Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Δευτέρα -6-2016 07.30 πμ….. Απαισιόδοξος, στο να βρεθεί λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, δηλώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος. Μοιρασμένοι οι Δήμαρχοι και οι προτεινόμενες λύσεις όλες κοστίζουν χρήματα, μέχρι να υπάρξει η οριστική λύση θα περάσει χρόνος και τα πρόστιμα θα πέφτουν. Όσο χια τη χρησιμοποίηση του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος να δεχτεί το Ξυλόκαστρο σκουπίδια πέραν του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και μερίδα του Δήμου Σικυωνίων που αντιστοιχούν στον Φενεό. Θα αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προσθέτει, μετά και την πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα….




Απαισιόδοξος, στο  να βρεθεί λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, δηλώνει μεταξύ άλλων  ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος. Μοιρασμένοι οι Δήμαρχοι και οι προτεινόμενες λύσεις όλες κοστίζουν χρήματα,  μέχρι να υπάρξει η οριστική λύση θα περάσει χρόνος και τα πρόστιμα θα πέφτουν. Όσο χια τη χρησιμοποίηση του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος να δεχτεί το Ξυλόκαστρο σκουπίδια πέραν του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και μερίδα του Δήμου Σικυωνίων που αντιστοιχούν στον Φενεό. Θα αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, προσθέτει, μετά και την πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα.

Από  18 έως και 26 Ιουνίου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον περιβάλλων χώρο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου. Η  1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις». Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά μας περιμένουν σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ στον ιδιαίτερα προβεβλημένο «πολιτισμοχώρο» της έκθεσης, η αυθεντική πολιτιστική μας παράδοση συναντιέται με την κουλτούρα των λαών μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και  ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, ως ζωντανό κομμάτι ενός πολιτισμού που ενώνει. Η Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας


Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης σηματοδοτεί το σημερινό Γιουρωγόρκιν Γκρουπ. Θα γίνει αποτίμηση στην πρόοδο μετά και την ψήφιση των τελευταίων τροπολογιών

Τα επόμενα βήματα εξετάζει η κυβέρνηση. Στόχος η στροφή στη δίκαιη ανάπτυξη. Στο δρόμο για τη Βουλή μια σειρά νομοσχέδια.

Έχουμε μπει σε βάση σχετικής σταθεροποίησης και πλέον μπορούμε να σχεδιάσουμε σε ευρύ ορίζοντα, επεσήμανε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Στο πρώτο πλάνο του σχεδιασμού  η κοινωνική προστασία των αδυνάμων και η καταπολέμηση της μακρόχρονης ανεργίας, τόνισε  ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Το νέο αναπτυξιακό παρουσιάζει ο Γιώργος Σταθάκης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που αρχίζει σήμερα η συζήτηση του.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της ΛΑ.Ε., μαζί με τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της παράταξης, θα καταθέσουν  σήμερα, στις 10:30 το πρωί,  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, μηνυτήρια αναφορά για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά και των προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεων τους. Η μηνυτήρια αναφορά της ΛΑ.Ε. θα στρέφεται κατά του ΤΧΣ, της Διοίκησης της ΤτΕ, των Διοικήσεων των Τραπεζών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κατά παντός άλλου συνεργού και συμμέτοχου στο σκάνδαλο.

Η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος την οικονομία, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση του με τον πρώην πρόεδρο του Ισραήλ Σιμών Πέρες, ενώ παράλληλα τόνισε, την ανάγκη ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή και τερματισμού του πολέμου στη Συρία.

Στάση εργασίας σήμερα σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπέρ-ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Οι στάσεις εργασίας θα επαλειφθούν Τετάρτη και Παρασκευή.

Διήμερη επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών από σήμερα στην Αλβανία.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, κατόπιν εντολής του υπουργού υγείας.

Τρία άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 40 τραυματίστηκαν αργά χθες, από σύγκρουση επιβατικού τρένου με εμπορική αμαξοστοιχία στον δήμο Σαν Ζορζε Σιρ Μους του Βελγίου, όπως ανακοίνωσαν Βέλγοι αξιωματούχοι.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ταξίδευαν με τουριστικό λεωφορείο από την Τσεχία μέσω της Γαλλίας, όταν το λεωφορείο δέχτηκε πυρά σύμφωνα με  ανακοίνωση εισαγγελέα. Οι αρχές δεν έδωσαν περισσότερα στοιχεία για τα κίνητρα που προκάλεσαν τους πυροβολισμούς, σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην περιοχή Ντρομέ στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Οι EΕλβετοί ψηφοφόροι απέρριψαν με  76,9% την πρόταση, εγγυημένου βασικού εισοδήματος  2.500 ελβετικών φράγκων (2250 ευρώ), για όλους όσοι ζουν στη χώρα, μετά από μια άβολη διαμάχη ως προς το μέλλον της εργασίας σε μια περίοδο αυξημένου αυτοματισμού.

Στους 133 ανέρχονται πλέον οι νεκροί μετανάστες, οι οποίοι ξεβράστηκαν στις ακτές της πόλης Ζουάρα, στα δυτικά της Λιβύης, κατά τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ερυθρής Ημισελήνου

Τουλάχιστον 50 σφοδρές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχές, τις οποίες ελέγχουν αντάρτες, γύρω από την πόλη του Χαλεπίου, όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από την πλευρά τους, οι αντάρτες έπληξαν περιοχές που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις στο Χαλέπι.

Τοπικές  νεφώσεις,  με  Δυτικούς,  Βορειοδυτικούς  ανέμους  5 - 6  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου