Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Παρασκευή 10-6-2016 07.30 πμ….. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα κηρύξει την έναρξη της 6ης Νεμεάδας, που αποτελεί αναβίωση των αγώνων της αρχαίας Νεμέας και θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως και την Κυριακή, στο αρχαίο Στάδιο Νεμέας. Η έκτη Νεμεάδα, που οργανώνεται από το Σύλλογο για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, θα ξεκινήσει σήμερα με χαιρετισμούς επισήμων, στις 6.30 το απόγευμα στο Ναό του Νεμείου Διός, όπου θα γίνει και η αφή της δάδας στο Βωμό του Διός, την οποία η Εκεχειρία κι η Νεμέα μεταφέρουν εν πομπή στο αρχαίο στάδιο. Ακολούθως, στο αρχαίο Στάδιο, θα ανάψει ο βωμός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θα κηρύξει την έναρξη των αγώνων και η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου……


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα κηρύξει την έναρξη της 6ης Νεμεάδας, που αποτελεί αναβίωση των αγώνων της αρχαίας Νεμέας και θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως και την Κυριακή, στο αρχαίο Στάδιο Νεμέας. Η έκτη Νεμεάδα, που οργανώνεται από το Σύλλογο για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, θα ξεκινήσει σήμερα με χαιρετισμούς επισήμων, στις 6.30 το απόγευμα στο Ναό του Νεμείου Διός, όπου θα γίνει και η αφή της δάδας στο Βωμό του Διός, την οποία η Εκεχειρία κι η Νεμέα μεταφέρουν εν πομπή στο αρχαίο στάδιο. Ακολούθως, στο αρχαίο Στάδιο, θα ανάψει ο βωμός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θα κηρύξει την έναρξη των αγώνων και η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Αύριο στις 7μιση το βράδυ, στην Κεντρική αίθουσα Πολιτιστικού Κέντρου Κιάτου, η ομάδα Θεάτρου των εφήβων της «Μηκώνης», παρουσιάζει την θεατρική παράσταση του «Μικρού Πρίγκιπα.»  "Το θέατρο ήταν μια ευκαιρία  να εκφραστούμε, να μιλήσουμε για ιδέες και συναισθήματα, να παίξουμε αλλά κυρίως να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους." Παίζουν : Σοφία Αθανασίου, Αλέξανδρος Αράπης, Μάργω Βαλιμήτη, Σύλβια Ιλίεβα, Νίκη Κουτσούκου,  Αναστασία  Λαλιώτη,  Χρήστος  Σακίρης, Αλέξανδρος  Φίλης, Βασιλική Χατζησωτηρίου και οι εκπαιδευτικοί Ελένη Δημοπούλου και Νεφέλη Καραχάλιου. Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Βιργινία Φωτεινού και η παιδική ομάδα εικαστικών της «Μηκώνης».   Επιμέλεια παρουσίασης: Ευτυχία Λιβανίου. Είσοδος ελεύθερη

Την Κυριακή στις 10:30 π.μ. στο Δημαρχείο Κιάτου, Το Παράρτημα Κορινθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης των μαθητών Δημοτικών Σχολείων Δυτικής Κορινθίας, που διακρίθηκαν στο Μαθηματικό Διαγωνισμό «Μικρός Ευκλείδης  2016: Παιχνίδι και Μαθηματικά». με ομιλήτρια την κ. Τσαμπουράκη Αγγελική εκπαιδευτικό του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου και θέμα: «Σύγχρονες τάσεις της Διδακτικής των Μαθηματικών στην Αβθμια εκπαίδευση» και στη συνέχεια θα βραβευτούν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων των Δήμων: Βέλου-Βόχας, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυωνίων.

Στην Κόρινθο την Κυριακή ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης. Το απόγευμα της Κυριακής στις 19:30 θα μιλήσει στην  ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, που διοργανώνει, η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις. Θα προηγηθούν το πρωί της ίδιας ημέρας συναντήσεις του Υπουργού με εκπροσώπους φορέων του Νομού  και  συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στις 12μιση το μεσημέρι.

Με 27 θέματα στην ημερησία διάταξη,  συνεδριάζει την  Δευτέρα στις  6   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Στις 14, 15 και 16 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι   σε αίθουσα του Πρακτικού Γεωργικού Σχολείου Βέλου, η Εκπαίδευση Μελισσοκόμων 2016. Οι εγγραφές θα γίνονται στο ΠΓΣ Βέλου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες ή μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2742032205 για την παραλαβή της αίτησης συμμετοχής υποψηφίου εκπαιδευόμενου μελισσοκόμου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Στις 16 και 17 Ιουλίου στο Δήμο Σικυωνίων στο Κιάτο σε συνεργασία με τους ιδιώτες κτηνιάτρους κ. Ηλιοπούλου Βιολέττα και κ. Δασκαλάκη Ερρίκο, οποίοι θα παραχωρήσουν τα ιατρεία τους θα βρίσκονται οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ (μη κερδοσκοπικό σωματείο) και θα γίνουν ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ με σκοπό την στείρωση αδέσποτων ζώων. Την οργάνωση ανέλαβε η Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου μας. Όσοι επιθυμούν να στειρώσουν τα αδέσποτα ζωάκια της γειτονιάς τους μπορούν να τηλεφωνήσουν στα τηλέφωνα 2742360100 και 2742022587 στο δήμο και να δηλώσουν τον αριθμό των ζώων που μπορούν να μεταφέρουν με την προϋπόθεση να δώσουν και την αντιβίωση μετά το χειρουργείο….»

Από  18 έως και 26 Ιουνίου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον περιβάλλων χώρο της Μαρίνας Ξυλοκάστρου. Η  1η Ανθοκομική & Δενδροκομική Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις». Υπέροχα, χρωματιστά, ανθισμένα λουλούδια και φυτά μας περιμένουν σε πολύ οικονομικές τιμές, ενώ στον ιδιαίτερα προβεβλημένο «πολιτισμοχώρο» της έκθεσης, η αυθεντική πολιτιστική μας παράδοση συναντιέται με την κουλτούρα των λαών μέσω γεύσεων, ειδών λαϊκής τέχνης, μουσικής, χορού και  ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, ως ζωντανό κομμάτι ενός πολιτισμού που ενώνει. Η Έκθεση «Κυλλήνιος Άδωνις» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Tο «ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ» διοργανώνει το 1ο διήμερο φεστιβάλ ΓΙΟΡΤΗ ΓΗΣ και ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΣ 25 & 26 Ιουνίου στην Κόρινθο. Η γιορτή θα περιλαμβάνει έκθεση και πώληση προϊόντων, παρουσιάσεις, ενημερωτικές εκδηλώσεις και πρακτικά εργαστήρια. Παράλληλα θα πλαισιώνεται από μουσικά και θεατρικά δρώμενα και δραστηριότητες για παιδιά. Στη γιορτή θα μπορούν να συμμετέχουν: -Αγρότες που χρησιμοποιούν αειφορικές καλλιεργητικές πρακτικές. -Μεταποιητές αγροτικών προϊόντων που χρησιμοποιούν ήπιες μεθόδους κατεργασίας. -Χειροτέχνες που κατασκευάζουν αντικείμενα επεξεργαζόμενοι φυσικά υλικά.-Συλλογικότητες που ασχολούνται με ζητήματα οικολογικού περιεχομένου. -Συλλογικότητες, Ομάδες Εθελοντών και Αλληλέγγυα εγχειρήματα. Δήλωση συμμετοχής: στο email allotropon@gmail.com ή στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 μέχρι και την Τρίτη 14/06. Χώρος διεξαγωγής: τέρμα Κολιάτσου, Κόρινθος . Πληροφορίες  τηλ. 2741 5 50722


«Πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα άναψε χθες το βράδυ  το EuroWorking Group (EWG), δηλαδή οι τεχνοκράτες των χωρών της Eευρωζώνης, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση εκπλήρωσε τα προαπαιτούμενα και συνεπώς ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Στο Γιούρωγκρουπ της Πέμπτης οι αποφάσεις, δηλώνει ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Αναγκαία η ελάφρυνση του χρέους, καθώς αυτό δεν είναι βιώσιμο, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να αφήσει αποτύπωμα διεκδίκησης μεγάλων αλλαγών. Πρέπει να ξεκινήσουμε μια διαδικασία διαλόγου με στόχο ένα νέο Σύνταγμα το 2021, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πεποίθηση πως τα όσα πράττει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν γινόντουσαν ούτε επί της χούντας του Παπαδόπουλου και της κυβέρνησης Μεταξά εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος. Παράλληλα, υποστήριξε πως το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως να αποτελεί αδίκημα με ποινικές διαστάσεις. «Ούτε επί της χούντας του Παπαδόπουλου, της κυβέρνησης Μεταξά και της βαυαροκρατίας δεν εκχωρήθηκε η δημόσια περιουσία σε έναν οργανισμό που ελέγχεται από ξένους» είπε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Την Τρίτη και την Τέταρτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής ο νέος Αναπτυξιακός νόμος.

Απέρριψε το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών. Επίκεινται συμψηφισμός των επιστροφών με φορολογικές εκκρεμότητες.

Τον προσεχή μήνα θα συζητηθεί στη Βουλή η αλλαγή του εκλογικού νόμου, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βουλής σε συνέντευξη τύπου.

Τη Λέσβο θα επισκεφτεί στις 18 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών. Θα συναντηθεί με Μετανάστες που ζητούν άσυλο, αλλά και με τους εθελοντές που τους στηρίζουν.   

Επαναλαμβάνεται απόψε από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας η στάση εργασίας των εργαζομένων σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια ιδιωτικοποίησης

Γνωστός εκδότης που είχε απασχολήσει πρόσφατα τη δικαιοσύνη βρήκε τραγικό θάνατο σε ατύχημα στην Αττική οδό.

Η πανίσχυρη συνδικαλιστική ένωση CGT ανακοίνωσε ότι παρατείνει την απεργία των εργαζομένων στην αποκομιδή απορριμμάτων στο Παρίσι μέχρι τις 14 Ιουνίου, απορρίπτοντας τις πιέσεις της γαλλικής κυβέρνησης να υποχωρήσει ενόψει της έναρξης του Euro 2016, που ξεκινά σήμερα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η πρώτη σέντρα στις 10 το βράδυ.

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανήρτησαν στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνει έναν ναό ηλικίας 3.000 ετών να ανατινάζεται στην ασσυριακή πόλη Νιμρούντ στο βόρειο Ιράκ, στην τελευταία από τις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιήσει σε μερικούς από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς του κόσμου.

Περισσότεροι από 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν σε δύο ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες στη Βαγδάτη

Συνετρίβη ένα μαχητικό ρωσικό αεροσκάφος, μόλις 30 χλμ. έξω από τη Μόσχα. Πρόκειται για αεροσκάφος τύπου MiG-29 και συνετρίβη κοντά στο χωριό Μουράνοβο στην περιοχή Πουσκίνο της Μόσχας. Ο πιλότος σκοτώθηκε κατά τη συντριβή.

Όχημα με 46 επιβαίνοντες ανατράπηκε, σε δρόμο κατά μήκος της παραλίας της πολιτείας του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία. Τουλάχιστον 15 επιβάτες του λεωφορείου σκοτώθηκαν, οι υπόλοιποι 31 επιβάτες, στην πλειονότητά τους φοιτητές, φέρουν σοβαρά ή πιο ελαφρά τραύματα

Τοπικές  νεφώσεις και βροχή από το απόγευμα,  με  Νοτιοανατολικούς, Βορειοανατολικούς  ανέμους  2 - 3  μποφόρ,  σήμερα  στην περιοχή του Κορινθιακού, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου