Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Δευτέρα 27-6-2016 07.30 πμ….. Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μπαλάφα, και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, θα βρίσκεται σήμερα το πρωί στην Τρίπολη, προκειμένου αρχικά να συναντηθούν στα γραφεία της Περιφέρειας με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, και τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα, όπου θα ενημερωθούν για το μέγεθος και την έκταση των καταστροφών που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία, που έπληξε την Μεγαλόπολη, την Τρίπολη και χωριά του δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Ο υφυπουργός θα προεδρεύσει σύσκεψης για να καθοριστούν οι διαδικασίες παροχής βοήθειας στους πληγέντες και ακολούθως θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές…..


Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννη Μπαλάφα, και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, θα βρίσκεται σήμερα το πρωί στην Τρίπολη, προκειμένου αρχικά να συναντηθούν στα γραφεία της Περιφέρειας με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, και τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα, όπου θα ενημερωθούν για το μέγεθος και την έκταση των καταστροφών που σημειώθηκαν από την κακοκαιρία, που έπληξε την Μεγαλόπολη, την Τρίπολη και χωριά του δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Ο υφυπουργός θα προεδρεύσει σύσκεψης για να καθοριστούν οι διαδικασίες παροχής βοήθειας στους πληγέντες και ακολούθως θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Με 20 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  την Τετάρτη  στις  8   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα,  1.   Λήψη απόφασης περί αποκλεισμού  από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες των οδών Κ.Καραμανλή & Σ.Παπαγεωργίου κατά τις βραδινές ώρες  των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου & Σεπτεμβρίου.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και όλος ο αγροτικός κόσμος της Κορινθίας συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των γεωπόνων εκτιμητών του ΕΛΓΑ που απέχουν από την εργασία τους. Σημειωτέον ότι οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ στους Δήμους όλης της χώρας παραμένουν απλήρωτοι από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Ο Εμπορικός και Προμηθευτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου '' Ο Ερμής '' , με την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  διοργανώνει,  το  Σάββατο 9 Ιουλίου στις 6:30 το απόγευμα, τον 2ο Λαικό Αγώνα Δρόμου με την ονομασία  '' 2ος Γύρος Ξυλοκάστρου ''    Η διαδρομή του αγώνα είναι 12 km , 6km & 2,5km. Η διαδρομή είναι επίπεδη χωρίς υψομετρικές  διαφορές, συνδυάζοντας 4,3 km άσφαλτο και 1.7km χωμάτινο δρόμο εντός του αισθητικού δάσους Πευκιά. Τα 12 km θα γίνουν με 2 στροφές της παραπάνω διαδρομής. Ανώτατο όριο συμμετοχής Δρομέων :  πεντακόσιοι ( 500) δρομείς όλων των κατηγοριών. Η συμμετοχή όλων των αθλητών στον αγώνα έχει κόστος  8 ευρώ. Για την κατηγορία των 2.5 km για τους μικρούς μας φίλους η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 6/7/2016
+++++++++++++



Απρόθυμη για άμεση αποχώρηση από την ΕΕ η Βρετανία, παρά τις Ευρωπαϊκές πιέσεις που ασκούνται.

Έκτακτη διάσκεψη σήμερα στο Βερολίνο μεταξύ των ηγετών Γερμανίας,  Γαλλίας, Ιταλίας και του Ντόναλντ Τούσκ.  Παρίσι και Βερολίνο οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες, τόνισε ο Φρανσουά Ολάντ  

Σε Λονδίνο και Βρυξέλες σήμερα ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών  Τζόν Κέρι

Το Κοινοβούλιο της Σκοτίας εξετάζει το ενδεχόμενο να μπλοκάρει τη νομοθεσία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, Στέφαν Λεβέν, είχε ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συζήτησης των εξελίξεων  μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος

Στη Βαρσοβία σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς, σε γεύμα εργασίας των ΥΠΕΞ της ΕΕ, για το Brexit

Επικοινωνία Τσίπρα Λεβέντη. Συμφωνήθηκε η αμοιβαία υποστήριξη με άμεσες πρωτοβουλίες για μια νέα κοινωνική Ευρώπη.

Στα μέσα Οκτωβρίου το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως απόφαση χθες η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.  

Με επίκεντρο την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε τηλεφωνικές επαφές με τους ομολόγους του της Κύπρου,  της Βουλγαρίας,  και της Ιταλίας.

Σχεδόν μπροστά σε μία ίδια κατάσταση με εκείνη που ξημέρωσε την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης του Δεκεμβρίου φαίνεται να παραμένει η Ισπανία. Νικητής ο Ραχόι στις Ισπανικές εκλογές, «ψυχρολουσία» για τους Unidos Podemos - Μεγάλοι χαμένοι τα exit polls. Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα,  διαψεύστηκαν τα exit polls καθώς το Λαϊκό Κόμμα έχει 33,02% (137 έδρες), δεύτεροι είναι οι Σοσιαλιστές με 22,68% (85 έδρες), τρίτοι οι Unidos Podemos με 21,11% (71 έδρες) και τέταρτοι οι Ciudadanos με 13,04% (32 έδρες).

Σε 2 μεγάλα μέτωπα μαίνεται  η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε σε πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας. Έχει ήδη καταστρέψει παρθένο πευκοδάσος σε μεγάλη έκταση

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε χωριό ανατολικά του Λιβάνου. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Κάα, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία.

Το Ισραήλ και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεών τους έπειτα από έξι χρόνια κρίσης, η οποία προκλήθηκε από την αιματηρή επιδρομή ισραηλινών κομάντος σε τουρκικό πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι, μετέβη χθες στη Φαλούτζα, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις απελευθέρωσαν λίγες ώρες νωρίτερα από τους τζιχαντιστές και κάλεσε τους πολίτες «να γιορτάσουν τη νίκη».

Αίθριος καιρός, με Δυτικούς, Βορειοδυτικούς ανέμους  2 - 3  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου