 5 50722



Τελείωσε το διήμερο θρίλερ για το  (ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ) Ελληνικό, καθώς «έπεσαν» οι υπογραφές  μεταξύ κυβέρνησης και Lamda Development στο σύμφωνο κατανόησης (MoU). Η συμφωνία προβλέπει συνολικές επενδύσεις 5,5 δισ. ευρώ σε διάστημα μικρότερο από αυτό που είχαν συμφωνήσει αρχικά οι δύο πλευρές. Από αυτό το ποσό, τα 915 εκατ. ευρώ αφορούν στο εφάπαξ τίμημα. (Καταξοδεύτηκαν)

Η πολυπόθητη για την κυβέρνηση ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα οδηγήσει στην άμεση εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. περνά από το EuroWorking Group αύριο όπου και αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» από τους δανειστές μετά και την ολοκλήρωση των τελευταίων προαπαιτούμενων.

Ως «άλμα, όχι βήμα, στο μνημονιακό κατήφορο» της κυβέρνησης χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης για την έκταση στο Ελληνικό, ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τους αναδόχους για την επένδυση. Η ΛΑΕ κάνει λόγο για «ξεπούλημα» και σημειώνει ότι «η υπογραφή της κυβέρνησης ακυρώνει μια ακόμη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ίδιου του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος επανειλημμένα, και με επιτόπιες παρουσίες του, είχε δηλώσει πως θα υπερασπιστεί αυτό τον χώρο».

«Αποπροσανατολιστική» προκειμένου «να μην βλέπει ο λαός αυτά που πληρώνει σήμερα και αυτά που έρχονται το φθινόπωρο», χαρακτήρισε τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο νέος Αναπτυξιακός νόμος είναι φτιαγμένος για τις μικρές επιχειρήσεις , ξεκαθάρισε ο Γιώργος Σταθάκης.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να επαναπαυόμαστε στις δάφνες των προγόνων μας, πρέπει να κτίσουμε το δικό μας μέλλον, ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εγκαινιάζοντας το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.

Σχέδιο δράσης από την Κομισιόν για τη διευκόλυνση της νόμιμης εισόδου, εγκατάστασης και απασχόλησης Προσφύγων στην ΕΕ

Στη Βουλή η δικογραφία για άρση η μη της ασυλίας των Βουλευτών της ΧΑ Λαγού και Μήχου.

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα τα νοσοκομεία  λόγο της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων. Σε επίσχεση εργασίας και οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

24ωρη απεργία πραγματοποιούν και οι Δάσκαλοι. Στις 12 και μισή συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Στάση εργασίας 12 το μεσημέρι  με 4 το απόγευμα σε ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικό και Τραμ.

Στην αίθουσα τελετών του εφετείου Αθηνών θα συνεχιστεί η δίκη των μελών της ΧΑ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στη δικαιοσύνη έχει προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας κατά εταιρείας που αντιποιείται την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος.

Για κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων στη διάρκεια του Γιούρο, προειδοποιεί η Βρετανία.

Στην Ιταλία εξουδετερώθηκε βόμβα που έφτασε μέσω ταχυδρομείου στην Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων.

Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά αστυνομικοί, σκοτώθηκαν  σε επίθεση που διαπράχθηκε με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εναντίον ενός λεωφορείου της αστυνομίας σε μια ιστορική συνοικία της Κωνσταντινούπολης, ενέργεια την οποία ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέδωσε στους Κούρδους αυτονομιστές. Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησε η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης,

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν, όταν αυτοκίνητο εξερράγη στην ιερή για τους σιίτες μουσουλμάνους πόλη του Ιράκ Κερμπάλα, νοτίως της Βαγδάτης.

Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν, ενώ περισσότεροι από 12 τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων σπουδαστών με την αστυνομία στην πρωτεύουσα της Παπούα Νέας Γουινέας, Πόρτ Μόρεσμπι. Κατά τα επεισόδια σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών ενώ υπήρξαν και λεηλασίες καταστημάτων.

Τοπικές  νεφώσεις,  με  Βορειοανατολικούς  ανέμους  3 - 4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου