Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Παρασκευή 24-6-2016 07.30 πμ….. Έως και την Κυριακή στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον περιβάλλων χώρο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου. Η 1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις». Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά μας περιμένουν σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ στον ιδιαίτερα προβεβλημένο «πολιτισμοχώρο» της έκθεσης, η αυθεντική πολιτιστική μας παράδοση συναντιέται με την κουλτούρα των λαών μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, ως ζωντανό κομμάτι ενός πολιτισμού που ενώνει. Η Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας….


Έως και την Κυριακή  στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον περιβάλλων χώρο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου. Η  1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις». Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά μας περιμένουν σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ στον ιδιαίτερα προβεβλημένο «πολιτισμοχώρο» της έκθεσης, η αυθεντική πολιτιστική μας παράδοση συναντιέται με την κουλτούρα των λαών μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και  ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, ως ζωντανό κομμάτι ενός πολιτισμού που ενώνει. Η Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας


Ένταση προκλήθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, όταν ο επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα με το φορολογικό έλεγχο που διεξάγεται στην τεχνική ανώνυμη εταιρεία που έχει αναλάβει και εκτελεί έργα της Περιφέρειας ενώ πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε αυτήν είναι ο αδελφός του περιφερειάρχη.  Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νίκος Πατσαρίνος ζήτησε να συζητηθεί το θέμα των έργων της εταιρίας και υπογράμμισε ότι «το θέμα με την συγκεκριμένη εταιρία προσβάλλει το περιφερειακό συμβούλιο», ενώ η κόντρα που δημιουργήθηκε με τους συμβούλους της πλειοψηφίας ήταν μεγάλη. Όταν κόπασε ο θόρυβος, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης πήρε τον λόγο και ανέφερε ότι «χτυπάνε λάθος πόρτα όσοι έχουν κύριο στόχο να πλήξουν την Περιφερειακή αρχή και εμένα προσωπικά».

Το ζήτημα της αποκατάστασης των πληγέντων αμπελουργών από τον καύσωνα που πλήττει τη χώρα, έφερε στη Βουλή με ερώτηση του ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας με ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά να μάθει τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο προκειμένου να αποκαταστήσει τους αμπελουργούς που επλήγησαν, ενώ αναδεικνύει και το ζήτημα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στους ελέγχους του ΕΛΓΑ.

Το «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ» διοργανώνει το 1ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ  αύριο και την Κυριακή  στην Κόρινθο. Η γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση και πώληση προϊόντων, παρουσιάσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρακτικά εργαστήρια. Παράλληλα θα πλαισιώνεται από μουσικά και θεατρικά δρώμενα και δραστηριότητες για παιδιά. Στη γιορτή θα μπορούν να συμμετέχουν: -Αγρότες που χρησιμοποιούν αειφορικές καλλιεργητικές πρακτικές. -Μεταποιητές αγροτικών προϊόντων που χρησιμοποιούν ήπιες μεθόδους κατεργασίας. -Χειροτέχνες που κατασκευάζουν αντικείμενα επεξεργαζόμενοι φυσικά υλικά.-Συλλογικότητες που ασχολούνται με ζητήματα οικολογικού περιεχομένου. -Συλλογικότητες, Ομάδες Εθελοντών και Αλληλέγγυα εγχειρήματα. Χώρος διεξαγωγής: τέρμα Κολιάτσου, Κόρινθος. Πληροφορίες  τηλ. 2741 5 50722

H Πάολα Ρεβενιώτη και η κινηματογραφική ομάδα Paola Team Documentaries παρουσιάζουν το πρώτο τους μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα τα καλιαρντά, την κρυφή γλώσσα των ομοφυλόφιλων της Ελλάδας, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τη δεκαετία του '40 μέχρι την αρχή της μεταπολίτευσης. Η ίδια η Πάολα πρόλαβε τη χρήση αυτής της ιδιότυπης γλώσσας στη δύση της, κατά τη δεκαετία του '80, στον κήπο του Ζαππείου, στην πιάτσα, αλλά και στην επαρχία. Η προβολή του ντοκιμαντέρ "Καλιαρντά" θα γίνει την Κυριακή 26/6 στις 9μμ στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο "σβούρα" (Σίνα 37, Κόρινθος), με ελεύθερη είσοδο, και θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτιδα.

Ο Εμπορικός και Προμηθευτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου '' Ο Ερμής '' , με την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  διοργανώνει,  το  Σάββατο 9 Ιουλίου στις 6:30 το απόγευμα, τον 2ο Λαικό Αγώνα Δρόμου με την ονομασία  '' 2ος Γύρος Ξυλοκάστρου ''    Η διαδρομή του αγώνα είναι 12 km , 6km & 2,5km. Η διαδρομή είναι επίπεδη χωρίς υψομετρικές  διαφορές, συνδυάζοντας 4,3 km άσφαλτο και 1.7km χωμάτινο δρόμο εντός του αισθητικού δάσους Πευκιά. Τα 12 km θα γίνουν με 2 στροφές της παραπάνω διαδρομής. Ανώτατο όριο συμμετοχής Δρομέων :  πεντακόσιοι ( 500) δρομείς όλων των κατηγοριών. Η συμμετοχή όλων των αθλητών στον αγώνα έχει κόστος  8 ευρώ. Για την κατηγορία των 2.5 km για τους μικρούς μας φίλους η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 6/7/2016
+++++++++++++

Τη μάχη του δημοψηφίσματος δείχνει να κερδίζει το Brexit. Με Το 51,6% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή `Ένωση και το 48,4% υπέρ της παραμονής σε αυτήν, βάσει των αποτελεσμάτων από τις 277 από τις 382 εκλογικές περιφέρειες και ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας,

Ραγδαίες εξελίξεις σε Μεγάλη Βρετανία και ΕΕ και αναταραχή στις αγορές. Η στερλίνα σημειώνει πτώση 8% έναντι του δολαρίου συμπαρασύροντας και το ευρώ

Για νίκη των «πραγματικών ανθρώπων» ενάντια στις πολυεθνικές, τις τράπεζες, καθώς και σε όσους «εξαπατούσαν» έκανε λόγο ο δεξιός ευρωσκεπτικιστής ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, προεξοφλώντας νίκη του Brexit.

Το Εργατικό κόμμα εργάζεται πλέον βάση της εκτίμησης ότι το Brexit θα υπερισχύσει, δήλωσε πηγή του κόμματος

Η Ελληνική οικονομία εισέρχεται σε περίοδο σταθερότητας  και ανάκαμψης, βγαίνει από την εκκρεμότητα και προχώρα δυναμικά στην ανάπτυξη του χαμένου χρόνου που άφησε η βαθειά κρίση, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Συνέδριο του Εκόνομιστ

Συνεχίζονται οι επαφές του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο. Μητσοτάκης, Κουτσούμπας και Γεννηματά διαφώνησαν, σήμερα τα ραντεβού με Λεβέντη και Θεοδωράκη.

Ξεκινούν σήμερα  και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο ΣΕΦ, οι εργασίες της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας. Η έναρξη της συνδιάσκεψης θα γίνει στις 3 μ.μ., με χαιρετισμούς από κόμματα και οργανώσεις του αντιμνημονιακού τόξου.

Τη σύσταση διακομματικής υποεπιτροπής που θα συζητήσει για την απομείωση του χρέους  με τεχνικούς και πολιτικούς όρους, αποφάσισε η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά θα είναι ιδιαίτερα σκληρή, δήλωσε ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος

Σήμερα ενεργοποιείτε για 12η φορά η κάρτα Αλληλεγγύης.  Τετράμηνη παράταση των κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχιας προβλέπει  τροπολογία του υπουργείου εργασίας.

Από σήμερα οι αιτήσεις για εργασία στις Προσφυγικές δομές.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης με νέα 48ωρη απεργία, αποφάσισαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) αργά χθες το βράδυ.

Τρία άτομα σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν σε μια ανταλλαγή πυρών στο τουριστικό θέρετρο Αγία Νάπα της Κύπρου χθες, ανακοίνωσε η αστυνομία, σε ένα επεισόδιο που πιθανόν σχετίζεται με τοπικές συμμορίες

Στη διάσωση περίπου 4.500 μετανάστες χθες στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια 40 επιχειρήσεων, προχώρησε το λιμενικό σώμα της Ιταλίας, ενώ βρέθηκε και η σορός μιας γυναίκας.

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι συμμετείχαν στις νέες διαδηλώσεις εναντίον της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης της εργασιακής νομοθεσίας, οι οποίες διεξήχθησαν σε κλίμα ηρεμίας.

Ένας οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του και δύο αξιωματικοί τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε σταθμό της χωροφυλακής, στην επαρχία Μαρντίν της ανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Tουλάχιστον 78 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 500 τραυματίστηκαν  στην ανατολική Κίνα την οποία σάρωσαν ένας ανεμοστρόβιλος, κατακλυσμιαίες βροχές και χαλάζι με αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, οχήματα να ανατραπούν και στέγες να ξηλωθούν στην επαρχία Τζιανγκσού.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και η οργάνωση  FARC  υπέγραψαν  στην Αβάνα την ιστορική συμφωνία που προβλέπει μια οριστική κατάπαυσης του πυρός, καθώς και τον αφοπλισμό των ανταρτών των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, δίνοντας τέλος σε συγκρούσεις πέντε δεκαετιών.

Αίθριος καιρός,   με    Βορειοανατολικούς ανέμους  3 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου