Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Τετάρτη 1-6-2016 07.30 πμ…. Σε συμφωνία προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ, για την προσωρινή φιλοξενία περί των 2000 προσφύγων επιμερισμένων στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, εξαιρουμένης της Κορινθίας, όπου ήδη λειτουργεί «Κλειστό Προαναχωρησιακό Κέντρο». Ο Δημήτρης Βίτσας επιβεβαίωσε από κοινού με τον Πέτρο Τατούλη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο εγγυητής της διττής συμφωνίας που αφορά τον αριθμό των προσφύγων και τον αποκλεισμό των ΜΚΟ από την διαδικασία, και ότι το Υπουργείο Άμυνας φέρει την ευθύνη για την τελική επιλογή του χώρου φιλοξενίας στη βάση των προδιαγραφών που θέτει….


Σε συμφωνία προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΘΑ, για την προσωρινή φιλοξενία περί των 2000 προσφύγων επιμερισμένων στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Πελοποννήσου, εξαιρουμένης της Κορινθίας, όπου ήδη λειτουργεί «Κλειστό Προαναχωρησιακό Κέντρο». Ο Δημήτρης Βίτσας επιβεβαίωσε από κοινού με τον Πέτρο Τατούλη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο εγγυητής της διττής συμφωνίας που αφορά τον αριθμό των προσφύγων και τον αποκλεισμό των ΜΚΟ από την διαδικασία, και ότι το Υπουργείο Άμυνας φέρει την ευθύνη για την τελική επιλογή του χώρου φιλοξενίας στη βάση των προδιαγραφών που θέτει.

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενδιαφέρεται για την πρόσληψη με τρίμηνη σύμβαση: -Δύο (2) Ναυαγοσωστών ΔΕ για την προστασία και ασφάλεια των λουομένων στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις. Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έως τις 3 Ιουνίου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2743360200 – 2743360243

Με 5 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει εκτάκτως   σήμερα   στις  8μιση   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα,  1. Συζήτηση για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την 22-5-2016 (άρθρο 158). 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, της Ολυμπία Οδός ΑΕ. από σήμερα (απόψε ώρα 00:01) αναπροσαρμόζονται  τα τέλη διοδίων λόγω της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24%. Με την αναπροσαρμογή αυτή, προκύπτει αύξηση 0,10€ σε μεμονωμένες κατηγορίες οχημάτων και σταθμούς διοδίων,

Κλειστή μέχρι την Παρασκευή η σήραγγα της Στέρνας, από παράκαμψη η κυκλοφορία των οχημάτων από Τρίπολη προς Κόρινθο.

Από 4 έως και 12 Ιουνίου το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον περιβάλλων χώρο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου. Η  1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις». Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά μας περιμένουν σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ στον ιδιαίτερα προβεβλημένο «πολιτισμοχώρο» της έκθεσης, η αυθεντική πολιτιστική μας παράδοση συναντιέται με την κουλτούρα των λαών μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και  ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, ως ζωντανό κομμάτι ενός πολιτισμού που ενώνει. Η Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Tην Κυριακή με ώρα εκκίνησης 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου με την ονομασία "Stymphalia Lake Run 2016" στη Λίμνη Στυμφαλία.  Ο αγώνας θα έχει ως αφετηρία το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, και περιλαμβάνει τρεις διαδρομές (5 χλμ, 10 χλμ, 21,5 χλμ.) που θα πραγματοποιηθούν περιφερειακά της  Λίμνης Στυμφαλίας, δίνοντας έτσι στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο το πολιτιστικό τοπίο της Λίμνης όσο και το Μουσείο, το οποίο την ίδια ημέρα συμπληρώνει έξι χρόνια λειτουργίας. Ο αγώνας πραγματοποιείται, με αφορμή το φετινό εορτασμό του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ», και τον αθλητικό σύλλογο Λαύκας  «Η Στυμφαλίς». Για λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα και τις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν  στη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22279 & 27470 22296, e-mail: kiourktsoglouA@piraeusbank.gr .

Μέχρι και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 οι εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Λουτρακίου και Αγίων Θεοδώρων. Αιτήσεις ενδιαφερομένων εργαζομένων γονέων για την εγγραφή ή την επανεγγραφή των παιδιών τους καθημερινά τις εργάσιμες ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, καθημερινά από τις 8 π.μ.-13 μ.μ. για το Λουτράκι στο τηλ. 27440 - 64785 (Κα Βασιλειάδου Αρετή) και για τους Αγίους Θεοδώρους, τηλ. 27410 - 62028 (Κα Φιλιππακοπούλου Βασιλική)


Τροπολογία με την οποία απαγορεύεται η συμμετοχή πολιτικών σε Εξωχώριες Εταιρείες φέρνει η κυβέρνηση σήμερα στη Βουλή.  Προκαλούμε τους τιμητές της ηθικής και της διαφάνειας να την υπερψηφίσουν, τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.  

Αγώνας δρόμου για να κλείσουν οι εκκρεμότητες με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 7.5 δις. Σχετικές τροπολογίες θα κατατεθούν στη Βουλή σήμερα και αύριο, δήλωσε ο Νίκος Βούτσης. Κατατίθεται και ο νέος Αναπτυξιακός νόμος.

Μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ από την 1η Ιουλίου για τους συνεπείς καταναλωτές, προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης.

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιουνίου. Θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ.

Αυστηρή προειδοποίηση Γιούνγκερ στην Άγκυρα για το προσφυγικό, τόνισε ότι ο Ερντογάν θα πρέπει να το σκεφτεί 2 φορές πριν αθετήσει τη συμφωνία με την ΕΕ

Ναι στα κέντρα Προσφύγων στους Δήμους τους, δηλώνει το 55.7% των ερωτηθέντων σε σχετική έρευνα για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Κυπριακό και Ευρωτουρκικές σχέσεις στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας Αναστασιάδη, Σούλτς

Καταβάλλονται σήμερα οι συντάξεις του Ιουλίου σε 657000 συνταξιούχους του ΟΓΑ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος] «Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ανδρέα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προειδοποίησαν τους πολίτες της χώρας για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στην Ευρώπη, σημειώνοντας πως ενδεχόμενοι στόχοι των τρομοκρατών μπορεί να είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στην Γαλλία.

Πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν το βασικό στρατόπεδο της συριακής ανταρτικής οργάνωσης ισλαμικού προσανατολισμού Αχράρ Αλ Σαμ, στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες σε νεκρούς και τραυματίες.

Τοπικές νεφώσεις,  με Νότιους, Βορειοδυτικούς ανέμους  1 - 4  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου