Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Παρασκευή 25-9-2015/07.30 πμ…. Για δέκατη χρονιά διοργανώνεται εφέτος, στις 25 Σεπτεμβρίου, η «Βραδιά του Ερευνητή», μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της δράσης «Μαρί Σκλοντόβσκα-Κιουρί». Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις, σήμερα στις 6 το απόγευμα, ο Αστρονομικός Σταθμός του Κρυονερίου περιμένει μικρούς και μεγάλους για να απολαύσουν ένα αστρικό υπερθέαμα. Το τηλεσκόπιό του, με διάμετρο 1,20 μ., είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας μας και ήταν μέχρι πρότινος το μεγαλύτερο των Βαλκανίων….




Για δέκατη χρονιά διοργανώνεται εφέτος, στις 25 Σεπτεμβρίου, η «Βραδιά του Ερευνητή», μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της δράσης «Μαρί Σκλοντόβσκα-Κιουρί». Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις, σήμερα στις 6 το απόγευμα, ο Αστρονομικός Σταθμός του Κρυονερίου περιμένει μικρούς και μεγάλους για να απολαύσουν ένα αστρικό υπερθέαμα. Το τηλεσκόπιό του, με διάμετρο 1,20 μ., είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας μας και ήταν μέχρι πρότινος το μεγαλύτερο των Βαλκανίων

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Με σύνθημα “παιδεία για όλους’,’ οργανώνουμε Συγκεντρωτικό + Ανταλλακτικό παζάρι, αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι  στο Αλλότροπον, Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο, συγκεντρώνουμε και ανταλλάζουμε σχολικά είδη για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Οι προηγούμενοι μήνες ήταν αρκετά δύσκολοι για όλους μας και οι επόμενοι προβλέπονται να είναι ακόμη δυσκολότεροι. Όμως, για όλους εμάς, που δραστηριοποιούμαστε τα τελευταία χρόνια σε δράσεις αλληλεγγύης, οι δυσκολίες δεν αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα να συνεχίσουμε.

Η  Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, λαμβάνοντας υπόψη, τις κείμενες διατάξεις ζητεί να προσλάβει, Μια (Ένα) Καθαρίστρια (Καθαριστή) για το  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ  με   Σύμβαση Μίσθωσης Έργου, Ποσού  2.945,84 € .  Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά  έως και 30.09.2015 στο Διευθυντή του Λυκείου Δερβενίου ή στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου , στην κ. Δρούγκα  (τηλ.2743360213 )

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, την Κυριακή  θα φιλοξενήσει το Μεσογειακό και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου 2015. Είναι ο 3ος Διεθνής Αγώνας Τριάθλου που φιλοξενείται στην πόλη του Λουτρακίου, όπου 150 αθλητές θα διαγωνιστούν στην κολύμβηση, την ποδηλασία και το τρέξιμο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί εντός του ιστού της πόλης, με εκκίνηση στην παραλία Λουτρακίου στο Waves. Η ποδηλατική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος των οδών Παπανικολάου και της Λεωφόρου Αθηνών και ο αγώνας δρόμου κατά μήκος της παραλιακής οδού με κατεύθυνση το Λουτράκι και την οδό Αιγαίου και τερματισμό στην promenade του Club Hotel Casino Loutraki. Κατά τη διάρκεια των ωρών διεξαγωγής του αγώνα, 08.00-13.00, θα υπάρχουν κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις στην πόλη.

Ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων καλεί τους Δημότες ή μόνιμους κάτοικους του Δήμου που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο,  να καταθέσουν το αργότερο ως 31-10-2015  στο πρωτόκολλο του Δήμου αιτήσεις με τα κάτωθι δικαιολογητικά: Αστυνομική ταυτότητα.-Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης. -Ε 1 και εκκαθαριστικό του έτους 2015. -Ε 9 ή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία.-Βεβαίωση μονίμου κατοικίας οι μή Δημότες.


Τηλεφωνική συνομιλία Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Τα συγχαρητήρια Ομπάμα δέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, συζήτησαν τις εξελίξεις των προσφυγικών ροών, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα του για τη σταθεροποίηση της Ελληνικής οικονομίας και την  επιστροφή στην ανάπτυξη

Κανένας νέος φόρος με τις επικείμενες αλλαγές  στη φορολογία, ξεκαθαρίζει το υπουργείο οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα, κάνει λόγο για προπαγάνδα μηδενισμού από ορισμένους.

Θέλουμε να ελαφρύνουμε τους ασθενέστερους κοινωνικά πολίτες, γίνεται μια προσπάθεια να υπάρξει επιβάρυνση των εισοδημάτων πάνω από 30000 ευρώ, τόνισε ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης

Οικονομία, τραπεζικό σύστημα, φορολογία, συμφωνία, χρέος και διαπλοκή, οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Από  σήμερα και για μια εβδομάδα η κατάθεση υποψηφιοτήτων για την προεδρία της ΝΔ. Σήμερα συνάντηση Μειμαράκη Καραμανλή

Μετά την καταγραφή των ζημιών άμεσα οι διαδικασίες αποκατάστασης και αποζημιώσεων, τόνισε από τη Σκόπελο ο Χρίστος Πίρτζης

Συνελήφθει στο Βόλο ο Γιώργος  Πετρακάκος συνεργός του Νίκου Μαζιώτη και άλλα 3 άτομα.  Συνεχίζονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής σε Βόλο, Αγία Παρασκευή και Μόλο

Στο 1 τρισεκ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια  των Ευρωπαϊκών τραπεζών το 2014, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους Αμερικανούς κοινοβουλευτικούς, να αναλάβουν τις ευθύνες τους σε διεθνές επίπεδο.

Τραγωδία στη Σαουδική Αραβία, 717 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 805 τραυματίσθηκαν έξω από τη Μέκκα σε ποδοπάτημα που προκλήθηκε όταν ένα ανθρώπινο κύμα που έφευγε από μία από τις στήλες συγκρούστηκε με ένα άλλο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση κοντά στο σημείο του συμβολικού λιθοβολισμού του Σατανά. Το Ιράν, που έχασε 43 πολίτες του κατά το ποδοπάτημα, επέρριψε την ευθύνη για την τραγωδία σε σφάλματα στην εφαρμογή μέτρων ασφαλείας.

Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από μια διπλή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε, πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής εορτής του Άιντ αλ Άντχα, σε τέμενος των ανταρτών Χούτι στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά.

Στρατιωτικά γυμνάσια στην ανατολική Μεσόγειο διεξάγει η Ρωσία, ενώ ενισχύει την παρουσία της στη Συρία

Συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, με φόντο Συριακό και Ουκρανία

Τοπικές νεφώσεις  με  Δυτικούς,  Ανατολικούς  άνεμους   2 -  3  μποφόρ, στην περιοχή του  Κορινθιακού, σύμφωνα  με την ΕΜΥ.
+++++++++

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου