Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Πέμπτη 12-11-2015/07.30 πμ…. Σε απεργιακό πυρετό η χώρα σήμερα. Σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία και στα συλλαλητήρια στο πλαίσιο της κινητοποίησης, καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις, σύλλογοι και φορείς. Κάλεσμα για συγκεντρώσεις από τις 11 το πρωί στην Αθήνα και στις μεγαλύτερες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. «Το σύνολο των Εμπορικών Συλλόγων της Κορινθίας , που έχουν συστήσει το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Νομού Κορίνθιας, αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας της 12ης Νοεμβρίου, που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα , ενάντια στις δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου.» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό ψήφισμα…….




Σε απεργιακό πυρετό η χώρα σήμερα. Σε μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία και στα συλλαλητήρια στο πλαίσιο της κινητοποίησης, καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις, σύλλογοι και φορείς. Κάλεσμα για συγκεντρώσεις από τις 11 το πρωί στην Αθήνα και στις μεγαλύτερες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.  «Το σύνολο των Εμπορικών Συλλόγων της Κορινθίας , που έχουν συστήσει το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Νομού Κορίνθιας, αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας της 12ης Νοεμβρίου, που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα , ενάντια στις δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου.» Αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετικό ψήφισμα

 «Το εργατικό Κέντρο Κιάτου καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα Πέμπτη. Όλοι μαζί, ΕΡΓΑΤΕΣ – ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΕΜΠΟΡΟΙ – ΑΓΡΟΤΕΣ σαν μια γροθιά. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΗ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, ενημερώνει τα μέλη του, ότι θα συμμετέχει στις  σημερινές κινητοποιήσεις  ενάντια στις  δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου και καλεί όλους τους εμπόρους της Κορίνθου,  στη συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στις 11:00π.μ  στα Περιβολάκια.

Και η Α ΕΛΜΕ Κορινθίας στις απεργίας κινητοποιήσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Η A’ ΕΛΜΕ Κορινθίας και ο Σύλλογος Π.Ε. Κορινθίας σας καλούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την 12η Νοέμβρη, στις 11:00 π.μ., στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντίστασης (Εθνική τράπεζα), ενόψει της απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στα αντι-ασφαλιστικά  και αντι-λαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση»


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, «Επειδή πρόκειται να βεβαιωθεί κατάλογος Τ.Α.Π., καλείσθε να προσέλθετε στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες  08.00-14.00 προκειμένου να κάνετε δήλωση ιδιοκτησίας για οικόπεδα εντός οικισμού, έχοντας μαζί σας, πρόσφατο αντίγραφο της περιουσιακής κατάστασης (Ε9) το αργότερο μέχρι  27/11/2015. Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης στην ανωτέρω προθεσμία, θα διενεργηθούν διασταυρώσεις με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και έλεγχοι από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου με κίνδυνο την επιβολή πρόσθετων τελών και προστίμων. Ευελπιστούμε τη συνεργασία σας.

Οι  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΠΛΟΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ με ανακοίνωση τους καλούν  Αγρότες και Κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος,  «ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» και αναφέρουν,  «Τώρα πρέπει να σημάνει αγροτικός ξεσηκωμός. Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Επιτροπές των Μπλόκων από όλη την Πελοπόννησο, τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν, μαζικά, μέρος:  Στις 12 του Νοέμβρη ημέρα πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας στις ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ»

Η παράσταση του θεάτρου Περιγιαλίου ''ΕΜΜΟΝΗ'' της πειραματικής σκηνής μεταφέρετε στο   νέο χώρο ''ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ'' στο Λουτράκι 28ης Οκτωβρίου 4. 2 Τελευταίες παραστάσεις. Σάββατο  14 Νοεμβρίου,  Κυριακή 15, ώρα 8:30 μ.μ  Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας απαραίτητες οι κρατήσεις στα τηλέφωνα : 6977736813  &   6973803911

Με 23 θέματα στην ημερησία διάταξη, συνεδριάζει την  προσεχή Δευτέρα στις  5   το απόγευμα στο Λουτράκι, το Δημοτικό Συμβούλιο  Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Θα ακολουθήσει στις 7 το απόγευμα, συνεδρίαση με μοναδικό θέμα.  Έγκριση δημοτικού προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης, οικονομικού έτους 2016

Παραλύει σήμερα η χώρα από τη ν γενική απεργία, μετ΄ εμποδίων οι μετακινήσεις, με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία, απεργία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στις 11 συγκέντρωση ΓΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος, στο Μουσείο η συγκέντρωση πρωτοβάθμιων Σωματείων ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  στις 10 και μισή του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Χωρίς ΜΕΤΡΟ και Προαστιακό η Αθήνα, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ θα λειτουργούν από τις 10 έως τις 4 το απόγευμα, λεωφορεία και τρόλεϊ από τις 9 το πρωί έως τις  το βράδυ. Δεμένα στα Λιμάνια τα πλοία έως τα μεσάνυχτα και ακυρώσεις πτήσεων

Σχέδιο για 2 ταμεία, ενός κύριας και ενός επικουρικής ασφάλισης βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ κουαρτέτου – τοκογλύφων και στελεχών το υπουργείου εργασίας.

Σθεναρά διαψεύδει ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι, αναφέρθηκε σε όρια ηλικίας και ποσοστά συντάξεων, μετά από τη συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια των τοκογλύφων.

Την πεποίθηση ότι, θα υπάρξει συμφωνία έως το Σάββατο η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης μετά την 5ωρη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των πιστωτών - τοκογλύφων

Την ανάγκη αναθεώρησης και εν μέρη χαλάρωσης των δημοσιονομικών της Ελλάδας ως χώρα που καλείτε να επωμιστεί περισσότερο από κάθε άλλη στις ροές των προσφύγων, επεσήμανε σε μήνυμα της για τη σύνοδο των G20  η Κριστίν Λαγκάρντ.

Πάνω από 50 ηγέτες στη σύνοδο ΕΕ, Αφρικής για το προσφυγικό στη Μάλτα. Το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κοινό Ευρωπαϊκό πρόβλημα, θα διαμηνύσει ο πρωθυπουργός στη σημερινή άτυπη Ευρωπαϊκή σύνοδο.

Η Ελλάδα θα λάβει σημαντική Ευρωπαϊκή βοήθεια για την προσφυγική κρίση, τονίζει το Βερολίνο 

18 είναι τελικά  οι νεκροί πρόσφυγες  από  το ναυάγιο ανοιχτά των Τουρκικών ακτών, ανάμεσα τους και 7 παιδιά.  

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις διαρροές απορρήτου υλικού, κατέθεσαν Παρασκευόπουλος και Τόσκας για την υπόθεση Πανούση. Νέοι Υπαινιγμοί του πρώην υπουργού και σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης.

15000 διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ για χρέη άνω των 1000 ευρώ.

Μυστήριο καλύπτει την ταυτόχρονη αδιαθεσία δεκάδων μαθητών σε σχολείο της Βρετανίας. Τα παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα λιποθυμίας το ένα μετά το άλλο στο σχολείο Outwood Academy στο Ρίπον του Βόρειου Γιόρκσαϊρ.  Άγνωστα επί του παρόντος τα αίτια.

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο ο Ραχόι για φρένο στην απόσχιση της Καταλονίας, προσφυγή κατά του ψηφίσματος της Βουλής

Τουλάχιστον εννέα νεκροί είναι ο νεότερος απολογισμός από τη συντριβή μικρού ιδιωτικού αεροπλάνου σε κατοικία στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Αίθριος καιρός,  με Νοτιοδυτικούς, Ανατολικούς ανέμους 2 - 3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου