Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Πέμπτη 23-6-2016 07.30 πμ….. Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές Αθλητικές εκδηλώσεις στο Ξυλόκαστρο. Από αύριο έως και την Κυριακή, στο Κεντρικό Γήπεδο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου και στο Γήπεδο «Σφυρή – Καραντάσου» το “Master Circuit Πανελλήνιου Πρωταθλήματος 2016 Beach Volley” (Ανδρών – Γυναικών)….





Συνεχίζεται έως και την Κυριακή  στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον περιβάλλων χώρο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου. Η  1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις». Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά μας περιμένουν σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ στον ιδιαίτερα προβεβλημένο «πολιτισμοχώρο» της έκθεσης, η αυθεντική πολιτιστική μας παράδοση συναντιέται με την κουλτούρα των λαών μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και  ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, ως ζωντανό κομμάτι ενός πολιτισμού που ενώνει. Η Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Το «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ» διοργανώνει το 1ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ  αύριο και την Κυριακή  στην Κόρινθο. Η γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση και πώληση προϊόντων, παρουσιάσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρακτικά εργαστήρια. Παράλληλα θα πλαισιώνεται από μουσικά και θεατρικά δρώμενα και δραστηριότητες για παιδιά. Στη γιορτή θα μπορούν να συμμετέχουν: -Αγρότες που χρησιμοποιούν αειφορικές καλλιεργητικές πρακτικές. -Μεταποιητές αγροτικών προϊόντων που χρησιμοποιούν ήπιες μεθόδους κατεργασίας. -Χειροτέχνες που κατασκευάζουν αντικείμενα επεξεργαζόμενοι φυσικά υλικά.-Συλλογικότητες που ασχολούνται με ζητήματα οικολογικού περιεχομένου. -Συλλογικότητες, Ομάδες Εθελοντών και Αλληλέγγυα εγχειρήματα. Χώρος διεξαγωγής: τέρμα Κολιάτσου, Κόρινθος. Πληροφορίες  τηλ. 2741 5 50722

O Ναυτικός Όμιλος Κιάτου διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι, για 8η συνεχή χρονιά, σεμινάρια κολύμβησης για μικρούς και μεγάλους. Στόχος είναι να μπορούμε όλοι να χαρούμε τη θάλασσα με ασφάλεια. Τα προγράμματα ξεκίνησαν. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Ν.Ο. Κιάτου (Γ. Γιαννοπούλου 1 – περιοχή «Σφαγεία» Κιάτο) από Δευτέρα έως Πέμπτη και ώρες 6.30΄ έως 9.00΄ το απόγευμα. Τηλ. 27420-26105,  Fax :27420-26546, e-mail: info@nokiatou.gr

Ο Εμπορικός και Προμηθευτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου '' Ο Ερμής '' , με την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  διοργανώνει,  το  Σάββατο 9 Ιουλίου στις 6:30 το απόγευμα, τον 2ο Λαικό Αγώνα Δρόμου με την ονομασία  '' 2ος Γύρος Ξυλοκάστρου ''    Η διαδρομή του αγώνα είναι 12 km , 6km & 2,5km. Η διαδρομή είναι επίπεδη χωρίς υψομετρικές  διαφορές, συνδυάζοντας 4,3 km άσφαλτο και 1.7km χωμάτινο δρόμο εντός του αισθητικού δάσους Πευκιά. Τα 12 km θα γίνουν με 2 στροφές της παραπάνω διαδρομής. Ανώτατο όριο συμμετοχής Δρομέων :  πεντακόσιοι ( 500) δρομείς όλων των κατηγοριών. Η συμμετοχή όλων των αθλητών στον αγώνα έχει κόστος  8 ευρώ. Για την κατηγορία των 2.5 km για τους μικρούς μας φίλους η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 6/7/2016


Με μια μίνι δημοσκόπηση για τους Times ξεκίνησε η τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του YouGov, 41% των Βρετανών τάσσονται υπέρ της παραμονής, έναντι 40% που επιθυμούν την έξοδο, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 17%.

Με τους Δημήτρη Κουτσούμπα, Φώφη Γεννηματά και Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας για αναθεώρηση του Συντάγματος και εκλογικό νόμο, αύριο οι συναντήσεις με Σταύρο Θεοδωράκη και Βασίλη Λεβέντη.

Αλλάζει το κλίμα στην Ελληνική οικονομία. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να ξανακάνει δεκτά τα Ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο.

Να μετατραπεί ο Ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης από κείμενο αντιστάσεων σε κείμενο δράσεων, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μετέφερε την Ακροδεξιά στο πολιτικό προσκήνιο.

Απαιτείται σημαντική ελάφρυνση   του χρέους που δεν είναι βιώσιμο, τόνισε η Ντέλια   Βελκουλέσκου, μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ.

Χρέος της ΝΔ είναι να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στη μετά-λαϊκισμό εποχή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα του ιδίου συνεδρίου.

Μήνυμα ενότητας του ΠΑΣΟΚ από τη Φώφη Γεννηματά στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για τα 20 χρόνια  από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στάση εργασίας σήμερα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, λόγο της Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων.

Νέα 48ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Λιμανιών Ελλάδας και των εργαζομένων στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης που ζητούν τη διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ακόμη και λουκέτα σε όσους δεν εκδίδουν συστηματικά αποδείξεις, προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, μετά την έκρηξη της φοροδιαφυγής που   παρατηρείτε στα μεγάλα τουριστικά νησιά.

Σε ιστορική συμφωνία για οριστική, αμοιβαία κατάπαυση του πυρός, κατέληξαν  η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την υπογραφή μιας συμφωνίας ειρήνης, έπειτα από 50 και πλέον χρόνια εμπόλεμης κατάστασης.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει σήμερα, για να συζητήσει για τις νέες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, κατόπιν αιτήματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ιαπωνίας

Αίθριος καιρός,   με  Βόρειους,  Βορειοανατολικούς ανέμους  2 - 4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου