Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Παρασκευή 3-6-2016 07.30 πμ…. Από αύριο έως και 12 Ιουνίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον περιβάλλων χώρο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου. Η 1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις». Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά μας περιμένουν σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ στον ιδιαίτερα προβεβλημένο «πολιτισμοχώρο» της έκθεσης, η αυθεντική πολιτιστική μας παράδοση συναντιέται με την κουλτούρα των λαών μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, ως ζωντανό κομμάτι ενός πολιτισμού που ενώνει. Η Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας…..


Από  αύριο  έως και 12 Ιουνίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον περιβάλλων χώρο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου. Η  1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις». Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά μας περιμένουν σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ στον ιδιαίτερα προβεβλημένο «πολιτισμοχώρο» της έκθεσης, η αυθεντική πολιτιστική μας παράδοση συναντιέται με την κουλτούρα των λαών μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και  ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, ως ζωντανό κομμάτι ενός πολιτισμού που ενώνει. Η Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενδιαφέρεται για την πρόσληψη με τρίμηνη σύμβαση: -Δύο (2) Ναυαγοσωστών ΔΕ για την προστασία και ασφάλεια των λουομένων στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις. Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έως και σήμερα τελευταία μέρα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2743360200 – 2743360243

Ο Δήμος Σικυωνίων επιλέχθηκε μεταξύ των 30 δήμων της χώρας στους δημότες των οποίων θα δοθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Πρόκειται για πρόγραμμα που περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή. Οι δικαιούχοι θα επιλεγούν με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων, θα είναι 200 ευρώ το μήνα. Για κάθε επιπλέον ενήλικο άτομο σε μια οικογένεια θα δίνονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο 50 ευρώ.

Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, για πρώτη φορά το Λιμάνι Κιάτου θα φιλοξενήσει αγώνα Δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων. Ο αγώνας διοργανώνεται από την START LINE και γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Σικυωνίων και του Λιμενικού Ταμείου Κιάτου

Την Κυριακή με ώρα εκκίνησης 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου με την ονομασία "Stymphalia Lake Run 2016" στη Λίμνη Στυμφαλία.  Ο αγώνας θα έχει ως αφετηρία το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, και περιλαμβάνει τρεις διαδρομές (5 χλμ, 10 χλμ, 21,5 χλμ.) που θα πραγματοποιηθούν περιφερειακά της  Λίμνης Στυμφαλίας, δίνοντας έτσι στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο το πολιτιστικό τοπίο της Λίμνης όσο και το Μουσείο, το οποίο την ίδια ημέρα συμπληρώνει έξι χρόνια λειτουργίας. Ο αγώνας πραγματοποιείται, με αφορμή το φετινό εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ», και τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας  «Η Στυμφαλίς». Για λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα και τις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν  στη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22279 & 27470 22296, e-mail: kiourktsoglouA@piraeusbank.gr .

Μέχρι και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 οι εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων. Αιτήσεις ενδιαφερομένων εργαζομένων γονέων για την εγγραφή ή την επανεγγραφή των παιδιών τους καθημερινά τις εργάσιμες ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά από τις 8 π.μ.-13 μ.μ. για το Λουτράκι στο τηλ. 27440 - 64785 (Κα Βασιλειάδου Αρετή) και για τους Αγίους Θεοδώρους, τηλ. 27410 - 62028 (Κα Φιλιππακοπούλου Βασιλική)


Στην Αθήνα για διήμερη επίσημη επίσκεψη, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς. Η αντιμετώπιση του Προσφυγικού και η σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας, Γαλλίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σήμερα οι συναντήσεις με Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά από μια ακόμη «εκρηκτική» συνεδρίαση στην Ολομέλεια οι τροπολογίες με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης πέρασαν από τη Βουλή. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπερψήφισαν όλες τις τροπολογίες,  καταψήφιση η αντιπολίτευση, αποχώρησε το ΚΚΕ, ενώ δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Κατατέθηκε στη Βουλή ο Αναπτυξιακός νόμος

Για ένα δύσκολο κύκλο που κλείνει έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στο υπουργείο συμβούλιο. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τις αποφάσεις για το χρέος, ανοίγει η προοπτική της ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσημο, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, θα συναντηθεί σήμερα στις 10.15 ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πριν τον Σεπτέμβριο τα ισοδύναμα που θα αποτρέψουν το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων, διαβεβαίωσε ο Πάνος Καμμένος

Εξώδικο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο επιδόθηκε σχετικά με τη «μη νομιμότητα της μεταβίβασης του Ελληνικού στον Όμιλο Λάτση».  Μεταξύ των 40 προσωπικοτήτων που υπογράφουν και οι πρώην Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  Μανώλης Γλέζος,  Νίκος Χουντής, Μαρία Μπόλαρη, Ελένη Σωτηρίου   και  Αγλαϊα Κυρίτση

Αυξάνεται από 1ης Ιανουαρίου 2017 ο συντελεστής παρακράτησης φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 15%

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στις 21 Ιουνίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη Σάμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότερα από 30 άτομα και να γίνουν πολλές προσαγωγές.

Διπλωματική ρήξη Βερολίνου, Άγκυρας μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, από την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας. Ανακλήθηκε ο Τούρκος Πρέσβης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικής καταστροφής θα κηρυχθεί η Γαλλία εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες. Στο Παρίσι, ο Σηκουάνας υπερχείλισε με αποτέλεσμα να κλείσει, μεταξύ άλλων, το Λούβρο και να απομακρυνθούν προληπτικά έργα τέχνης. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που αποτελείται κυρίως από άνδρες του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) των Κούρδων της Συρίας και της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG πέρασαν  τον Ευφράτη, μία κίνηση που η Άγκυρα θεωρεί ότι απειλεί την εθνική της ασφάλεια.

Αίθριος  καιρός,  με  Δυτικούς,  Βορειοδυτικούς  ανέμους  6  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου