Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Τρίτη 17-11-2015/07.30 πμ…. Σήμερα στις 8 το βράδυ, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου, και τα εκπαιδευτικά σωματεία της Κορινθίας καλούν όλους, στην εκδήλωση για τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, εκεί που η μνήμη γίνεται έμπνευση για αγώνα στις νέες συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης της πατρίδας, εθνικής εξάρτησης και υποθήκευσης του μέλλοντος του λαού μας. Θα προβληθούν: • αποσπάσματα της ταινίας του Νίκου Κούνδουρου «Τα τραγούδια της Φωτιάς», •η ταινία μικρού μήκους «Μακιγιάζ» της ομάδας «Τα μαύρα μάτια σου», • τραγούδια για την εξέγερση της ψυχής από τους γκαstapbeiteρ, • απαγγελίες ποιημάτων από θεατρικά σχήματα του Δήμου μας. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ…..




Σήμερα στις 8 το βράδυ, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Κορίνθου, και τα εκπαιδευτικά σωματεία της Κορινθίας καλούν όλους, στην εκδήλωση για τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, εκεί που η μνήμη γίνεται έμπνευση για αγώνα στις νέες συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης της πατρίδας, εθνικής εξάρτησης και υποθήκευσης του μέλλοντος του λαού μας. Θα προβληθούν: • αποσπάσματα της ταινίας του Νίκου Κούνδουρου «Τα τραγούδια της Φωτιάς», •η ταινία μικρού μήκους «Μακιγιάζ» της ομάδας «Τα μαύρα μάτια σου», • τραγούδια για την εξέγερση της ψυχής από τους γκαstapbeiteρ,απαγγελίες ποιημάτων από θεατρικά σχήματα του Δήμου μας.  Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσαν Ερώτηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.

Να αναλάβει πρωτοβουλίες καλεί ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης βασικών πολυδύναμων βρεφικών και παιδικών εμβολίων.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκαν χθες στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής του Ναυπλίου και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το γενικό νοσοκομείο της πόλης, ζητώντας από το υπουργείο Υγείας την στήριξη του νοσοκομείου και την στελέχωσή του με το αναγκαίο προσωπικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, «Επειδή πρόκειται να βεβαιωθεί κατάλογος Τ.Α.Π., καλείσθε να προσέλθετε στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες  08.00-14.00 προκειμένου να κάνετε δήλωση ιδιοκτησίας για οικόπεδα εντός οικισμού, έχοντας μαζί σας, πρόσφατο αντίγραφο της περιουσιακής κατάστασης (Ε9) το αργότερο μέχρι  27/11/2015. Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης στην ανωτέρω προθεσμία, θα διενεργηθούν διασταυρώσεις με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και έλεγχοι από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου με κίνδυνο την επιβολή πρόσθετων τελών και προστίμων. Ευελπιστούμε τη συνεργασία σας.

Με 6 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα στις  2 το μεσημέρι  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, το Παιδικό Θέατρο «Πολυθέαμα», παρουσιάζει, μια ξεκαρδιστική παράσταση για παιδιά από 2 έως 102 ετών. «Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δένδρο». Ένα μιούζικαλ με πολύ κέφι, γέλιο, τραγούδι και πολλές εκπλήξεις. Με θεατρικά σκετς και Καραγκιόζη. Είσοδος 5 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.


Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της  Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στις 3 και μισή το μεσημέρι η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στους δρόμους περισσότεροι από 7000 αστυνομικοί.

Νέα τραγωδία με πρόσφυγες σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ακρωτήρι Αγ. Φωκά στην Κω, όταν λέμβος στην οποία επέβαιναν περίπου 18 άτομα ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και επτά να αγνοούνται.

Στην Τουρκία μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αύριο θα συναντηθεί με τον ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην κορυφή της ατζέντας το προσφυγικό.

Κυβέρνηση και δανειστές έφτασαν τα ξημερώματα  σε συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι «έχουμε συμφωνία σε όλα, και στα 48 προαπαιτούμενα». (Τουτέστιν τα έδωσαν όλα, ως συνήθως, στους δανειστές – τοκογλύφους… Κρίμα και ΝΤΡΟΠΗ… πάνε τα σπίτια του κόσμου…)

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, ώστε να ψηφιστεί ως την Παρασκευή. Τη Δευτέρα αναμένεται η έγκριση των 2 + 10 δις ευρώ

Απέκλεισε ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας σε στρατιωτική επέμβαση στην Συρία.

Κλιμάκωση των αεροπορικών επιχειρήσεων κατά των Τζιχαντιστών στη Συρία, ανακοίνωσαν Ολάντ και Ομάμα, μετά τα χτυπήματα στο Παρίσι, αποσυνδέουν τρομοκρατία και προσφυγικό.

Παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες και σημαντική ενίσχυση της ασφάλειας, ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ, σήμερα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών Τζόν Κέρι και τις επόμενες μέρες με τους Μπάρακ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν

23 συλλήψεις σε Γαλλία και 2 σε Βέλγιο στο πλαίσιο των ερευνών, 5 από τους 7 δράστες έχουν ταχτοποιηθεί, διαφεύγει ο 8ος

Σχεδιάζονται και νέες επιθέσεις στη Γαλλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, εκτίμησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βάλς

Αξιολογούνται οι απειλές κατά της κυβέρνησης στη Σουηδία και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ

Η καταπολέμηση του Ισλαμικού κράτους με όλα τα μέσα στο επίκεντρο του συμβουλίου των υπουργών εσωτερικών της ΕΕ στης Βρυξέλες.

Τοπικές νεφώσεις,  με Δυτικούς ανέμους  2  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου