Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Τετάρτη 18-11-2015/07.30 πμ…. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκφράζοντας την πάγια θέση της για έμπρακτη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί την παραδοσιακή παραγωγική δύναμη της χώρας και βασικό πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας, στηρίζει τις διεκδικήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Με εντολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου αντιπροσωπεία της Περιφέρειας θα παρευρεθεί σήμερα στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο του αγροτικού - κτηνοτροφικού κόσμου ενάντια στις προωθούμενες, από την Ελληνική Κυβέρνηση, πολιτικές καταδίκης της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας….




Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκφράζοντας την πάγια θέση της για έμπρακτη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, που αποτελεί την παραδοσιακή παραγωγική δύναμη της χώρας και βασικό πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας, στηρίζει τις διεκδικήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Με εντολή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  αντιπροσωπεία της Περιφέρειας θα παρευρεθεί σήμερα στο Σύνταγμα  στο συλλαλητήριο του αγροτικού - κτηνοτροφικού κόσμου ενάντια στις προωθούμενες, από την Ελληνική Κυβέρνηση, πολιτικές καταδίκης της αγροτικής οικονομίας και κτηνοτροφίας.

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη και την συμμετοχή των δημάρχων της Πελοποννήσου, προκειμένου να βρεθεί λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό. Η σύσκεψη θεωρείται εξόχως κρίσιμη, διότι έχει εκδοθεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εγκρίνει την συμβασιοποίηση του έργου που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ και έχει ενδιαφέρον η τοποθέτηση τόσο των δημάρχων, όσο και του υπουργείου.

Σήμερα από τις 3 το απόγευμα έως το αργότερο αύριο στις 07:00 το πρωί η κυκλοφορία με κατεύθυνση προς Αθήνα μεταξύ των κόμβων Δερβενίου (Χ.Θ. 142,4) και Ξυλοκάστρου (Χ.Θ. 120,9) στην Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών, θα διακοπεί προσωρινά και θα εξυπηρετείται μέσω παράκαμψης από την Παλαιά Εθνική Οδό. Η κυκλοφορία με κατεύθυνση προς Πάτρα ΔΕΝ επηρεάζεται και θα λειτουργεί κανονικά επί της ΝΕΟ, μέσω τοπικής παράκαμψης από το χώρο του εργοταξίου. Οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι απαραίτητες για την εκτέλεση εργασιών κατεδάφισης της Γέφυρας της Άνω Διάβασης στη ΧΘ 133,9

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, «Επειδή πρόκειται να βεβαιωθεί κατάλογος Τ.Α.Π., καλείσθε να προσέλθετε στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες  08.00-14.00 προκειμένου να κάνετε δήλωση ιδιοκτησίας για οικόπεδα εντός οικισμού, έχοντας μαζί σας, πρόσφατο αντίγραφο της περιουσιακής κατάστασης (Ε9) το αργότερο μέχρι  27/11/2015. Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης στην ανωτέρω προθεσμία, θα διενεργηθούν διασταυρώσεις με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και έλεγχοι από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου με κίνδυνο την επιβολή πρόσθετων τελών και προστίμων. Ευελπιστούμε τη συνεργασία σας.

Το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, το Παιδικό Θέατρο «Πολυθέαμα», παρουσιάζει, μια ξεκαρδιστική παράσταση για παιδιά από 2 έως 102 ετών. «Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δένδρο». Ένα μιούζικαλ με πολύ κέφι, γέλιο, τραγούδι και πολλές εκπλήξεις. Με θεατρικά σκετς και Καραγκιόζη. Είσοδος 5 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.


Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε  τα ξημερώματα στην περιοχή Σεν Ντενί, στο βόρειο Παρίσι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της  αστυνομίας, πέντε ημέρες μετά τις τρομοκρατικής επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αστυνομικοί τραυματίες, αποκλεισμένη η περιοχή.

Και δεύτερος φυγάδας καταζητείται για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ένα βίντεο πιστοποιεί την ύπαρξη ενός ακόμη –του ένατου– δράστη των επιθέσεων που διαπράχθηκαν την Παρασκευή στο Παρίσι, δήλωσαν  στο Γαλλικό Πρακτορείο δικαστικές πηγές και πηγές στην αστυνομία. Κοινό Γαλλοπρωσικό σχέδιο εναντίον του Ισλαμικού κράτους στη Συρία.

Οι Γερμανικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία περί εντοπισμού εκρηκτικών έξω από το στάδιο του Ανόβερου, δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας. Αργά χθες εκκενώθηκε το στάδιο της πόλης όπου θα διεξαγόταν ο φιλικός Γερμανίας Ολλανδίας και ένας συναυλιακός χώρος, τον αγώνα που ματαιώθηκε θα παρακολουθούσε και η Άγγελα Μέρκελ


Με μαζική συμμετοχή και χωρίς σοβαρά επεισόδια η χθεσινή πορεία για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι εκτιμήσεις μιλούν για παραπάνω από 30.000, οι 8.000 εκ των οποίων με το ΚΚΕ. Μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στα Εξάρχεια, 8 προσαγωγές.

Κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ψηφίζεται αύριο το επαίσχυντο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα  (που τα δίνει όλα στους δανειστές – τοκογλύφους)  και υποτίθεται  ανοίγει το δρόμο για τη χρηματοδότηση της χώρας.

Απόλυτη προστασία πρώτης κατοικίας για το 25% δανειοληπτών, με πρόσθετα κριτήρια η κάλυψη για το επιπλέον 35%, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Ειδικός φόρος 30 λεπτών ανά 750 ml στο κρασί  εμφιαλωμένο η μη (40 λεπτά το λίτρο, αντίο κρασάκι και ντόπια παραγωγή) ως πρόσθετο ισοδύναμο για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση. (Ο ανεκδιήγητος υπουργός Τσακαλώτος, είπε «τι είναι 30 λεπτά στη φιάλη κρασιού?» συνηθισμένος  να πίνει τα ουίσκι του κλπ.)

Στον φιλικό Ελλάδας Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη χθες βράδυ οι πρωθυπουργοί των 2 χωρών. Σήμερα οι συναντήσεις Τσίπρα με Νταβούτογλου και Ερντογάν στο επίκεντρο το προσφυγικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο 

2 γυναίκες νεκρές και εκτεταμένες ζημιές σε κτίσματα και υποδομές στη Νοτιοδυτική Λευκάδα από τα χθεσινά  6.1 ρίχτερ. Σε ξενοδοχεία και σκηνές διανυκτέρευσαν κάτοικοι που πλήγησαν τα σπίτια τους. Σύσκεψη με κυβερνητικό κλιμάκιο στο νησί για το σχεδιασμό των ενεργειών

Στην εισαγγελία του  Αρείου Πάγου καταθέτει αύριο ο Γιάννης Πανούσης

Τριάντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν σε μια βομβιστική επίθεση  σε  αγορά στην πόλη Γιόλα στην βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό. Η έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε μια λαχαναγορά, πλάι στον κεντρικό δρόμο στην πόλη Τζιμέτα της πρωτεύουσας της πολιτείας Αντάμουα

Αίθριος καιρός,  με Δυτικούς, Βόρειους ανέμους  1 - 3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου