Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Τρίτη 24-11-2015/07.30 πμ…. «Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι στη Διώρυγα της Κορίνθου, καθώς όπως υποστηρίζουν η εταιρεία απειλείται με κλείσιμο λόγω έλλειψης προσωπικού. Το Δ.Σ. του Σωματείου «Εργατοτεχνίτες-ναυτεργάτες και υπάλληλοι Διώρυγος Κορίνθου» έστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο, την οποία κοινοποίησε στα πολιτικά κόμματα και στους τοπικούς βουλευτές και μέσω αυτής τον ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία (ΑΕΔΙΚ-Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου)…. Να σημειωθεί ότι στη Διώρυγα τη δεκαετία 1990-2000 εργάζονταν 220 υπάλληλοι. Από τότε έως και το 2009 έμειναν 140 (περίοδος ιδιωτικοποίησης), από το 2009 ώς και σήμερα δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει 68 εργαζόμενοι…..





Με 30 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδρίασε χθες  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Νιάρου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος στο Ξυλόκαστρο. Μεταξύ άλλων ψηφίστηκε και η Κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έτους 2016

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, «Επειδή πρόκειται να βεβαιωθεί κατάλογος Τ.Α.Π., καλείσθε να προσέλθετε στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες  08.00-14.00 προκειμένου να κάνετε δήλωση ιδιοκτησίας για οικόπεδα εντός οικισμού, έχοντας μαζί σας, πρόσφατο αντίγραφο της περιουσιακής κατάστασης (Ε9) το αργότερο μέχρι  και την Παρασκευή. Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης στην ανωτέρω προθεσμία, θα διενεργηθούν διασταυρώσεις με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών καθώς και έλεγχοι από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου με κίνδυνο την επιβολή πρόσθετων τελών και προστίμων. Ευελπιστούμε τη συνεργασία σας.

Την Κυριακή από τις 9:30 έως 13:00 Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου Κολοκοτρώνη 17, η Ομάδα Διάσωσης Κορινθίας οργανώνει παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών. Τι είναι Πρώτες Βοήθειες, πως προστατεύομαι, πως και πότε καλώ βοήθεια, τι κάνω αν κάποιος δεν αναπνέει, πως φροντίζω ένα τραύμα ένα έγκαυμα? είναι κάποια από τα θέματα που θα παρουσιασθούν.


Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 03.35 τα ξημερώματα στην είσοδο των γραφείων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στην οδό Ξενοφώντος 5, στο Σύνταγμα, προκαλώντας υλικές ζημιές. Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός. Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στο «Βήμα» και την Εφημερίδα των Συντακτών.

Πράσινο φως από το Γιούρωγκρουπ στην εκταμίευση προς τη χώρα μας 2 δις ευρώ. Τα 10 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι στη διάθεση του ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μόλις γνωστοποιηθούν οι ανάγκες των τραπεζών, τόνισε ο Γέρουν Ντάισεμπλουμ.

Ως τα μέσα Δεκεμβρίου η εφαρμογή του 2ου πακέτου προαπαιτούμενων.

Αρχίζει σήμερα ο νέος κύκλος διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών – τοκογλύφων, στο επίκεντρο το ασφαλιστικό, οι αλλαγές στο φορολογικό, αλλά και το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα.  

Το 1ο τρίμηνο του 2016 η άρση των περιορισμών στη κίνηση κεφαλαίων, δήλωσε η Λούκα Κατσέλη

Αποφεύγεται η αύξηση του χρέους και διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δημοσίου, τόνισε η κυβέρνηση.

Διήμερη επίσκεψη από αύριο στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας

Αναβρασμός στη ΝΔ με εκατέρωθεν βολές. Νέα εταιρεία και νέα ημερομηνία εκλογών μεταξύ 6ης και 13ης Δεκεμβρίου, αναζητά η ΚΕΦΕ

Στη διάθεση του κόμματος η παραίτηση Μειμαράκη, αν παραιτηθούν και οι συνυποψήφιοι του. Παραιτήθηκαν ήδη από Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι οι Μητσοτάκης Γεωργιάδης, ενώ, δεν φέρεται να παραιτείται από περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Εγκλωβισμένοι στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΦΥΡΟΜ εκατοντάδες πρόσφυγες, καθώς τα Σκόπια επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε Σύρους, Αφγανούς και Ιρακινούς. Απεργία πείνας με ραμμένο το  στόμα πραγματοποιούν 10 Μετανάστες από το Ιράν, ζητώντας να τους επιτραπεί η είσοδος στη ΦΥΡΟΜ

Στις 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνοδός μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών

Ενεργοποιείτε σήμερα η 5η δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης

Στο ΤΑΞΙΣ η αυξημένη προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις.

3ωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ με κύριο αίτημα την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

Οι Βελγικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε ένα ακόμη ύποπτο για συμμετοχή στις επιθέσεις στο Παρίσι. Τέταρτη μέρα υψίστου συναγερμού στις Βρυξέλες με 21 συλλήψεις.

Ξεκίνησαν οι επιδρομές από το Γαλλικό αεροπλανοφόρο Σάρλ Ντε Γκώλ

Τοπικές  νεφώσεις,  με  Νότιους,  Ανατολικούς  ανέμους   3  μποφόρ, σήμερα στην περιοχή του Κορινθιακού.
+++++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου