Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Τετάρτη 29-6-2016 07.30 πμ….. Με 20 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 8 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα, 1. Λήψη απόφασης περί αποκλεισμού από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες των οδών Κ.Καραμανλή & Σ.Παπαγεωργίου κατά τις βραδινές ώρες των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου & Σεπτεμβρίου……




Με 20 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  σήμερα στις  8   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα,  1.   Λήψη απόφασης περί αποκλεισμού  από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες των οδών Κ.Καραμανλή & Σ.Παπαγεωργίου κατά τις βραδινές ώρες  των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου & Σεπτεμβρίου.

Το Σάββατο στις 7  το απόγευμα στον Πύργο Κορινθίας, στην πλατεία του χωριού,  η καθιερωμένη “ΓΙΟΡΤΗ  ΚΕΡΑΣΙΟΥ” που διοργανώνει ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος “ΠΥΡΓΟΣ” και ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Μετά τις ομιλίες των Γεωπόνων Βλάση Γεργόπουλου και Πέτρου Ορφανού, θα ακολουθήσει, Γλέντι με Ζωντανή Μουσική

Ο Εμπορικός και Προμηθευτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου '' Ο Ερμής '' , με την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  διοργανώνει,  το  Σάββατο 9 Ιουλίου στις 6:30 το απόγευμα, τον 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου με την ονομασία  '' 2ος Γύρος Ξυλοκάστρου ''    Η διαδρομή του αγώνα είναι 12 km , 6km & 2,5km. Η διαδρομή είναι επίπεδη χωρίς υψομετρικές  διαφορές, συνδυάζοντας 4,3 km άσφαλτο και 1.7km χωμάτινο δρόμο εντός του αισθητικού δάσους Πευκιά. Τα 12 km θα γίνουν με 2 στροφές της παραπάνω διαδρομής. Ανώτατο όριο συμμετοχής Δρομέων :  πεντακόσιοι (500) δρομείς όλων των κατηγοριών. Η συμμετοχή όλων των αθλητών στον αγώνα έχει κόστος  8 ευρώ. Για την κατηγορία των 2.5 km για τους μικρούς μας φίλους η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 6/7/2016
+++++++++++++


Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη  με τουλάχιστον 36 νεκρούς και 147 τραυματίες. 3 καμικάζι ανατινάχτηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Οι ενδείξεις δείχνουν ότι η επίθεση έγινε από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Ευθύνες στις χώρες της δύσης καταλογίζει ο Ταγίπ Ερντογάν.  Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα καταδίκασαν οι ΗΠΑ, η Γερμάνια και η Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα το δείπνο των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ δίχως την συμμετοχή της Μ. Βρετανίας, ενώ σκληρός παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ να κάνει λόγο για τήρηση των κανόνων. Η Σύνοδος συνεχίζεται σήμερα άτυπα  χωρίς της συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας.

Ξεκάθαρος ότι δεν θα είναι εκείνος που θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 το οποίο θα οδηγήσει οριστικά τη Βρετανία έξω από την ΕΕ, εμφανίστηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

«Σοκ ιστορικών διαστάσεων» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και το Brexit ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο δείπνο των ηγετών, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Δήλωση για το Brexit με την οποία η Ε.Ε. θα εκφράζει την ενότητα και αποφασιστικότητά της, καθώς επίσης και την ελπίδα να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατόν, αναμένεται να εκδώσουν σήμερα το μεσημέρι  οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες.

Μεγάλες καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, προκάλεσε η χαλαζόπτωση στους Νομούς Τρικάλων και Φθιώτιδας

Σήμερα το πρωί στις 11 εισάγεται  ως κατεπείγον, προς επεξεργασία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας ΟΛΠ και Cosco και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, κατέθεσε στο πρωτοδικείο η εταιρεία της Αλυσίδας των Σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος.

3ωρες στάσεις εργασίας έως και αύριο σε Προαστιακό και ΟΣΕ.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί από τις 22:00 χθες η πυρκαγιά, που κατέκαιε εδώ και τέσσερις ημέρες τα Δερβενοχώρια. Στη θετική εξέλιξη, συνέβαλε καθοριστικά η δυνατή νεροποντή που είχε πέσει νωρίτερα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ- Ταγίπ Ερντογάν θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από πρωτοβουλία του Κρεμλίνου.

Τοπικές  νεφώσεις,  με  Βορειοανατολικούς, Δυτικούς  ανέμους  2 - 4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου