Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Δευτέρα 16-11-2015/07.30 πμ…. Λόγω των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες πανελλαδικά αλλά και στην Κορινθία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν Υπόμνημα στο αρμόδιο Υπουργείο και τη Δ.Ε.Η. Α.Ε., ενώ σήμερα το Συντονιστικό της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του Νομού θα συναντηθούν με τον Διευθυντή της ΔΕΗ Κορινθίας στο Κατάστημα Κορίνθου για να του κοινοποιήσουν το σχετικό Υπόμνημα και να υπογραμμίσουν το κοινωνικό ρόλο της ΔΕΗ και την ανάγκη προστασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων……



Με 23 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει σήμερα στις  5   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Θα ακολουθήσει στις 7 το απόγευμα, συνεδρίαση με μοναδικό θέμα.  Έγκριση δημοτικού προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης, οικονομικού έτους 2016

Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι  τα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες», στο Φουαγιέ του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου Λουτρακίου. που διοργανώνουν, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA και ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων. Η Έκθεση είναι μέρος της Ενημερωτικής Εκστρατείας που υλοποιεί η HELMEPA με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation σε 14 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ 2014 και 2017 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.
Με 10 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την Παρασκευή   στις  2μιση το μεσημέρι  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Με 6 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει αύριο   στις  2 το μεσημέρι  στο Λουτράκι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, «Επειδή πρόκειται να βεβαιωθεί κατάλογος Τ.Α.Π., καλείσθε να προσέλθετε στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες  08.00-14.00 προκειμένου να κάνετε δήλωση ιδιοκτησίας για οικόπεδα εντός οικισμού, έχοντας μαζί σας, πρόσφατο αντίγραφο της περιουσιακής κατάστασης (Ε9) το αργότερο μέχρι  27/11/2015. Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης στην ανωτέρω προθεσμία, θα διενεργηθούν διασταυρώσεις με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και έλεγχοι από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου με κίνδυνο την επιβολή πρόσθετων τελών και προστίμων. Ευελπιστούμε τη συνεργασία σας.


Ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα χωρίς να έχει επιτευχτεί οριστική συμφωνία η Μαραθώνια 17ωρη (πάλι) διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των τοκογλύφων, παραμένουν οι διαφωνίες στο καυτό ζήτημα των κόκκινων δανείων και της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν στις 2 το μεσημέρι.

Στόχος της κυβέρνησης, είναι να προστατευτεί η λαϊκή κατοικία σε ποσοστό που θα φτάνει στο 69%  (από το 85% που  ήταν αρχικά ο στόχος… να δούμε που θα καταλήξουν και πόσο θα υποχωρήσουν ακόμα)

Υπάρχει συμφωνία σε πολλά θέματα έγραψε στο Twitter ο Γέρουν Ντάισεμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι, το Γιουρωγόρκιν Γκρούπ θα συνεδριάσει αύριο.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των Γαλλικών αρχών σε συνεργασία με άλλες χώρες για τον τρόπο που έδρασαν οι τρομοκράτες και για τους πιθανούς συνεργούς τους στο μακελειό του Παρισιού. Η Γαλλία βομβάρδισε προπύργιο των Τζιχαντιστών στην πόλη Ράκα της Συρίας, ανακοίνωσε το Γαλλικό υπουργείο άμυνας. 

Έκτακτο συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών εσωτερικών, συγκαλείται στις 20 Νοεμβρίου, μετά από αίτημα της Γαλλίας, θα συζητηθεί η απάντηση της  Ευρώπης στις επιθέσεις στο Παρίσι. 

Μήνυμα στειροποίησης των συνοριακών ελέγχων και της ασφάλειας των πτήσεων από τους ηγέτες της G-20  στη Αττάλεια.

Ομπάμα και Πούτιν συμφωνούν στην ανάγκη πολιτικής μετάβασης στη Συρία. Συνομιλία στο περιθώριο της G20

Δεν συντρέχει λόγος για τη συνολική αναθεώρηση της πολιτικής της ΕΕ στο ζήτημα των προσφύγων, δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζάν Κλόντ Γιουνγκέρ

Πρέπει να γίνονται πιο ουσιαστικοί έλεγχοι στην Τουρκία, την Ιορδανία και το Λίβανο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της καταγραφής των προσφύγων, δήλωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Γιάννης  Μουζάλας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 48 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναδρανιστάκης, αρθρογράφος επί σειρά ετών στην εφημερίδα Αυγή και παλαιότερα διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο»

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν ένας καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κατά τη διάρκεια εφόδου σε διαμέρισμα στην πόλη Γκαζιάντεπ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας.

Τοπικές νεφώσεις,  με Δυτικούς ανέμους  2  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου