Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τρίτη 28-6-2016 07.30 πμ….. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από την περιφέρεια Πελοποννήσου και με αποφάσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ύστερα από την εξουσιοδότηση που του παρείχε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δημοτικές ενότητες και τοπικές κοινότητες των δήμων Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Βόρειας Κυνουρίας και Γορτυνίας. Η χρονική διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ορίζεται από 25 Ιουνίου 2016 και για έξι μήνες, ήτοι ως 25 Δεκεμβρίου 2016…..


Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από την περιφέρεια Πελοποννήσου και με αποφάσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ύστερα από την εξουσιοδότηση που του παρείχε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δημοτικές ενότητες και τοπικές κοινότητες των δήμων Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Βόρειας Κυνουρίας και Γορτυνίας. Η χρονική διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ορίζεται από 25 Ιουνίου 2016 και για έξι μήνες, ήτοι ως 25 Δεκεμβρίου 2016.

Με 20 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει  αύριο στις  8   το βράδυ  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το θέμα,  1.   Λήψη απόφασης περί αποκλεισμού  από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες των οδών Κ.Καραμανλή & Σ.Παπαγεωργίου κατά τις βραδινές ώρες  των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου & Σεπτεμβρίου.

Ο Εμπορικός και Προμηθευτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου '' Ο Ερμής '' , με την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  διοργανώνει,  το  Σάββατο 9 Ιουλίου στις 6:30 το απόγευμα, τον 2ο Λαικό Αγώνα Δρόμου με την ονομασία  '' 2ος Γύρος Ξυλοκάστρου ''    Η διαδρομή του αγώνα είναι 12 km , 6km & 2,5km. Η διαδρομή είναι επίπεδη χωρίς υψομετρικές  διαφορές, συνδυάζοντας 4,3 km άσφαλτο και 1.7km χωμάτινο δρόμο εντός του αισθητικού δάσους Πευκιά. Τα 12 km θα γίνουν με 2 στροφές της παραπάνω διαδρομής. Ανώτατο όριο συμμετοχής Δρομέων :  πεντακόσιοι ( 500) δρομείς όλων των κατηγοριών. Η συμμετοχή όλων των αθλητών στον αγώνα έχει κόστος  8 ευρώ. Για την κατηγορία των 2.5 km για τους μικρούς μας φίλους η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως την Τετάρτη 6/7/2016
+++++++++++++


Σειρά συναντήσεων αναμένεται να έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες όπου, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, συγκαλείται κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας έχει κληθεί ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνεδρίαση της Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών η οποία προηγείται της Συνόδου Κορυφής.

Στη Βελγική πρωτεύουσα και οι Μητσοτάκης, Γεννηματά για τις Συνόδους Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Ευρωσοσιαλιστικών αντίστοιχα

Εθνική γραμμή τα πρωτογενή πλεονάσματα 2% μετά το 2018, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο, προτού επισημοποιηθεί το Brexit σημείωσε η Άγγελα Μέρκελ σε κοινές δηλώσεις με τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ματέο Ρέντσι, μετά τη συνάντηση του στο Βερολίνο.

Να μη σπαταλά χρόνο και να επισπεύσει τις διαδικασίες εγκατάλειψης της ΕΕ, ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Μετά το Brexit η ΕΕ δεν μπορεί να συνεχίσει όπως πριν, δήλωσε ο Βόλφαν Σόιμπλε.

Η ΕΕ έχει τα εργαλεία για να αποτρέψει τη διολίσθηση της οικονομίας της σε ύφεση, δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της βρετανικής οικονομίας λόγω Brexit, από το ΑΑΑ στο ΑΑ προχώρησε   ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's. Η S&P υποβάθμισε παράλληλα σε αρνητικές και τις προοπτικές της οικονομίας της χώρας. Συνάντηση σήμερα Κάμερον Γιούνγκερ

Η Ελλάδα αποτελεί ένα πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας, τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη

Η συμφωνία Ισραήλ - Τουρκίας για την αποκατάσταση των μεταξύ τους σχέσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου. Επιπλέον, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, συζητήθηκε η πορεία των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων.

Προθεσμία έως την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, στις 3 το μεσημέρι, έχουν οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι, που επιθυμούν να μετάσχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, να αποστείλουν τους φακέλους συμμετοχής τους

Έως την Παρασκευή, 15 Ιουλίου, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής φορολογικών... δηλώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

3ωρες στάσεις εργασίας σήμερα, αύριο και την Πέμπτη των εργαζομένων σε ΟΣΕ και Προαστιακό 5 με 8 το πρωί, 1 με 4 το απόγευμα και 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας. Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρότατες δυνάμεις τις πυροσβεστικής για 3η μέρα. Δεν έχουν απειληθεί σπίτια ωστόσο καήκαν μεγάλες εκτάσεις Πευκοδάσους.  

Αγωγή κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνεργατών του για τις επιχειρήσεις κατά Κούρδων στην πόλη Τζίζρε κατατέθηκε με τη στήριξη Γερμανών, βουλευτών, ακτιβιστών και προσωπικοτήτων της Γερμανίας.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη δύο τραυματίστηκαν από πυρά αγνώστου  στο Όρεγκον των ΗΠΑ. ο ύποπτος δεν έχει συλληφθεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές

Αίθριος καιρός, με Δυτικούς  ανέμους  5 - 5  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου