Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Πέμπτη 5-11-2015/07.30 πμ…. Με πράξη υπουργικού συμβουλίου για τα αεροδρόμια που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ. Ξεκίνησε το Ξεπούλημα των Φιλέτων της Χώρας, κατ εντολή των δανειστών – τοκογλύφων κι εμείς ασχολιόμαστε με τι είπε ο Φίλης και με το κάθε δόλωμα που μας ρίχνουν. Η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων «με τους υφιστάμενους όρους στον υποψήφιο αγοραστή που έχει ήδη επιλεγεί (βλέπε τη γερμανική Fraport) ήταν και αυτό ένα από τα 49 προαπαιτούμενα που πρέπει να κλείσουν μέχρι το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας…..




Με πράξη υπουργικού συμβουλίου  για τα αεροδρόμια που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ. Ξεκίνησε το Ξεπούλημα των Φιλέτων της Χώρας, κατ εντολή των δανειστών – τοκογλύφων κι εμείς ασχολιόμαστε με τι είπε ο Φίλης και με το κάθε δόλωμα που μας ρίχνουν. Η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων «με τους υφιστάμενους όρους στον υποψήφιο αγοραστή που έχει ήδη επιλεγεί (βλέπε τη γερμανική Fraport) ήταν και αυτό ένα από τα 49 προαπαιτούμενα που πρέπει να κλείσουν μέχρι το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας.

Σε σχετική ανακοίνωση της η «Συμπολιτεία» Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης αναφέρει μεταξύ άλλων. «Στο συμβούλιο της Παρασκευής 30/10/2015 συζητήθηκαν, ή τέλος πάντων έγινε προσπάθεια και θα μπορούσαν να συζητηθούν, μερικά πολύ σοβαρά θέματα. Προ ημερησίας διάταξης η Συμπολιτεία έθιξε: - Την τραγική κατάσταση των αγροτικών δρόμων σε πολλά χωριά του δήμου μας. - Τη μη απόδοση στις τοπικές κοινότητες της πάγιας προκαταβολής, παρ' ότι η δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί γι' αυτό. - Την απαξίωση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και τη μετατροπή της σ' ένα αδρανές όργανο με τυπικές συνεδριάσεις. - Την αδρανοποίηση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης. - Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Μάρκασι με το αρδευτικό, μετά τη λάθος απόφαση της δημοτικής αρχής όταν συζητήθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ζητήσαμε την άμεση επανεξέταση του θέματος. Οι απαντήσεις που πήραμε, παρ' ότι φαινομενικά έλεγαν ότι έχουμε άδικο στις επισημάνσεις μας, στο τέλος κατάλαβαν όλοι ότι σε όλα τα παραπάνω θέματα υπάρχει έλλειμμα από πλευράς δημοτικής αρχής και πρέπει να διορθωθούν άμεσα. Ειδικά στο θέμα των αγροτικών δρόμων η κατάσταση φέτος είναι τραγική... Στην ημερήσια διάταξη κυριάρχησαν τα θέματα του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, το αίτημα των δημοτών για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και η κατασκευή του αγωγού ομβρίων της ΕΡΓΟΣΕ στη Συκιά…»

Ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν μέχρι αύριο, οι εργασίες του επίγειου ψεκασμού του Αισθητικού Δάσους «Πευκιάς» Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με κατάλληλο Βιολογικό σκεύασμα (βάκιλος της Θουριγγίας), για την καταπολέμηση της πυτιοκάμπης. Το ανωτέρω σκεύασμα έχει επιλεκτική δράση και προσβάλλει μόνο τις προνύμφες των συγκεκριμένων εντόμων. Είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, ζώα κλπ.  Παρακαλούνται οι πολίτες να μην εισέρχονται στον Πευκιά, διότι ενέχεται κίνδυνος πρόκλησης αλλεργιών.

Με γραπτή ερώτησή του, ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας καλεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και σε πλήρες ωράριο λειτουργία του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Νεμέας. Στο κείμενο της ερώτησης, ο Χρίστος Δήμας σημειώνει πως πριν λίγες μέρες έληξαν οι συμβάσεις των εποχικών απασχολούμενων με αποτέλεσμα ο αρχαιολογικός χώρος να μην είναι ανοιχτός για το κοινό τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτίθεται να συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην διεθνή τουριστική έκθεση GRECKA PANORAMA που διοργανώνεται για πρώτη φορά και η οποία αποτελεί αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα στην Πολωνία με σημαντικές b2b συναντήσεις. Επιθυμία μας είναι ο χώρος, τον οποίο θα έχει στη διάθεση της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, να αποτελέσει χώρο για τους επαγγελματίες στο χώρο της φιλοξενίας και του τουρισμού ώστε να προβάλουν τις επιχειρήσεις στους Πολωνούς tour operator. Η έκθεση θα λάβει μέρος στο εκθεσιακό κέντρο της Βαρσοβίας Torwar Arena, από 11 έως 13 Δεκεμβρίου 2015....     Οι συμμετέχοντες να αποστείλουν ενημερωτικό email στο invest.in.peloponnese@gmail.com με τα στοιχεία τους (όνομα σε λατινικούς χαρακτήρες, κινητό τηλέφωνο)....»


Βροχή τροπολογιών στο νομοσχέδιο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα που ψηφίζεται σήμερα το απόγευμα. Παρατείνεται έως τις 16 Νοεμβρίου η δυνατότητα υπαγωγής σε ΦΠΑ των επιχειρήσεων στην εκπαίδευση, ακυρώνονται τα πρόστυμμα που τυχών έχουν επιβληθεί.

Τροπολογία για απαλλαγή της εκπαίδευσης από τον ΦΠΑ 23% και διατήρηση του μειωμένου συντελεστή στα Γηροκομεία, κατέθεσαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι.

Φορολογικές ζώνες στη Βόρεια Ελλάδα και αλλαγές στη φορολογία των καπνικών προϊόντων για την πάταξη του λαθρεμπορίου, προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης

Τη σορό ενός παιδιού ανέσυραν οι αρχές, μετά από νέο ναυάγιο σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, ανοιχτά της Κω. Σε εξέλιξη έρευνα του Λιμενικού Σώματος με τη συνδρομή της Frontex για τον εντοπισμό τεσσάρων αγνοουμένων, ενώ 10 άτομα διεσώθησαν από τις αρχές.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει προσφυγική και οικονομική κρίση και δεν θα υποχωρήσει στις παράλογες απαιτήσεις για άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας  παρουσία του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου  με τον οποίο σήμερα θα επισκεφτούν τη Λέσβο.

Δίκαια τα αιτήματα του πρωθυπουργού, δήλωσε ο Μάρτιν Σούλτς, τάχτηκε υπέρ της χαλάρωσης του συμφώνου σταθερότητας για την Ελλάδα

Αισιόδοξος ότι, θα βρεθεί ένας κάλος συμβιβασμός για τα κόκκινα δάνεια, δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, εκτίμησε ότι, οι εκκρεμότητες θα κλείσουν μέχρι το Γιούρωγκρουπ της Δευτέρας

Επίθεση στη κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μειμαράκης μιλώντας στο Αίγιο, ο τόπος έχει ανάγκη τη ΝΔ η οποία δεν πρόκειται να αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο, σημείωσε.

Το προσφυγικό κυριάρχησε στις συναντήσεις του Μάρτιν Σούλτς με Γεννηματά και Θεοδωράκη

Για στερεότυπα και αναζωπύρωση του Εθνικιστικού λόγου, μίλησε ο Νίκος Φίλης, ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με 400 εκ. ευρώ μέχρι το τέλος του Μήνα, ανακοίνωσε ο υπουργός εσωτερικών 
Τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Νότιο Σουδάν όταν ρωσικής κατασκευής εμπορικό αεροσκάφος συνετρίβει λίγο μετά την απογείωσή του. Η συντριβή έγινε σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τζούμπα.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν, άλλοι 40 τραυματίστηκαν και περίπου 150 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια ενός εργοστασίου, το οποίο κατέρρευσε σήμερα σε βιομηχανική ζώνη κοντά στη Λαχώρη στο ανατολικό Πακιστάν.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν από επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε στόχο τη της αστυνομίας στην αιγυπτιακή πόλη Ελ Αρίς, πρωτεύουσα της επαρχίας του Βόρειου Σινά. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο

Αίθριος καιρός,  με Βορειοανατολικούς, Ανατολικούς ανέμους 1 - 2 μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου