Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Πέμπτη 2-6-2016 07.30 πμ…. Αδελφάκι αποκτά, από τις 8 Ιουνίου, το φεστιβάλ Ziria Music Festivals και το όνομα αυτού «Zirius Radio». Η κυοφορία εξελίσσεται κανονικά και ο γιατρός μας έδωσε ημερομηνία για τις 8 Ιουνίου. Η προσέγγιση θα είναι από τον ευρύτερο χώρο της ροκ, με έμφαση σε νέες παραγωγές, αλλά ο σταθμός μας δεν θα έχει στεγανά. Ακριβώς όπως συμβαίνει και με το Ziria Music Festival θα δίνουμε χώρο σε όλα τα είδη, εκτός των …ακατανόμαστων! Εννοείται ότι τιμητική θέση θα έχουν όλες οι μπάντες που έχουν παίξει και που παίζουν στα Ziria Music Festivals! ... Συνολικά υπεύθυνος για το πρόγραμμα του Zirius Radio θα είναι ο Γιάννης Φλωράκης και ψυχή της ομάδας ο Θανάσης Κρεμασμένος που χωρίς αυτόν δεν θα είχε ξεκινήσει αυτό το ταξίδι. Η ομάδα συμπληρώνεται με πολλούς Zirius dj’s και μουσικούς που θα αποκαλύπτονται σιγά σιγά. Έως τον Σεπτέμβρη ο σταθμός μας θα παίζει μόνο μουσική και σιγά-σιγά θα διαμορφωθεί πρόγραμμα με τους παραγωγούς μας. Να είναι καλοτάξιδο το νέο αδελφάκι «Zirius Radio»….




Αδελφάκι αποκτά, από τις 8 Ιουνίου,  το φεστιβάλ Ziria Music Festivals και το όνομα αυτού «Zirius Radio».  Η κυοφορία εξελίσσεται κανονικά και ο γιατρός μας έδωσε ημερομηνία για τις 8 Ιουνίου. Η προσέγγιση θα είναι από τον ευρύτερο χώρο της ροκ, με έμφαση σε νέες παραγωγές, αλλά ο σταθμός μας δεν θα έχει στεγανά. Ακριβώς όπως συμβαίνει και με το Ziria Music Festival θα δίνουμε χώρο σε όλα τα είδη, εκτός των …ακατανόμαστων! Εννοείται ότι τιμητική θέση θα έχουν όλες οι μπάντες που έχουν παίξει και που παίζουν στα Ziria Music Festivals! ... Συνολικά υπεύθυνος για το πρόγραμμα του Zirius Radio θα είναι ο Γιάννης Φλωράκης και ψυχή της ομάδας ο Θανάσης Κρεμασμένος που χωρίς αυτόν δεν θα είχε ξεκινήσει αυτό το ταξίδι. Η ομάδα συμπληρώνεται με πολλούς Zirius dj’s και μουσικούς που θα αποκαλύπτονται σιγά σιγά. Έως τον Σεπτέμβρη ο σταθμός μας θα παίζει μόνο μουσική και σιγά-σιγά θα διαμορφωθεί πρόγραμμα με τους παραγωγούς μας. Να είναι καλοτάξιδο το νέο αδελφάκι «Zirius Radio»

Χώρους για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων αναζητεί ο δήμος Τρίπολης, υλοποιώντας την απόφαση που ομόφωνα έλαβε την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Ο δήμος καλεί «όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, φορείς και νομικά πρόσωπα, να υποβάλουν τις προτάσεις τους για την εύρεση του καταλληλότερου χώρου, που θα παραχωρηθεί με οποιοδήποτε τρόπο (πχ ενοικίαση κτλ) για διάστημα 4 έως 6 μηνών». Όπως σημειώνει ο δήμος σε ανακοίνωσή του, «ζητούνται κτηριακές εγκαταστάσεις, συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας πλέον των 800 τ.μ., που θα πληρούν τις προϋποθέσεις διαμόρφωσης για την προσωρινή φιλοξενία 150 έως 500 ατόμων. Τα προς αξιολόγηση κτήρια, θα πρέπει να εντάσσονται σε γήπεδο έκτασης 8 στρεμμάτων και πλέον». Επιπλέον, αναφέρεται ότι για να τεθεί προς αξιολόγηση οποιαδήποτε πρόταση, θα πρέπει να προσκομιστούν τίτλοι ιδιοκτησίας και να υπάρχει σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενδιαφέρεται για την πρόσληψη με τρίμηνη σύμβαση: -Δύο (2) Ναυαγοσωστών ΔΕ για την προστασία και ασφάλεια των λουομένων στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις. Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έως και αύριο. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2743360200 – 2743360243

Με 5 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε εκτάκτως χθες βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα,  1. Συζήτηση για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την 22-5-2016 (άρθρο 158). 

Κλειστή μέχρι την Παρασκευή η σήραγγα της Στέρνας, από παράκαμψη η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Κόρινθο.

Από το Σάββατο 4 έως και 12 Ιουνίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον περιβάλλων χώρο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου. Η  1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις». Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά μας περιμένουν σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ στον ιδιαίτερα προβεβλημένο «πολιτισμοχώρο» της έκθεσης, η αυθεντική πολιτιστική μας παράδοση συναντιέται με την κουλτούρα των λαών μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και  ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, ως ζωντανό κομμάτι ενός πολιτισμού που ενώνει. Η Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, για πρώτη φορά το Λιμάνι Κιάτου θα φιλοξενήσει αγώνα Δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων. Ο αγώνας διοργανώνεται από την START LINE και γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Σικυωνίων και του Λιμενικού Ταμείου Κιάτου

Την Κυριακή με ώρα εκκίνησης 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου με την ονομασία "Stymphalia Lake Run 2016" στη Λίμνη Στυμφαλία.  Ο αγώνας θα έχει ως αφετηρία το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, και περιλαμβάνει τρεις διαδρομές (5 χλμ, 10 χλμ, 21,5 χλμ.) που θα πραγματοποιηθούν περιφερειακά της  Λίμνης Στυμφαλίας, δίνοντας έτσι στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο το πολιτιστικό τοπίο της Λίμνης όσο και το Μουσείο, το οποίο την ίδια ημέρα συμπληρώνει έξι χρόνια λειτουργίας. Ο αγώνας πραγματοποιείται, με αφορμή το φετινό εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ», και τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας  «Η Στυμφαλίς». Για λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα και τις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν  στη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22279 & 27470 22296, e-mail: kiourktsoglouA@piraeusbank.gr .

Μέχρι και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 οι εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων. Αιτήσεις ενδιαφερομένων εργαζομένων γονέων για την εγγραφή ή την επανεγγραφή των παιδιών τους καθημερινά τις εργάσιμες ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά από τις 8 π.μ.-13 μ.μ. για το Λουτράκι στο τηλ. 27440 - 64785 (Κα Βασιλειάδου Αρετή) και για τους Αγίους Θεοδώρους, τηλ. 27410 - 62028 (Κα Φιλιππακοπούλου Βασιλική)


Στη Βουλή κατατέθηκαν χθες το βράδυ οι τροπολογίες με τα «εκκρεμή προαπαιτούμενα». Οι τροπολογίες ενσωματώνονται σε νομοθετικές κυρώσεις που συζητούνται την Πέμπτη στην Ολομέλεια. Οι ρυθμίσεις αφορούν στο ΕΚΑΣ, τα «κόκκινα» δάνεια, τα ειδικά μισθολόγια κ.ά.

Φτάνει σήμερα στην Ελλάδα ο Μανουέλ Βαλς. Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα έχει ο πρωθυπουργός της Γαλλικής Δημοκρατίας  κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα, σήμερα και αύριο.

Με 190 Ναι υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία που απαγορεύει τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε Offshore. Αποχώρησαν οι Βουλευτές της ΝΔ, παρόν ψήφισαν οι Βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων

Κωμικοτραγική χαρακτήρισε την αποχώρηση της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας, αντιπαράθεση και με τον Σταύρο Θεοδωράκη για το ηθικό  πλεονέκτημα της κυβέρνησης

Αντισυνταγματική και πρακτικά ανεφάρμοστη, χαρακτηρίζει την τροπολογία, σε ανακοίνωση της η ΝΔ

Η εκταμίευση της δόσης των 7.5 δις θα γίνει στις 13 Ιουνίου, τόνισε αξιωματούχος του υπουργείου οικονομικών

>Τη βεβαιότητα πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Γιούρωγκρουπ θα ολοκληρωθεί ομαλά, εξέφρασε ο υπουργός οικονομίας  σε δηλώσεις του σε Αμερικανικό Τηλεοπτικό Δίκτυο.

Αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης τα 2 νέα λουκέτα στο Ξενοδοχείο Athens Ledra  και στην εταιρεία Σεκιούριτι “ΠΥΡΣΟΣ”, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας. Γίνεται λόγος για δόλια εγκατάλειψη εργαζομένων και δημιουργία οφειλών σε Δημόσια Ταμεία

Απόφαση πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προς της Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας για παράταση της αποχής έως τις 15 Ιουνίου.

Το μακρύτερο και βαθύτερο σιδηροδρομικό τούνελ στον πλανήτη εγκαινιάστηκε χθες στην Ελβετία, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες κατασκευαστικών έργων. Το μήκους 57 χιλιομέτρων τούνελ Γκόταρντ διασχίζει τις Ελβετικές Άλπεις και ενώνει γεωγραφικά τη νότια με τη βόρεια Ευρώπη. Η σήραγγα υπερβαίνει σε μήκος τη Σεϊκάν της Ιαπωνίας (53,9 χιλιόμετρα), ενώ το τούνελ της Μάγχης, το οποίο ενώνει το Ηνωμένο Βασίλειο με τη Γαλλία, μένει τρίτο, με μήκος 50,5 χιλιομέτρων

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο Σομαλοί βουλευτές, έχασαν τη ζωή τους, όταν ένας βομβιστής - καμικάζι έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημά του στην είσοδο ξενοδοχείου στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, Μογκαντίσου, ενώ την επίθεση ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε περιστατικό με πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA), σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Τοπικές νεφώσεις,  με Νότιους, Βορειοδυτικούς ανέμους  1 - 4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου