Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Τρίτη 21-6-2016 07.30 πμ….. Σήμερα από τις 7 το απόγευμα και αύριο από τις 4 και 15 το απόγευμα, στο Κεντρικό Γήπεδο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου, το 1ο Επίσημο διεθνές φιλικό της Εθνικής Ελλάδος Beach Soccer. Φιλοξενούμενη χώρα η Ρουμανία. Απόψε ο αγώνας Ελλάδας Ρουμανίας και αύριο αγώνας μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος Γυναικών και Επίλεκτης ομάδας Γυναικών Ξυλοκάστρου, θα ακολουθήσει ο 2ος αγώνας Ανδρών Ελλάδας Ρουμανίας…….




Σήμερα από τις 7 το απόγευμα και αύριο από τις 4 και 15 το απόγευμα,  στο Κεντρικό Γήπεδο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου, το 1ο Επίσημο διεθνές φιλικό της Εθνικής Ελλάδος Beach Soccer. Φιλοξενούμενη χώρα η Ρουμανία. Απόψε ο αγώνας Ελλάδας Ρουμανίας και αύριο αγώνας μεταξύ της Εθνικής Ελλάδος Γυναικών και Επίλεκτης ομάδας Γυναικών Ξυλοκάστρου, θα ακολουθήσει ο 2ος αγώνας Ανδρών Ελλάδας Ρουμανίας. 

Αύριο στις 12.00 το μεσημέρι, η ΛΑΕ Κορινθίας, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο ΕΦΥΡΑ στην Κόρινθο.

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (8 μήνες),  συνολικά πέντε (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του  Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, με ειδικότητα ΥΕ Εργάτες Νεκροταφείου. Υποβολή των αιτήσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά,  έως και την  Πέμπτη 23/6/2016, στο Γραφείο Προσωπικού του Δήμου,   υπόψιν κας   Παγκάλου Φωτεινής (τηλ. επικοινωνίας: 27433 60243).

Ξεκίνησε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον περιβάλλων χώρο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου και θα διαρκέσει   έως 26 Ιουνίου. Η  1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις». Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά μας περιμένουν σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ στον ιδιαίτερα προβεβλημένο «πολιτισμοχώρο» της έκθεσης, η αυθεντική πολιτιστική μας παράδοση συναντιέται με την κουλτούρα των λαών μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και  ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, ως ζωντανό κομμάτι ενός πολιτισμού που ενώνει. Η Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Από την Παρασκευή έως και την Κυριακή, στο Κεντρικό Γήπεδο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου και στο Γήπεδο  «Σφυρή – Καραντάσου»  το “Master Circuit Πανελλήνιου Πρωταθλήματος  2016 Beach Volley” (Ανδρών – Γυναικών)

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλεί 2 νέους 18-30 ετών να συμμετέχουν σε 2 προγράμματα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS). Το ένα είναι μικρής διαρκείας (1 μήνα) και θα πραγματοποιηθεί στην πανέμορφη πόλη Szeged της Ουγγαρίας κατά τον μήνα Αύγουστο. Το δεύτερο είναι μακράς διαρκείας (12 μήνες) και θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Rychnov της Τσεχίας από Σεπτέμβριο. Και τα δυο προγράμματα έχουν να κάνουν με κοινωνική και δημιουργική εργασία για παιδιά και εφήβους. Για πληροφορίες στείλτε mail : orfeas.org.12@gmail.com ή τηλεφωνήστε : 2743360307

O Ναυτικός Όμιλος Κιάτου διοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι, για 8η συνεχή χρονιά, σεμινάρια κολύμβησης για μικρούς και μεγάλους. Στόχος είναι να μπορούμε όλοι να χαρούμε τη θάλασσα με ασφάλεια. Τα προγράμματα ξεκινούν σήμερα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Ν.Ο. Κιάτου (Γ. Γιαννοπούλου 1 – περιοχή «Σφαγεία» Κιάτο) από Δευτέρα έως Πέμπτη και ώρες 6.30΄ έως 9.00΄ το απόγευμα. Τηλ. 27420-26105,  Fax :27420-26546, e-mail: info@nokiatou.gr

Το «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ» διοργανώνει το 1ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ  το Σάββατο και την Κυριακή 25 & 26 Ιουνίου στην Κόρινθο. Η γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση και πώληση προϊόντων, παρουσιάσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρακτικά εργαστήρια. Παράλληλα θα πλαισιώνεται από μουσικά και θεατρικά δρώμενα και δραστηριότητες για παιδιά. Στη γιορτή θα μπορούν να συμμετέχουν: -Αγρότες που χρησιμοποιούν αειφορικές καλλιεργητικές πρακτικές. -Μεταποιητές αγροτικών προϊόντων που χρησιμοποιούν ήπιες μεθόδους κατεργασίας. -Χειροτέχνες που κατασκευάζουν αντικείμενα επεξεργαζόμενοι φυσικά υλικά.-Συλλογικότητες που ασχολούνται με ζητήματα οικολογικού περιεχομένου. -Συλλογικότητες, Ομάδες Εθελοντών και Αλληλέγγυα εγχειρήματα. Χώρος διεξαγωγής: τέρμα Κολιάτσου, Κόρινθος. Πληροφορίες  τηλ. 2741 5 50722

Ο Εμπορικός και Προμηθευτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου '' Ο Ερμής '' , με την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  διοργανώνει,  το  Σάββατο 9 Ιουλίου στις 6:30 το απόγευμα, τον 2ο Λαικό Αγώνα Δρόμου με την ονομασία  '' 2ος Γύρος Ξυλοκάστρου ''    Η διαδρομή του αγώνα είναι 12 km , 6km & 2,5km. Η διαδρομή είναι επίπεδη χωρίς υψομετρικές  διαφορές, συνδυάζοντας 4,3 km άσφαλτο και 1.7km χωμάτινο δρόμο εντός του αισθητικού δάσους Πευκιά. Τα 12 km θα γίνουν με 2 στροφές της παραπάνω διαδρομής. Ανώτατο όριο συμμετοχής Δρομέων :  πεντακόσιοι ( 500) δρομείς όλων των κατηγοριών. Η συμμετοχή όλων των αθλητών στον αγώνα έχει κόστος  8 ευρώ. Για την κατηγορία των 2.5 km για τους μικρούς μας φίλους η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 6/7/2016


Στην Αθήνα σήμερα, σε επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το μεσημέρι, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. ενώ το βράδυ  ο κ. Γιούνκερ θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής. Η Ευρωζώνη δεν ήταν πλήρης χωρίς την Ελλάδα, δήλωσε στο Γιουρωνιούς ο  πρόεδρος της Κομισιόν

Στην Αθήνα και ο Κλάους Ρέγκλιν, συνάντηση στις 10 το πρωί με τν Ευκλείδη Τσακαλώτο 

Με τον Πάνο Καμμένο ξεκινά σήμερα ο πρωθυπουργός τις κατ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τον εκλογικό νόμο.

Δυο δασοπυροσβέστες έχασαν τη ζωή του και τέσσερις ακόμη τραυματίστηκαν στην επιχείρηση κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται στους πρόποδες του Τροόδους στην Κύπρο. Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση ο Νίκος Αναστασιάδης, ευχαρίστησε  τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και του Ισραήλ για την βοήθεια που παρείχαν στην Κύπρο.

Η χώρα μας είναι έτοιμη να παράσχει όποια βοήθεια χρειαστεί, τόνισε μέσω twitter ο Αλέξης Τσίπρας

Ακινητοποιημένα μετρό, ηλεκτρικός σήμερα, από τις 22.00 έως τη λήξη της βάρδιας

Πλήγμα δέχτηκε  ο πολυήμερος απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης για τα εργασιακά τους δικαιώματα, καθώς ανέστειλαν την απεργία τους οι λιμενεργάτες του ΟΛΠ. Αντίθετα συνεχίζουν για 28η μέρα σήμερα (Τρίτη) οι υπάλληλοι των δύο λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) και οι λιμενεργάτες του ΟΛΘ.

Οι προβλέψεις των exit poll επιβεβαιώθηκαν και δήμαρχος της Ρώμης εξελέγη την Κυριακή, με συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 67,3% η 37χρονη Βιρτζίνια Ράτζι, υποψήφια με το κόμμα Πέντε Αστέρια του Μπέπε Γκρίλο. Ο αντίπαλός της και υποψήφιος της Κεντροαριστεράς, Ρομπέρτο Τζακέτι, πήρε 32,7%.

Συγκρούσεις ξέσπασαν  μεταξύ πολλών εκατοντάδων μεταναστών και στελεχών των δυνάμεων επιβολής της τάξης σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, που βρίσκεται δίπλα στον καταυλισμό των προσφύγων, τη «Ζούγκλα του Καλαί»

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ ακόμη οκτώ τραυματίστηκαν, στην Καμπούλ, κατά τη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον λεωφορείου, το οποίο μετέφερε Νεπαλέζους φύλακες ασφαλείας. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, κάνοντας λόγο για «επίθεση εναντίον των επιτιθέμενων δυνάμεων» στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 43 νεκροί και 19 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στην Κεντρική Ιάβα, στην Ινδονησία

Ένας ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ εντός του κτιρίου της Κεντρικής Τράπεζας της Βενεζουέλας, με αποτέλεσμα να τραυματίσει δύο ανθρώπους προτού πέσει νεκρός από πυρά.

Αίθριος καιρός,   με υψηλές θερμοκρασίες και  Νότιους,  Βορειοανατολικούς ανέμους  2 - 3  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου